• nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar opleidingsoverzicht

  Medische Basiskennis

  Kom op een interactieve manier alles te weten over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam.

  14 beschikbare startmomenten vanaf ma 25 mrt 2024
  Data & inschrijven Download de studiebrochure

   

  Inhoudsopgave
  1. Medische Basiskennis opleiding: wat leer je?
  2. Studievorm en tempo
  3. Waarom een Medische Basiskennis opleiding?
  4. Voor wie is de opleiding Medische Basiskennis geschikt?
  5. Financiën

  De Medische Basiskennis opleiding is dé kennisopleiding voor (toekomstige) gezondheidsprofessionals die alles willen leren over lichamelijke processen. De opleiding bestaat uit een uitgebreide thuisstudie en 12 lesdagen (online of op locatie).

  De opleiding is op hbo-niveau geaccrediteerd door het SNRO & CPION met een totaal aantal van 43 ECTs en voldoet hiermee aan de PLATO eindtermen.

  Klik hier om het volledige lesprogramma te bekijken.

  Wil je iemand persoonlijk spreken?

  Maak dan een belafspraak met een studieadviseur. We denken graag met je mee. We helpen je met alle liefde bij je studiekeuze, planning en opties.

  Plan een belafspraak

   

  1. Medische Basiskennis opleiding: wat leer je?

  Je krijgt les van ervaren artsen en psychologen met passie voor het complementaire veld. Met behulp van onze online leeromgeving en de interactieve lessen leer je hoe de verschillende organen werken en hoe bepaalde ziektes behandeld worden. Deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Ook leer je lichamelijke klachten herkennen en verklaren.

  Je doet gedegen kennis op over het menselijk lichaam, het hart en vaatstelsel, de spijsvertering, bloed en de ademhaling, het zenuwstelsel en de zintuigen, het hormonaal systeem, het bewegingsapparaat en de huid en alarmsymptomen.

  Ook komt er een deel psychosociaal aan bod. Daarnaast komen gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg voorbij. Tot slot staan we stil bij ethiek en jouw houding als therapeut of coach tegenover je cliënten.

  Om je voor te bereiden op het praktisch toepassen van de stof, kruip je tijdens onze lessen in de huid van de therapeut. Het accent ligt hierbij op pathologie zoals je die (in de toekomst) in je praktijk tegenkomt, hoe je alarmsymptomen leert herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan. De opgedane kennis leer je meteen toepassen, op deze manier blijft de stof je ook beter bij.

  Gratis online proefles MBK

  Ben je benieuwd naar de opleiding, lessen en docenten? Geef je dan nu op voor onze gratis online proefles. Tijdens deze avond schuif je vanuit het comfort van je eigen huis aan in ons digitale klaslokaal. Je volgt twee live flitscolleges van 45 minuten over Medische en Psychosociale Basiskennis. Zo kun je onze manier van lesgeven zelf ervaren.

  Bekijk data en meld je aan

  2. Studievorm en tempo 

  Je kunt ervoor kiezen om de lessen van onze Medische Basiskennis opleiding te volgen op locatie bij jou in de buurt of volledig online via Zoom. Hoe eerder je je inschrijft voor de klas die jouw voorkeur heeft, hoe groter de kans dat er nog plek is. Om het je makkelijk te maken, kun je kiezen voor betaling in termijnen.

  Daarnaast krijg je meteen een inlogcode voor onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Zo verlaag je de studiebelasting per week en kun je rustig vooruit werken.

  Het tempo van de studie bepaal je zelf: kies bijvoorbeeld voor een versnelde variant, zodat je je diploma binnen 5 maanden binnen hebt. Je kunt ook kiezen voor een traject van 8, 10, 12 maanden. Wil je advies wat betreft het studietempo? Neem dan contact met ons op.

   

  3. Waarom een Medische Basiskennis opleiding?

  Waarom is Medische Basiskennis belangrijk en nuttig voor jou als therapeut of coach? De opleiding Medische Basiskennis biedt je vaardigheden en voordelen die van grote toegevoegde waarde zijn voor jou als therapeut of coach:

  Dankzij de opleiding Medische Basiskennis heb je uitgebreide kennis van de menselijke anatomie, fysiologie en pathologie. Je weet welke onderliggende problematiek de oorzaak kan zijn van klachten die je tegenkomt in je praktijk. Je signaleert rode vlaggen sneller en weet wanneer je jouw cliënt beter kunt doorverwijzen.

  Omdat in de opleiding Medische Basiskennis ook een deel Psychosociale Basiskennis wordt behandeld, heb je een holistisch beeld van de mens en de gezondheidszorg.

