• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Terug naar opleidingsoverzicht

  Ademcoach opleiding voor therapeuten

  Samen met docent Peter Vermeiren zijn we achter de schermen bezig met het ontwikkelen van een ademcoach opleiding voor therapeuten. De opleiding wordt gelanceerd na de zomer en zal plaatsvinden van februari 2024 t/m april 2024.
  Hou me op de hoogte via de mail

  De Ademcoach opleiding is dé opleiding voor gezondheidsprofessionals die alles willen leren over de adem als middel om gezonder te worden en te blijven. Zowel op lichamelijk, mentaal als emotioneel vlak.  De adem heeft direct invloed op vrijwel alle functies in het lichaam: op onze neurologische, fysiologische, mentale en energetische processen. Daarom mag ademwerk niet ontbreken als onderdeel van een holistische behandeling.

  Na het behalen van de Ademcoach opleiding ben je gecertificeerd ademcoach. Je kunt je cliënten in je praktijk coachen op het gebied van functioneel ademen, transformatief ademwerk en ademwerk bij bijzondere omstandigheden. Je leert begeleiden op individueel gebied en je leert hoe je werkt met groepen. De opleiding is naast het verkrijgen van kennis en kunde ook een persoonlijke reis van zelfontwikkeling en transformatie. De adem verbindt je omgeving met je lichaam, geest en ziel.

  Wanneer wordt de opleiding gelanceerd, wanneer kan ik me inschrijven? 
  Na de zomer, we houden iedereen hiervan op de hoogte via de mail. Heb je interesse, schrijf je dan vrijblijvend in voor de mailinglijst.

  Wanneer vindt de opleiding plaats? 
  Van februari 2024 t/m april 2024. In deze 3 maanden zijn er 10,5 lesdagen: een combinatie van online les, les op locatie en twee korte retraites.

  Wat gaat de opleiding kosten? 
  Dit wordt na de zomer bekend gemaakt via de mail.

  Is de opleiding geaccrediteerd?
  Ja, we zijn bezig met het accreditatieproces. Hier wordt ook meer over bekend gemaakt na de zomer.

  Omdat de adem de brug vormt tussen lichamelijke en mentale gezondheid en zingeving, kan het toepassen van ademwerk als therapeut een belangrijk onderdeel zijn bij iedere holistische behandeling. Daarnaast is de opleiding ook gericht op zelfzorg en persoonlijke groei als therapeut. Daarom wordt het praktisch ervaren van de ademtechnieken afgewisseld met een goede theoretische onderbouwing vanuit zowel wetenschappelijk als holistisch perspectief.” – docent Peter Vermeiren.

  Wat leer je tijdens de Ademcoach opleiding?

  Algemene basiskennis
  – De historie van ademwerk; stromingen, pranayama, shamanic breathwork.
  – Neurologie, fysiologie en psychologie van het ademsysteem
  – Voordelen van ademwerk: lichamelijk, mentaal en spiritueel

  Functioneel ademen
  – De verschillende soorten en doelen van functioneel ademen
  – Adem patroon observatie en verbetering
  – Ademen en (mindfulness) meditatie
  – Praktische oefeningen

  Transformatief ademwerk
  – De verschillende methoden (Holotropic, Wim Hof, Transformational, Vivation, etc.) met bijbehorende doelen
  – Praktische oefeningen en ervaren van de verschillende methoden

  Ademwerk bij bijzondere omstandigheden
  – Bij fysieke aandoeningen: astma, hartklachten, longaandoeningen, long covid, sport, hyperventilatie, darmproblemen, chronische pijn
  – Bij mentale aandoeningen: trauma, angst, paniek, burn-out, en slaapstoornissen
  – Veiligheid en contra-indicaties

  Coaching/begeleiding
  – Voorbereiding
  – Set en setting, sfeer, space-holden
  – Gesprek voeren en intentie zetten
  – Muziek en instrumenten
  – Energy touch, drukpunten
  – Bio-energetica

  Lesvormen
  Lesdagen op locatie en online. Een onderdeel van de opleiding zijn twee 3-daagse retraites op een mooie locatie in Nederland. Daarnaast zelfstudie van artikelen en boeken. Oefenen van de technieken met elkaar en voor jezelf.

  De details tot nu toe

  De Ademcoach opleiding is in ontwikkeling, dit zijn de details tot nu toe: de opleiding bestaat uit 10,5 dagen verdeeld over een periode van 3 maanden. De lesdagen zijn een combinatie van online en op locatie: 2 online lesdagen en 8,5 fysieke lesdagen waaronder 2 keer een 3-daagse retraite.

  In verband met het plannen van de retraite locatie, zullen we naar verwachting in september 2023 meer weten over de exacte data. Wil je graag meedoen met de opleiding, dan raden we aan om in verband met de retraite-dagen eind februari 2024 en begin april 2024 alvast vrij te houden in je agenda, en rondom die data niet teveel te plannen.

