fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar opleidingsoverzicht

  Psychosociale Basiskennis Thuisstudie

  Heb je een bijzondere interesse in psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam? Wil je hier meer over leren? Maak kennis met onze online zelfstudie Psychosociale Basiskennis.

  Schrijf je nu in! Download studiebrochure

  Psychosociale Basiskennis Thuisstudie

  Met onze Psychosociale Basiskennis thuisstudie / zelfstudie (PSBK) ga je thuis zelf aan de slag. Je leert met behulp van onze online leeromgeving alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Denk aan onderwerpen zoals: persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom, het menselijk geheugen, hoe we in staat zijn om te leren en psychosociale alarmsymptomen. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren.

  Aan deze zelfstudie zijn geen lesdagen verbonden. De materie is geschreven door integraal werkende artsen en psychologen en bestaat uit psychosociale basiskennis en een klein deel medische basiskennis.

  Je studeert volledig zelfstandig, met behulp van onze online leeromgeving. We hebben meer dan 1500+ open studievragen voor je geselecteerd, die je helpen de stof te begrijpen. De studievragen beantwoord je met behulp van onze syllabus, het internet en eventueel de aanbevolen literatuur.

   

  Voor wie is de thuisstudie PSBK?

  Je hoeft geen gezondheidsprofessional te zijn om interesse te hebben in het menselijk lichaam, gezondheid, ziektes en bijbehorende symptomen. We hebben er namelijk allemaal mee te maken. Onze zelfstudie is ontworpen voor mensen die uit pure interesse of vanwege van hun beroep kiezen voor een hoogwaardige zelfstudie Psychosociale Basiskennis. Deze studie is dus geschikt voor iedereen die meer wil leren over de menselijke psyche. De opleiding is geschreven voor coaches, therapeuten, counselors die in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg werken. Er worden geen examens afgenomen, wel ontvang je, indien je alle studievragen hebt beantwoord, een certificaat.

   

  Wat & hoe leer je?

  We hebben een lespakket samengesteld waarmee je in je eigen tempo meer leert over het menselijk psyche, gezondheid en de meest voorkomende psychische ziektebeelden en de bijpassende symptomen. Omdat je zelf je tempo bepaalt, zit er geen druk op: je kunt er zolang over doen als je wilt.

  Vanaf je computer of tablet heb je altijd en overal toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving, die je door de lesstof heen loodst. De studievragen zijn kenmerkend voor de lesmethode van Con Amore. Ze helpen je met studeren en vooral met focussen op wat belangrijk is. De vragen begeleiden je door de hoofdstukken heen en helpen je bij het ‘je eigen maken’ van de lesstof. Je voortgang wordt automatisch bijgehouden in je persoonlijke online omgeving. Zodra je een onderdeel hebt afgerond en de vragen hebt ingevuld, zie je direct de juiste antwoorden op de vragen verschijnen. Zo bouw je meteen een handig digitaal naslagwerk op.

   

  Kosten & inschrijven

  Je kunt je op elk moment inschrijven. Na je inschrijving krijg je direct toegang tot onze online leeromgeving en kun je meteen aan de slag. De kosten voor de Psychosociale Basiskennis Thuisstudie (PSBK) zijn €195 exclusief de aanschaf van de studieboeken. Dit bedrag kun je in 1 of 2 termijnen betalen. Mocht je ervoor kiezen om te studeren met behulp van de studieboeken, dan ben je hier nog ongeveer €180 aan kwijt (nieuw of tweedehands, de kosten kunnen daarom verschillen). Benieuwd naar de studieboeken? Klik hier voor de volledige lijst. Om kosten te besparen kun je er ook voor kiezen om de studievragen te beantwoorden met behulp van onze syllabus en het internet.

  Wanneer de zelfstudie goed bevalt, nodigen we je graag uit om door te stromen naar de volledige opleiding Psychosociale Basiskennis voor de verdiepende fysieke of online lessen van onze ervaren docenten. Voor vragen hierover kun je altijd bij onze studiecoaches terecht.

  De Medische Basiskennis is vooral voor lichaamsgerichte therapeuten, de Psychosociale Basiskennis voor therapeuten die in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg werken. Soms maken beroepsverenigingen de keuze voor je.

  Tegenwoordig kiezen steeds meer therapeuten ervoor om beide opleidingen te volgen, zodat ze een holistische basis voor zichzelf creëren. Doordat in korte tijd alle relevante onderwerpen uit de geneeskunde en/of de psychologie de revue passeren, krijg je een geweldig panoramisch overzicht over de gehele materie, waarbij je ogen geopend worden voor de perfecte samenhang van het geheel. Dat blijkt heel verfrissend te werken, ook op ingesleten inzichten en patronen.

  Wil je beide opleidingen volgen? Dan hebben we een interessante aanbieding voor je: als je bij ons een geaccrediteerde opleiding MBK doet, dan kom je in aanmerking voor een verkorte opleiding PsBK, en andersom. Dat scheelt je in totaal 5 lesdagen en je krijgt bovendien een mooie korting!

  Klik hier om in contact te komen met een van onze studieadviseurs, die graag met je meekijken welke opleiding het beste bij jou past!

  Klik hier om naar de opleiding Medische Basiskennis van Con Amore te gaan.

  Klik hier om naar de opleiding Psychosociale Basiskennis van Con Amore te gaan.

  Gratis proefles

  Ben je benieuwd naar de opleiding, lessen en docenten? Geef je dan nu op voor onze gratis online proefles. Tijdens deze avond schuif je vanuit het comfort van je eigen huis aan in ons digitale klaslokaal. Je volgt twee live flitscolleges van 45 minuten over Medische en Psychosociale Basiskennis. Zo kun je onze manier van lesgeven zelf ervaren.

  Meld je aan

  Goed om te weten

  De zelfstudie is een vereenvoudigde versie van onze volledige opleiding. Je kunt ieder moment starten en bepaalt zelf het tempo. Een specifieke vooropleiding is niet vereist en je volgt geen klassikale of online lessen. Examens hoef je dus ook niet af te leggen. Je krijgt voor de zelfstudie geen geaccrediteerd diploma, maar wel een certificaat van afronding.

  Studiebrochure aanvragen

  Studiecoach Judith

  Heb je nog vragen over de zelfstudie, ons studieconcept of hoe je moet kiezen tussen de zelfstudie of de volledige opleiding inclusief lessen? Bel gerust met onze studiecoach Judith. Ze staat je graag te woord en helpt je met liefde op weg.

  Plan een belafspraak in

  Inschrijven

  Direct nadat je je hebt ingeschreven voor de thuisstudie, krijg je toegang tot de online leeromgeving en kun je direct aan de slag.

  Schrijf je nu in

  Studiebrochure

  Download nu PsBK studiebrochure

  Vragen?

  Heb je vragen over de opleiding? Neem een kijkje tussen onze FAQ. Wil je graag iemand van ons team persoonlijk spreken? We staan je met liefde te woord.

  Plan een telefonisch gesprek in Wat leer ik bij de Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024