fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar opleidingsoverzicht

  Psychosociale Basiskennis

  Tijdens deze interactieve kennis opleiding leer je alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam.

  10 beschikbare startmomenten vanaf ma 09 sep 2024
  Data & inschrijven Download de studiebrochure

   

  Inhoudsopave
  1. Wat leer je tijdens de opleiding Psychosociale Basiskennis?
  2. Studievorm en tempo
  3. Waarom Psychosociale Basiskennis (PsBK)?
  4. Voor wie is de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) geschikt?
  5. Financiën

  De opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) is dé kennisopleiding voor de (toekomstige) gezondheidsprofessional die alles wil leren over psychische processen. Onze opleiding richt zich voortdurend op de samenhang van lichaam en geest: je leert bedacht te zijn op lichamelijke klachten als oorzaak van psychisch lijden en psychische factoren als oorzaak van lichamelijk lijden.

  De opleiding is op hbo-niveau geaccrediteerd door het SNRO & CPION met een totaal aantal van 44 ECTs en voldoet hiermee aan de PLATO eindtermen.

  De opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) bestaat uit een uitgebreide thuisstudie en 12 interactieve lesdagen (online of op locatie). Klik hier om het volledige lesprogramma te bekijken.

  ______________________________________________________________________________________________

  ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️  Onze MBK en PsBK opleidingen krijgen een 4.9 beoordeling op basis van 84 reviews | Klik hier om alle studenten reviews te lezen! 

  Wil je iemand persoonlijk spreken?

  Maak dan een belafspraak met een studieadviseur. We denken graag met je mee. We helpen je met alle liefde bij je studiekeuze, planning en opties.

  Plan een belafspraak

  Download studiebrochure PsBK

  1. Wat leer je tijdens de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK)

  Je krijgt les van ervaren psychologen en artsen met hart voor de complementaire zorg. Onze docenten behandelen onderwerpen zoals: persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom, het menselijk geheugen, hoe we in staat zijn om te leren en psychosociale alarmsymptomen. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren.

  Tijdens de opleiding worden er ook 2 lessen aan Medische Basiskennis (Somatiek) besteed. Verder komen gespreksvaardigheden en ethiek aan bod. Jouw houding als gezondheidsprofessional tegenover je cliënten en hoe je verbinding maakt met de eerstelijnszorg lopen daarnaast als een rode draad door de opleiding heen.

  Om je voor te bereiden op het praktisch toepassen van de stof, kruip je tijdens onze lessen in de huid van de therapeut. Het accent ligt hierbij op psycho-pathologie zoals je die (in de toekomst) in je praktijk tegenkomt, hoe je alarmsymptomen leert herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan. De opgedane kennis leer je meteen toepassen, op deze manier blijft de stof je ook beter bij.

  Ook de holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komen aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines. 

  Gratis online proefles PsBK

  Ben je benieuwd naar de opleiding, lessen en docenten? Geef je dan nu op voor onze gratis online proefles. Tijdens deze avond schuif je vanuit het comfort van je eigen huis aan in ons digitale klaslokaal. Je volgt twee live flitscolleges van 45 minuten over Medische en Psychosociale Basiskennis. Zo kun je onze manier van lesgeven zelf ervaren.

  Bekijk data en meld je aan

  Download studiebrochure PsBK

  2. Studievorm en tempo 

  Je kunt ervoor kiezen om onze Psychosociale Basiskennis (PsBK) lessen te volgen op locatie bij jou in de buurt, volledig online via Zoom of op locatie. Hoe eerder je je inschrijft voor de klas die jouw voorkeur heeft, hoe groter de kans dat er nog plek is. Je kan zonder extra kosten gespreid betalen.

  Daarnaast krijg je meteen een inlogcode voor onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Zo verlaag je de studiebelasting per week en kun je rustig vooruit werken. Het tempo van de studie bepaal je zelf: je kan kiezen voor een looptijd van 5, 6, 7, 8, 9 of 10 maanden. Wil je advies wat betreft het studietempo? Neem dan contact met ons op.

   

  3. Waarom Psychosociale Basiskennis (PsBK)?

  De opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) is speciaal voor therapeuten en coaches ontwikkeld. De opleiding geeft de complementaire zorgverlener een stevige basis op het gebied van psychische processen en de Nederlandse gezondheidszorg. Na het afronden van de opleiding PsBK heb je uitgebreide kennis van de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische aandoeningen.

  De opleiding Psychosociale Basiskennis biedt je vaardigheden en voordelen die onmisbaar zijn voor de professionele therapeut of coach:

  Dankzij de opleiding Psychosociale Basiskennis heb je uitgebreide kennis van menselijke psychische processen en psychische stoornissen. Denk hierbij aan onder andere angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen. Je ziet sneller mogelijke verbanden tussen psychische en fysieke problematiek. Je herkent rode vlaggen snel en weet hoe je hiernaar moet handelen.

