• nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Terug naar opleidingsoverzicht

  Ademwerk voor zorgprofessionals

  Dé opleiding voor zorgprofessionals die alles willen leren over ademwerk.

  1 beschikbare startmomenten vanaf do 08 feb 2024
  Data & inschrijven Download de studiebrochure

  Ademwerk voor zorgprofessionals is geschikt voor therapeuten, coaches en overige zorgprofessionals die alles willen leren over de adem als middel om gezonder te worden en te blijven. Zowel op lichamelijk, mentaal als emotioneel vlak.  De adem heeft direct invloed op vrijwel alle functies in het lichaam: op onze neurologische, fysiologische, mentale en energetische processen. Ademwerk is een mooi basiselement in een holistische behandeling.

  Na het volbrengen van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je ademwerk toepassen in je praktijk. Je kunt je cliënten in je praktijk coachen op het gebied van functioneel ademen, transformatief ademwerk en ademwerk bij bijzondere omstandigheden. Je leert begeleiden op individueel gebied en je leert hoe je werkt met groepen. De opleiding is naast het verkrijgen van kennis en kunde ook een persoonlijke reis van zelfontwikkeling en transformatie. De adem verbindt je omgeving met je lichaam, geest en ziel.

   

  Inhoudsopgave

  Omdat de adem de brug vormt tussen lichamelijke en mentale gezondheid en zingeving, kan het toepassen van ademwerk als therapeut een belangrijk onderdeel zijn bij iedere holistische behandeling. Daarnaast is de opleiding ook gericht op zelfzorg en persoonlijke groei als therapeut. Daarom wordt het praktisch ervaren van de ademtechnieken afgewisseld met een goede theoretische onderbouwing vanuit zowel wetenschappelijk als holistisch perspectief.” – docent Peter Vermeiren.

  Wat leer je?

  Welke onderwerpen worden er behandeld en wat kun je uiteindelijk met deze kennis? 


  Algemene Basiskennis
  Na het afronden van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je met deze kennis:


  Functioneel Ademen
  Na het afronden van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je met deze kennis: 


  Transformatief ademwerk
  Na het afronden van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je met deze kennis: 


  Ademwerk bij bijzondere omstandigheden
  Na het afronden van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je met deze kennis: 


  Trauma-informed ademwerk

  Na het afronden van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je met deze kennis: 


  Coaching/begeleiding

  Na het afronden van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je met deze kennis: 

  Planning lesdagen

  De opleiding bestaat uit 11 dagen verdeeld over een periode van 3 maanden. De lesdagen zijn een combinatie van online en op locatie: 2 online lesdagen en 8,5 fysieke lesdagen waaronder 2 keer een 3-daagse retraite inclusief 3 overnachtingen, alle maaltijden en een wellness gedeelte:

  Alle lesdagen zijn inclusief vega/vegan lunch en snacks. Dieetwensen kunnen na inschrijving worden doorgegeven, dit volgt per mail. De retraitedagen zijn ook helemaal verzorgd inclusief vega/vegan avondeten, ontbijt, lunch, snacks, water, thee, koffie. Ook kun je bij de retraitedagen gebruik maken van de wellness: een landgoed van 6 hectare natuur die alleen voor onze groep geboekt is, met sauna en zwemvijver.

  Wil je meer weten over de inhoud per lesdag, download dan onze uitgebreide studiegids.

  De kracht van ademwerk

  Ademwerk is een holistische benadering van welzijn waarbij de focus ligt op bewust ademhalen. Het is gebaseerd op het idee dat de manier waarop we ademen direct van invloed is op onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Een therapeut/coach met specialisatie in de adem, begeleidt individuen om hun ademhalingspatronen te herkennen, te begrijpen en te optimaliseren voor een betere algehele gezondheid.

