fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Overzicht Nascholingen

  Op deze pagina vind je alle nascholingen in een overzicht, gecategoriseerd op de kwalificatie Medische en/of Psychosociale Basiskennis.

  Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors

  Liever een agenda overzicht? Ga naar agenda

  Nascholingen

  Alle Kwalificaties Medische Basiskennis Psychosociale Basiskennis

  Posttraumatische stressstoornis

  Tijdens deze lesdag staat de diagnose posttraumatische stressstoornis centraal. Verdiep je in de invloed van trauma op somatisch, mentaal, emotioneel, gedragsmatig en/of op relationeel gebied.
  Meer info

  De eerste 1000 dagen

  Verkrijg op deze overzichtsdag van dit brede onderwerp, een beeld van de psychosociale en biologische factoren die van invloed zijn op de latere ontwikkeling van een kind.
  Meer info

  Samenwerken in de eerstelijnszorg

  Deze nascholing is ontwikkeld voor therapeuten, coaches en overige gezondheidsprofessionals die willen samenwerken met (huis)artsen, fysiotherapeuten en andere professionals in de eerstelijnsgezondheidszorg.
  Meer info

  Hoogsensitiviteit bij kinderen

  In deze nascholing bestuderen we hoogsensitiviteit bij kinderen naar aanleiding van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Wat is een hoogsensitief kind? En zeker niet onbelangrijk: wat verstaan jij én de ouders van het kind eronder?
  Meer info

  Grip op je financiën | 1-daagse cursus

  Wil jij als zzp'er nog sterker in je schoenen staan en grip krijgen op je financiën? Heb je een eigen praktijk en mis je financiële basiskennis? Dan is deze cursus voor jou!
  Meer info

  Ons zevende zintuig

  Verdiep je in de zeven zintuigen en hoe die zich verhouden tot mentale, psychologische of fysieke klachten. Ontdek welke ziektebeelden gelinkt kunnen worden aan een verstoring in een van de zintuigen (met name de interne zintuigen) en wat te doen met de signalen die de zintuigen ons geven.
  Meer info

  Levensfases en transities

  In deze nascholing komen de uitdagingen en mogelijke moeilijkheden aan bod, die elke levensfase en transitie met zich meebrengt. We staan stil bij hoe we de verschillende fases en de verschillende stappen van deze transities kunnen herkennen en hoe je iemand in zo'n situatie het beste kunt helpen.
  Meer info

  Lage rugpijn, een holistische benadering

  Rugpijn heeft een multifactoriële oorzaak en heeft dan ook een holistische benadering nodig. Inmiddels is er een verschuiving van de anatomisch en chirurgisch benadering naar een gedragsmatige en psychosociale benadering van rugpijn.
  Meer info

  Het tweede brein, de darmen

  Wist je dat darmen een eigen brein hebben, een eigen leven leiden, bevolkt worden door miljarden bacteriën die ons helpen en bijdragen aan homeostase? Maar hoe doen ze dat? Wat gebeurt er in de darmen en in welke relatie staan ze tot de rest van ons lijf?
  Meer info

  Hoogsensitiviteit bij volwassenen

  Wat is hoogsensitiviteit bij volwassenen? En wat verstaan jij en je cliënten eronder? We onderzoeken HSP op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en besteden daarbij ook aandacht aan HSP in het brein.
  Meer info

  Leven vanuit je hart

  Deze dag staat in het teken van het hart: je fysieke hart en je spirituele hart. We bespreken aan de hand van casuïstiek wat er met het fysieke hart aan de hand kan zijn. Ook maken we een reis door het lichaam en we gaan we op zoek naar ons eigen ritme en passie in dit leven.
  Meer info

  Grenzen aangeven in relaties

  Grenzen aangeven is belangrijk voor gezonde relaties. Maak kennis met het ik-grensbewustzijn, om moeilijk verlopende relaties van cliënten te onderzoeken.
  Meer info

  Het kind: autonome zenuwstelsel & reflexintegratie

  Sta je open voor een andere kijk op het centrale zenuwstelsel en de integratie van primaire reflexen bij onbegrepen gedrag van kinderen? Volg dan deze praktische nascholing.
  Meer info

  Eetbuien, emotie-eten en suikerverslaving

  Vanuit een multidisciplinair perspectief kijken we deze dag naar de oorzaken én oplossingen van eetbuien, emotie-eten en suikerverslaving.
  Meer info

  Het pijnvermijdende brein

  Tijdens deze nascholing onderzoeken we welke soorten gedrag, gedachten, gevoelens en patronen bij pijnvermijding kunnen horen.
  Meer info

  Het immuunsysteem

  De nascholing biedt een mooie verdieping over de werking van het immuunsysteem. Je leert hoe je met leefstijl en voeding een interventie kunt plegen om het immuunsysteem te ondersteunen.
  Meer info

  De darmen, het microbioom en voeding

  De darmen, het microbioom en voeding hebben een complexe relatie, die een grote impact heeft op onze gezondheid. Het begrijpen hoe voeding het microbioom kan beïnvloeden, is belangrijk voor het behoud van een gezonde levensstijl en het voorkomen van ziektes.
  Meer info

  Bloedwaarden lezen

  Tijdens deze dag leer je hoe je de meest voorkomende bloedwaarden kunt interpreteren om zo iemands gezondheid te beoordelen.
  Meer info