  Je kennis van het menselijk lichaam en psychische processen zorgt ervoor dat je sneller tot de kern van de klacht of het probleem komt. Medische Basiskennis brengt je vaardigheden op een hoog professioneel niveau, geeft je vertrouwen in je eigen handelen en helpt je om betere zorg te bieden aan je cliënt.

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de opleiding Medische Basiskennis en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  4. Voor wie is de opleiding Medische Basiskennis geschikt?

  De opleiding is ontwikkeld voor (toekomstige) gezondheidsprofessionals zoals massagetherapeuten, Ayurveda therapeuten, yoga- en meditatiedocenten, voetreflexologie therapeuten, sportinstructeurs, acupuncturisten, natuurgeneeskundigen, osteopaten, hypnotherapeuten, energy healers en alle andere beroepen die iets te maken hebben met gezondheid en/of heling.

  Wat je beweegredenen ook zijn, iedereen die meer wil leren over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam, is welkom bij Con Amore.

  Medische Basiskennis wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de algehele ontwikkeling tot gezondheidsprofessional. Bovendien is het Medische Basiskennis diploma een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Als je dit portfolio compleet hebt, kom je in aanmerking om je cliënten aan te bieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar.

  Wil je graag holistisch te werk gaan binnen je vakgebied? Dan is onze opleiding Integrale Basiskennis misschien iets voor jou. Klik hier om meer te lezen over dit traject.

   

  5. Financiën

  Zodra je je hebt ingeschreven, vind je de factuur en betaalinformatie terug in je leeromgeving. Je eerste termijn dien je binnen 14 dagen na je inschrijving te voldoen. Je kunt kiezen voor de volgende betaalmethodes: iDeal, creditcard (+4%, mastercard of visa), bankoverschrijving of de optie om je werkgever de factuur te laten betalen.

  Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

   

  Studieboeken Medische Basiskennis

  Wij hebben een samenwerking met boekhandel Merlijn. Klik hier voor een overzicht van de studieboeken. Als je bij het afrekenen de code ‘amore’ invult, krijg je 5% korting.

  Studiekosten Opleiding: vanaf €1995
  Studieboeken: +/- €190
  Studiebelasting 1212,5 uur (≈ 43,5 ECTS)
  Diploma voorwaarden Minimaal een 5,5 op je cijferlijst en een A.V.V. notering in je casus portfolio.
  Programma van toetsing Studievragen (A.V.V.), 12 Kennistoetsen (Summatief)
  Accreditaties  SNRO & CPION
  Opleidingsniveau hbo-niveau
  Pathologie
  Zelman e.a.
  Amsterdam: Pearson
  Anatomie en fysiologie van de mens
  Grégoire, L., Straaten-Huygen, A. Van., Trompert, R.,
  Utrecht/Zutphen: ThiemeMeulenhof
  Een hele fijne opleiding. De praktijklessen zijn super interessant en een absolute meerwaarde vanwege de hoeveelheid casuïstiek en expertise van de leraren.
  Kim Bell - Natuurgeneeskundige

  Digitale studiebrochure

  Benieuwd naar ons lesconcept, de online leeromgeving, het studiemateriaal en programma van toetsing?

  Vraag een studiebrochure aan

  Maak kennis met het gemak van studeren bij Con Amore

  studie

  De opleiding Medische Basiskennis bestaat uit een uitgebreide thuisstudie en 12 lesdagen verdeeld over 1 jaar. De thuisstudie doe je in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. De lesdagen volg je op locatie, online of blended.

  lesconcept

  Bij ons leer je de theorie thuis; voorafgaand aan elke les maak je de studievragen die bij de desbetreffende lesdag horen. Zo komt iedereen met dezelfde voorbereiding de les in. De docent brengt tijdens de lesdagen de theorie vervolgens tot leven.

  toetsing

  In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Deze bestaat uit korte multiple choice kennistoetsen per module, casuspresentaties en een alarmsymptomen toets. De druk wordt op deze manier verdeeld.

  Ontmoet onze docenten

  Ons docententeam bestaat uit regulier opgeleide artsen en psychologen die liefde voor en affiniteit en ervaring hebben met het complementaire veld. Het zijn stuk voor stuk verschillende mensen met diverse karakters en achtergronden, maar ze hebben allemaal die ‘Con Amore twinkeling’ in hun ogen als ze lesgeven. Ze zijn zeer gepassioneerd om de integratieve geneeskunde naar een hoger niveau te tillen.

  Maak kennis

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  Ademwerk voor zorgprofessionals

  Nieuw bij Con Amore! Na het volbrengen van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je ademwerk toepassen in je praktijk. Je kunt je cliënten in je praktijk coachen op het gebied van functioneel ademen, transformatief ademwerk en ademwerk bij bijzondere omstandigheden. Je leert begeleiden op individueel gebied en je leert hoe je werkt met groepen.

  Lees meer

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024