  De voordelen van het werken met de adem

  1. Stressvermindering: Een diepe en regelmatige ademhaling kan het zenuwstelsel kalmeren en stress verminderen. Ademcoaching leert de client technieken om stressvolle situaties beter het hoofd te bieden.
  2. Verhoogde energie: Efficiënt ademhalen kan de zuurstoftoevoer naar het lichaam verbeteren, wat resulteert in meer energie en vitaliteit.
  3. Emotioneel evenwicht: Bewust ademhalen kan helpen emoties in balans te brengen en zelfbewustzijn te vergroten, wat leidt tot een betere emotionele gezondheid.
  4. Verbeterde concentratie: Een goede ademhaling kan de concentratie en focus verhogen, wat handig is in het dagelijks leven en bij taken die aandacht en alertheid vereisen.
  5. Betere slaap: Ademcoaching kan helpen bij slaapproblemen door ontspanning en rust te bevorderen.

  Ademwerk in de praktijk

  Je gaat samen met de client werken om ze bewust te maken van de huidige ademhalingspatronen. Vervolgens zul je ze leren hoe ze de ademhaling kunnen aanpassen en optimaliseren. Dit kan onder andere ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulnesstechnieken omvatten.

  Ademwerk is een krachtige tool voor het verbeteren van het algehele welzijn. Het stelt de client in staat om bewuster te leven, stress te verminderen en lichaam en geest in balans te brengen. Als een client op zoek is naar meer energie, emotionele stabiliteit en innerlijke rust, overweeg dan kun je als ademcoach een waardevolle begeleiding bieden . Ze kunnen de kracht van eigen ademhaling ontdekken en hun leven transformeren.

  Investering

  De investering bedraagt € 3499. Je kunt kiezen voor 1, 4 of 10 betaaltermijnen. Zodra je je hebt ingeschreven, vind je de factuur en betaalinformatie terug in je leeromgeving. Je eerste termijn dien je binnen 14 dagen na je inschrijving te voldoen. Je kunt kiezen voor de volgende betaalmethoden: iDeal, creditcard (+4%, mastercard of visa), bankoverschrijving of de optie om je werkgever de factuur te laten betalen. Indien je kiest voor betalen in meerdere termijnen, dan komt daar een toeslag van 5% van het totaalbedrag op, verdeeld per termijnbetaling.


  Vooropleiding

  Dit programma is op hbo-niveau ontwikkeld, maar ook zonder vooropleiding kun je meedoen. Een goede motivatie, een gedegen studieplan met bijbehorende discipline blijken minstens zo belangrijk als de vooropleiding. Als je twijfelt of je het niveau wel aankunt, neem dan contact met ons op.

  Schrijf je vandaag nog in!

  Wil je je al langer verdiepen in de kracht van de ademhaling? Voor jezelf als mens en voor je rol als therapeut? Dan is dit je kans. Schrijf je vandaag nog in voor 1 van de 22 beschikbare plekken.

  Ja, ik schrijf me in!

  De mooiste nascholing die ik ooit heb gehad. De locatie was fenomenaal, Peter geeft les op een mooi rustige en inspirerende manier en de ademwerksessie was een onvergetelijke ervaring. Heel veel dank!
  Reactie van therapeut op de nascholing 'Ademwerk' van Peter Vermeiren

  Docent Peter Vermeiren

  Peter is gecertificeerd Life Awareness Breathwork instructeur, met een achtergrond als fysiotherapeut, mindfulness & compassie trainer én in digital health. Samen met zijn vrouw Nicole (Energy- en Soundhealer) geeft hij onder de naam Breath & Energy ademsessies en workshops aan individuen, groepen en bedrijven. De sessies combineren technieken uit onder andere pranayama, holotropic breathwork, transformational breathing, klassieke tantra en Boeddhistische methoden zoals tummo breathing. Dit combineren ze met de laatste wetenschappelijke inzichten over het effect van ademtechnieken op de lichamelijke en mentale gezondheid.

  Meer over Peter

  Mailinglijst

  Wil je op de hoogte blijven en als eerste de nieuwtjes over Ademwerk in je mailbox ontvangen? Zoals wanneer er een volgende editie gepland wordt? Schrijf je in op de Ademwerk mailinglijst!

  Ja, hou me op de hoogte!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.