  De overgang

  Naast fysieke symptomen brengt de overgang vaak ook emotionele veranderingen met zich mee, als therapeut kun je vrouwen in de overgang ondersteunen.
  Meer info

  Ademwerk

  Ontdek hoe adem de brug vormt tussen lichamelijke en mentale gezondheid, en hoe dit een waardevol onderdeel kan zijn van jouw behandelingen.
  Meer info

  Emotionele ontwikkeling

  Krijg inzicht in de emoties van kinderen en jongeren en ondersteun hun opvoeders bij een gezonde emotionele ontwikkeling.
  Meer info

  Hechting en hechtingsproblematiek

  Doe tijdens deze nascholing nieuwe inzichten op over de impact van verstoorde hechtingsrelaties, op basis van een unieke benadering van het thema hechting.
  Meer info

  De schildklier: aandoeningen en ondersteuning

  Verdiep je in de werking van de schildklier en leer hoe je met voeding een interventie kunt plegen om deze te ondersteunen.
  Meer info

  De polyvagaaltheorie in je praktijk

  Kennis van de polyvagaaltheorie en de praktische toepassingsmogelijkheden kunnen jou als therapeut helpen om cliënten met traumatische ervaringen effectiever te helpen.
  Meer info

  In gesprek over rouw en verlies

  Als therapeut zul je in aanraking komen met cliënten die een vorm van (ingrijpend) verlies ervaren. Tijdens deze nascholing leer je wat rouw is en hoe je het gesprek aan kunt gaan.
  Meer info

  Gender en seksuele diversiteit in je praktijk - online halve dagen

  Deze nascholing staat in het teken van communicatie en het creëren van een ‘safe space’ voor LHBTI+ers in jouw praktijk. Na afloop voel je comfortabeler vragen te stellen en taboes te doorbreken.
  Meer info

  De verbinding tussen darmen en brein

  Ontdek dat de gezondheid van je darmflora, het microbioom een essentiële rol speel bij de darm-brein-connectie en waar een dysbiosis toe kan leiden.
  Meer info

  Palliatieve zorg in de laatste levensfase

  Palliatieve zorg is een intensieve, complexe zorg die zowel lichamelijke, psychosociale als spirituele aspecten omvat. Op deze dag komen ziektebeelden aan bod die complexe palliatieve zorg behoeven en worden complementaire behandelopties belicht.
  Meer info

  Voeding, de basiselementen

  Deze dag biedt inzichten in voeding vanuit een westerse en wetenschappelijke benadering. Maak op een laagdrempelige manier kennis met essentiële voedingsstoffen en macronutriënten.
  Meer info

  Stress, een integrale visie

  Ontwikkel tijdens deze lesdag nieuwe perspectieven op stress en leer de cyclus van stress en het ‘innerlijk kompas’ beter begrijpen.
  Meer info

  Chronobiologie en het circadiaanse ritme

  De circadiaanse code is een natuurlijk, intern proces dat de slaap-waakcyclus regelt. Dit staat onder druk door onze huidige manier van leven. Benieuwd hoe je dit ritme kunt herstellen?
  Meer info

  Het brein en ons bewustzijn

  Tijdens deze dag onderzoek je de relatie tussen het brein, de geest en ons bewustzijn. Kennis hierover biedt jou als therapeut een dieper begrip over hoe het brein en ons bewustzijn werken.
  Meer info

  Het Placebo-effect

  Voor therapeuten is het begrip van het placebo-effect van grote waarde; het stelt je in staat om je cliënten te begeleiden bij het activeren van hun zelfhelende vermogen.
  Meer info

  Alles is energie

  Tijdens de nascholing krijg je integrale handvatten, waarmee je de verstoorde energiehuishouding van je cliënten weer in balans kunt brengen.
  Meer info

  Burn-out, een integrale visie

  Een burn-out omvat diverse aspecten; door de betekenis ervan te begrijpen, krijg je inzicht in het proces en ontdek je welke veranderingen er nodig zijn.
  Meer info

  Epigenetica, een blauwdruk

  Tijdens deze nascholing duiken we in ons DNA en gaan we op zoek in de puzzel van het ontstaan van ziekte. Ligt het antwoord verscholen in de genen, of in de epigenetica?
  Meer info

  Moreel trauma

  Moreel trauma ontstaat nadat iemand een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt waarbij het moreel kompas werd aangetast. Maak kennis met het begrip waardoor je als therapeut de mogelijkheid hebt om met je cliënt toe te werken naar een vorm van acceptatie en vergeving.
  Meer info

  Nascholing Snijzaal: romp, rug en bekken

  Zie, hoor en voel hoe een menselijk lichaam functioneert. Leer wat er onder de huid gebeurt tijdens de werking van het anatomisch systeem.
  Meer info

  Nascholing Snijzaal: bovenste en onderste extremiteiten

  Zie, hoor en voel hoe een menselijk lichaam functioneert. Leer wat er onder de huid gebeurt tijdens de werking van het anatomisch systeem.
  Meer info

  Mis je iets?

  Zoek je een ander nascholingsonderwerp of staat jouw gewenste nascholing er niet tussen? Geef in ons interesseformulier aan in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent. We brengen je per mail direct op de hoogte zodra de nascholing gepland is!

  Naar het interesseformulier Hoe ziet een nascholing van Con Amore eruit?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024