  Omdat in de opleiding Psychosociale Basiskennis ook een deel Medische Basiskennis wordt behandeld, heb je een holistisch beeld van de mens en gezondheidszorg in het algemeen. Je kennis van psychische processen en het menselijk lichaam zorgt ervoor dat je sneller tot de kern van de klacht of het probleem komt.

  Psychosociale Basiskennis brengt je vaardigheden op een hoog professioneel niveau, geeft je vertrouwen in je eigen handelen en helpt je om betere zorg te bieden aan je cliënt. 

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de opleiding Psychosociale Basiskennis en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  Download studiebrochure PsBK

  4. Voor wie is de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) geschikt?

  De opleiding is ontwikkeld voor (toekomstige, complementaire geschoolde) zorg- en gezondheidsprofessionals die in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg werken. Denk aan coaches, therapeuten, mentors & counselors. 

  De opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de algehele ontwikkeling tot gezondheidsprofessional. Bovendien is het diploma vaak een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Als je dit portfolio compleet hebt, kom je in aanmerking om je cliënten aan te bieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar. Wat je beweegredenen ook zijn, iedereen die meer wil leren over de wonderlijke werking van de menselijke geest, is welkom bij Con Amore.

  Werk je met mensen of wil je graag met mensen werken? Ben je op zoek naar diepgaande kennis zodat je je vak beter uit kunt oefenen? Wil je graag de brug slaan tussen de reguliere en complementaire zorg? Dan is dit de opleiding die je zoekt. Wil je graag holistisch te werk gaan binnen je vakgebied? Dan is onze opleiding Integrale Basiskennis misschien iets voor jou. Klik hier om meer te lezen over dit traject.

   

  5. Financiën

  Zodra je je hebt ingeschreven, vind je de factuur en betaalinformatie terug in je leeromgeving. Je eerste termijn dien je binnen 14 dagen na je inschrijving te voldoen. Je kunt kiezen voor de volgende betaalmethodes: iDeal, creditcard (+4%, mastercard of visa), bankoverschrijving of de optie om je werkgever de factuur te laten betalen.

  Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen. De opleiding is vrijgesteld van BTW.


  Studieboeken

  Wij hebben een samenwerking met boekhandel Merlijn. Klik hier voor een overzicht van de studieboeken. Als je bij het afrekenen de code ‘amore’ invult, krijg je 5% korting.

   

  Studiekosten Opleiding: vanaf €2195,-
  Studieboeken: +/- €210,-
  Betaling in termijnen
  Studiebelasting 1234,5 uur (≈ 44 ECTS)
  Diploma voorwaarden Minimaal een 5,5 op je cijferlijst en een A.V.V. noterering in je casus portfolio. Klik hier voor meer informatie.
  Programma van toetsing Studievragen (A.V.V.), 12 Kennistoetsen (Summatief)
  Accreditaties  SNRO & CPION
  Opleidingsniveau hbo-niveau

  Psychiatrie: van diagnose tot behandeling
  Deth, R, van
  Houten: Bohn Stafleu van Loghum

  Psychologie, een inleiding
  Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V.
  Amsterdam: Pearson.

  Pathologie
  Zelman e.a.
  Amsterdam: Pearson

  Studenten reviews

  Lees alle studenten reviews →

  Maak kennis met het gemak van studeren bij Con Amore

  studie

  De opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) bestaat uit een uitgebreide thuisstudie en 12 lesdagen. De thuisstudie doe je in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. De lesdagen volg je op 1 van onze locaties of online.

  lesconcept

  Bij ons leer je de theorie thuis; voorafgaand aan elke les maak je de studievragen die bij de desbetreffende lesdag horen. Zo komt iedereen met dezelfde voorbereiding de les in. De docent brengt tijdens de lesdagen de theorie vervolgens tot leven.

  toetsing

  In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Deze bestaat uit korte multiple choice kennistoetsen per module, casuspresentaties en een alarmsymptomen toets. De druk wordt op deze manier verdeeld.

  Ontmoet onze docenten

  Ons docententeam bestaat uit regulier opgeleide artsen en psychologen die liefde voor en affiniteit en ervaring hebben met het complementaire veld. Het zijn stuk voor stuk verschillende mensen met diverse karakters en achtergronden, maar ze hebben allemaal die ‘Con Amore twinkeling’ in hun ogen als ze lesgeven. Ze zijn zeer gepassioneerd om de integratieve geneeskunde naar een hoger niveau te tillen.

  Maak kennis

  Download studiebrochure PsBK

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024