• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar opleidingsoverzicht

  Psychosociale Basiskennis

  Tijdens deze interactieve opleiding leer je alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Haal de basiskennis in huis om je cliënten te begeleiden of door te verwijzen.
  Download studiebrochure Volg PsBK met het STAP-budget

  De opleiding Psychosociale Basiskennis is dé kennisopleiding voor de (toekomstige) gezondheidsprofessional die alles wil leren over psychische processen. Onze opleiding richt zich voortdurend op de samenhang van lichaam en geest: je leert bedacht te zijn op lichamelijke klachten als oorzaak van psychisch lijden en psychische factoren als oorzaak van lichamelijk lijden. De opleiding Psychosociale Basiskennis bestaat uit een uitgebreide thuisstudie en 12 lesdagen (online, op locatie of blended).

   

  Wat leer je tijdens de opleiding Psychosociale Basiskennis

  Je krijgt les van ervaren psychologen en artsen met hart voor de complementaire zorg. Onze docenten behandelen onderwerpen zoals: persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom, het menselijk geheugen, hoe we in staat zijn om te leren en psychosociale alarmsymptomen. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren. Tijdens de opleiding worden er ook 2 lessen aan Medische Basiskennis (Somatiek) besteed. Verder komen gespreksvaardigheden en ethiek aan bod. Jouw houding als gezondheidsprofessional tegenover je cliënten en hoe je verbinding maakt met de eerstelijnszorg lopen daarnaast als een rode draad door de opleiding heen.

  Om je voor te bereiden op het praktisch toepassen van de stof, kruip je tijdens onze lessen in de huid van de therapeut. Het accent ligt hierbij op psycho-pathologie zoals je die (in de toekomst) in je praktijk tegenkomt, hoe je alarmsymptomen leert herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan. De opgedane kennis leer je meteen toepassen, op deze manier blijft de stof je ook beter bij.

  Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines. Lees hier meer over het PsBK lesprogramma en de indeling per lesdag.

   

  Studievorm en tempo 

  Je kunt ervoor kiezen om onze Psychosociale Basiskennis lessen te volgen op locatie bij jou in de buurt, volledig online via Zoom of kies voor onze Psychosociale Basiskennis Blended opleiding (3 lessen op locatie, 9 lessen online). Hoe eerder je je inschrijft voor de klas die jouw voorkeur heeft, hoe groter de kans dat er nog plek is. Om het je makkelijk te maken, kun je kiezen voor betaling in termijnen. Daarnaast krijg je meteen een inlogcode voor onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Zo verlaag je de studiebelasting per week en kun je rustig vooruit werken. Het tempo van de studie bepaal je zelf: kies bijvoorbeeld voor een versnelde variant, zodat je je diploma binnen 5 maanden binnen hebt. Je kunt ook kiezen voor een traject van 8, 10, 12 maanden of spreid je studie verder uit over bijvoorbeeld 16 maanden. Wil je advies wat betreft het studietempo? Neem dan contact met ons op.

   

  Waarom Psychosociale Basiskennis?

  De opleiding Psychosociale Basiskennis is speciaal voor therapeuten en coaches ontwikkeld. De opleiding geeft de complementaire zorgverlener een stevige basis op het gebied van psychische processen en de Nederlandse gezondheidszorg. Na het afronden van de opleiding Psychosociale Basiskennis heb je uitgebreide kennis van de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische aandoeningen.

  De opleiding Psychosociale Basiskennis biedt je vaardigheden en voordelen die onmisbaar zijn voor de professionele therapeut of coach:

  Dankzij de opleiding Psychosociale Basiskennis heb je uitgebreide kennis van menselijke psychische processen en psychische stoornissen. Denk hierbij aan onder andere angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen. Je ziet sneller mogelijke verbanden tussen psychische en fysieke problematiek. Je herkent rode vlaggen snel en weet hoe je hiernaar moet handelen.

  Omdat in de opleiding Psychosociale Basiskennis ook een deel Medische Basiskennis wordt behandeld, heb je een holistisch beeld van de mens en gezondheidszorg in het algemeen. Je kennis van psychische processen en het menselijk lichaam zorgt ervoor dat je sneller tot de kern van de klacht of het probleem komt.

  Psychosociale Basiskennis brengt je vaardigheden op een hoog professioneel niveau, geeft je vertrouwen in je eigen handelen en helpt je om betere zorg te bieden aan je cliënt. 

   

  Voor wie is de opleiding PsBK geschikt?

  De opleiding is ontwikkeld voor (toekomstige, complementaire geschoolde) zorg- en gezondheidsprofessionals die in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg werken. Denk aan coaches, therapeuten, mentors & counselors. 

  De opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de algehele ontwikkeling tot gezondheidsprofessional. Bovendien is het diploma een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Als je dit portfolio compleet hebt, kom je in aanmerking om je cliënten aan te bieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar. Wat je beweegredenen ook zijn, iedereen die meer wil leren over de wonderlijke werking van de menselijke geest, is welkom bij Con Amore.