  De kracht van Ademcoaching

  We vatten nog even kort samen wat de kracht is van Ademcoaching:

  Ademcoaching is een holistische benadering van welzijn waarbij de focus ligt op bewust ademhalen. Het is gebaseerd op het idee dat de manier waarop we ademen direct van invloed is op onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Een ademcoach begeleidt individuen om hun ademhalingspatronen te herkennen, te begrijpen en te optimaliseren voor een betere algehele gezondheid.

  De voordelen van ademcoaching

  1. Stressvermindering: Een diepe en regelmatige ademhaling kan het zenuwstelsel kalmeren en stress verminderen. Ademcoaching leert de client technieken om stressvolle situaties beter het hoofd te bieden.
  2. Verhoogde energie: Efficiënt ademhalen kan de zuurstoftoevoer naar het lichaam verbeteren, wat resulteert in meer energie en vitaliteit.
  3. Emotioneel evenwicht: Bewust ademhalen kan helpen emoties in balans te brengen en zelfbewustzijn te vergroten, wat leidt tot een betere emotionele gezondheid.
  4. Verbeterde concentratie: Een goede ademhaling kan de concentratie en focus verhogen, wat handig is in het dagelijks leven en bij taken die aandacht en alertheid vereisen.
  5. Betere slaap: Ademcoaching kan helpen bij slaapproblemen door ontspanning en rust te bevorderen.


  Hoe werkt ademcoaching?

  Als ademcoach zal je samen met de client werken om ze bewust te maken van de huidige ademhalingspatronen. Vervolgens zul je ze leren hoe ze de ademhaling kunnen aanpassen en optimaliseren. Dit kan onder andere ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulnesstechnieken omvatten.

  Ademcoaching is een krachtige tool voor het verbeteren van het algehele welzijn. Het stelt de client in staat om bewuster te leven, stress te verminderen en lichaam en geest in balans te brengen. Als een client op zoek is naar meer energie, emotionele stabiliteit en innerlijke rust, overweeg dan kun je als ademcoach een waardevolle begeleiding bieden . Ze kunnen de kracht van eigen ademhaling ontdekken en hun leven transformeren.

  Ademcoach Opleiding in ontwikkeling: blijf op de hoogte! 

  We zijn nog druk bezig met het ontwikkelen van de ademcoach opleiding, het kiezen en plannen van de data en locaties, het bijbehorende prijskaartje en de literatuur. De komende maanden, tijdens de ontwikkeling, zullen we de geïnteresseerden op de hoogte houden via mail. Wil je ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de mailinglijst.

  De mooiste nascholing die ik ooit heb gehad. De locatie was fenomenaal, Peter geeft les op een mooi rustige en inspirerende manier en de ademwerksessie was een onvergetelijke ervaring. Heel veel dank!
  Reactie van therapeut op de nascholing 'Ademwerk' van Peter Vermeiren

  Docent Peter Vermeiren

  Peter is gecertificeerd Life Awareness Breathwork instructeur, met een achtergrond als fysiotherapeut, mindfulness & compassie trainer én in digital health. Samen met zijn vrouw Nicole (Energy- en Soundhealer) geeft hij onder de naam Breath & Energy ademsessies en workshops aan individuen, groepen en bedrijven. De sessies combineren technieken uit onder andere pranayama, holotropic breathwork, transformational breathing, klassieke tantra en Boeddhistische methoden zoals tummo breathing. Dit combineren ze met de laatste wetenschappelijke inzichten over het effect van ademtechnieken op de lichamelijke en mentale gezondheid.

  Bezoek Peter's website

  Mailinglijst Ademcoach opleiding

  We zijn nog druk bezig met het ontwikkelen van de ademcoach opleiding, het kiezen en plannen van de data en locaties, het bijbehorende prijskaartje en de literatuur. Wil je op de hoogte blijven en als eerste de nieuwtjes in je mailbox ontvangen?

  Ja, hou me op de hoogte!

  Blog ademwerk

  Met ademwerk houden we ons lichaam gezond én kunnen we ons bevrijden van opgeslagen spanningen en trauma’s. “De adem is de basis van onze gezondheid. Met ademwerk zijn je therapiesessies compleet”, zegt ademwerk instructeur en Con Amore-docent Peter Vermeiren. Lees het volledige interview met docent Peter - op onze blog pagina.

  Lees het interview met Peter

  Ontmoet onze docenten

  Ons docententeam bestaat uit regulier opgeleide artsen en psychologen die liefde voor en affiniteit en ervaring hebben met het complementaire veld. Het zijn stuk voor stuk verschillende mensen met diverse karakters en achtergronden, maar ze hebben allemaal die ‘Con Amore twinkeling’ in hun ogen als ze lesgeven. Ze zijn zeer gepassioneerd om de integratieve geneeskunde naar een hoger niveau te tillen.

  Maak kennis

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.