  Werk je met mensen of wil je graag met mensen werken? Ben je op zoek naar diepgaande kennis zodat je je vak beter uit kunt oefenen? Wil je graag de brug slaan tussen de reguliere en complementaire zorg? Dan is dit de opleiding die je zoekt. Wil je graag holistisch te werk gaan binnen je vakgebied? Dan is onze opleiding Integrale Basiskennis misschien iets voor jou. Klik hier om meer te lezen over dit traject.

   

  Volg PsBK met het STAP-budget

  Wil jij de opleiding Psychosociale Basiskennis volgen met €1000 korting? Lees er alles over op onze STAP-pagina.

   

  Financiën

  Zodra je je hebt ingeschreven, vind je de factuur en betaalinformatie terug in je leeromgeving. Je eerste termijn dien je binnen 14 dagen na je inschrijving te voldoen. Je kunt kiezen voor de volgende betaalmethodes: iDeal, creditcard (+4%, mastercard of visa), bankoverschrijving of de optie om je werkgever de factuur te laten betalen. Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

  Studiekosten Opleiding: vanaf €1995,-
  Studieboeken: +/- €210,-
  Betaling in termijnen mogelijk zonder extra kosten.
  Studiebelasting 1234,5 uur (≈ 44 ECTS)
  Diploma voorwaarden Minimaal een 5,5 op je cijferlijst en een A.V.V. noterering in je casus portfolio. Klik hier voor meer informatie.
  Programma van toetsing Studievragen (A.V.V.), 12 Kennistoetsen (Summatief)
  Accreditaties  SNRO & CPION
  Opleidingsniveau hbo-niveau

  Psychiatrie: van diagnose tot behandeling
  Deth, R, van
  Houten: Bohn Stafleu van Loghum

  Psychologie, een inleiding
  Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V.
  Amsterdam: Pearson.

  Pathologie
  Zelman e.a.
  Amsterdam: Pearson

  Alle lesdata 2022-12 2023-01 2023-02 2023-03 2023-04 2023-05 2023-06 2022-11 2023-10 2025-04

  Agenda

  Start Datum Opleiding Locatie Looptijd Beschikbaarheid
  vr 02 jun 2023
  Alle lesdata
  Hoogsensitiviteit bij volwassenen (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  za 03 jun 2023
  Alle lesdata
  De schildklier, problemen voorkómen (MBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  vr 09 jun 2023
  Alle lesdata
  Het tweede brein 2.0: de hersenen & de darmen (MBK/PSBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  wo 14 jun 2023
  Alle lesdata
  Epigenetica, een blauwdruk MBK-PsBK
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  vr 16 jun 2023
  Alle lesdata
  De polyvagaaltheorie in je praktijk
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Vol
  ma 19 jun 2023
  Alle lesdata
  Het tweede brein, de darmen (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  vr 30 jun 2023
  Alle lesdata
  Bloedwaarden lezen (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  vr 30 jun 2023
  Alle lesdata
  Leven vanuit je hart (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vanaf €144
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Op dit moment staan er geen data gepland.

  Maak kennis met het gemak van studeren bij Con Amore

  studie

  De opleiding Psychosociale Basiskennis bestaat uit een uitgebreide thuisstudie en 12 lesdagen. De thuisstudie doe je in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. De lesdagen volg je op 1 van onze locaties of online.

  lesconcept

  Bij ons leer je de theorie thuis; voorafgaand aan elke les maak je de studievragen die bij de desbetreffende lesdag horen. Zo komt iedereen met dezelfde voorbereiding de les in. De docent brengt tijdens de lesdagen de theorie vervolgens tot leven.

  toetsing

  In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Deze bestaat uit korte multiple choice kennistoetsen per module, casuspresentaties en een alarmsymptomen toets. De druk wordt op deze manier verdeeld.

  Studiebrochure

  Vraag nu aan PsBK studiebrochure
  Gisteren de opleiding afgerond, jammer dat het afgelopen is. Wat heb ik ervan genoten! Con Amore is een heel gedegen opleidingsinstituut van een zeer hoge kwaliteit. De docenten zijn geweldig!
  Inez Herrebrugh - Psycholoog & Hypnotherapeut

  Gratis online proefles PsBK

  Ben je benieuwd naar de opleiding, lessen en docenten? Geef je dan nu op voor onze gratis online proefles. Tijdens deze avond schuif je vanuit het comfort van je eigen huis aan in ons digitale klaslokaal. Je volgt twee live flitscolleges van 45 minuten over Medische en Psychosociale Basiskennis. Zo kun je onze manier van lesgeven zelf ervaren.

  Meld je aan

  Reviews van onze studenten

  Onze studenten geven ons lesconcept gemiddeld een 9. Een groot onderdeel van ons lesconcept is de thuisstudie die je doet in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Deze leeromgeving helpt je gedurende je hele studie om het overzicht te bewaren en te leren wat van belang is. Ook zijn onze studenten zeer te spreken over onze servicedesk en onze docenten. Benieuwd? Lees de meer dan 40 vijf-sterren reviews op onze Facebookpagina.

  Lees de reviews

  Accreditaties

  De opleidingen Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis van Con Amore zijn geaccrediteerd door het CPION en de SNRO. SNRO en CPION zijn beiden door de zorgverzekeraars aangewezen om opleidingen te toetsen op de PLATO-eindtermen en ze hebben allebei een abituriëntenregister.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  +31 85 888 9315
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.