fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar opleidingsoverzicht

  Medische Basiskennis

  Kom op een interactieve manier alles te weten over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam.

  11 beschikbare startmomenten vanaf vr 20 sep 2024
  Data & inschrijven Download de studiebrochure

  Opleiding Medische Basiskennis

  De opleiding Medische Basiskennis tilt jouw vaardigheden naar een hoger professioneel niveau. Met 12 interactieve lesdagen en een uitgebreide thuisstudie verkrijg je essentiële kennis voor jou als lichaamsgerichte therapeut. 

  Na afronding van de opleiding Medische Basiskennis heb je diepgaande kennis van de menselijke anatomie, fysiologie en pathologie. Je herkent snel de onderliggende problematiek van medische klachten en kunt rode vlaggen identificeren en doorverwijzen naar reguliere zorg.

  Onze studiebrochure en deze pagina geven inzicht in de kracht van onze opleiding. Voor verdere vragen staan onze studiecoaches klaar om je te helpen.

  _____________________________________________________________________________________________

  ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️  Onze MBK en PsBK opleidingen krijgen een 4.9 beoordeling op basis van 84 reviews | Klik hier om alle studenten reviews te lezen! 

  Bekijk de MBK opleiding video

  Bel voor studieadvies

  Het kiezen van een opleiding is een belangrijke stap. Plan een belafspraak met ons en ontdek of de opleiding bij je past. Onze studieadviseurs hebben al duizenden therapeuten en coaches geholpen bij het maken van de juiste keuze.

  Plan belafspraak

  Download studiebrochure MBK

  Op deze pagina

  1. Wat leer je tijdens onze opleiding Medische Basiskennis?
  2. Studievorm en tempo
  3. Waarom een Medische Basiskennis opleiding?
  4. Voor wie is de opleiding Medische Basiskennis geschikt?
  5. Financiën

   

  1. Medische Basiskennis opleiding: wat leer je?

  Je krijgt les van ervaren artsen en psychologen met passie voor het complementaire veld. Met behulp van onze online leeromgeving en de interactieve lessen leer je hoe de verschillende organen werken en hoe bepaalde ziektes behandeld worden. Deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Ook leer je lichamelijke klachten herkennen en verklaren.

  Je doet gedegen kennis op over het menselijk lichaam, het hart en vaatstelsel, de spijsvertering, bloed en de ademhaling, het zenuwstelsel en de zintuigen, het hormonaal systeem, het bewegingsapparaat en de huid en alarmsymptomen.

  Ook komt er een deel psychosociaal aan bod. Daarnaast komen gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg voorbij. Tot slot staan we stil bij ethiek en jouw houding als therapeut of coach tegenover je cliënten.

  Om je voor te bereiden op het praktisch toepassen van de stof, kruip je tijdens onze lessen in de huid van de therapeut. Het accent ligt hierbij op pathologie zoals je die (in de toekomst) in je praktijk tegenkomt, hoe je alarmsymptomen leert herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan. De opgedane kennis leer je meteen toepassen, op deze manier blijft de stof je ook beter bij.

  Doe mee met de gratis proefles

  Wil je ervaren hoe het is om bij ons in de klas te zitten? Doe dan mee met de gratis online proefles! Je volgt twee live lessen van 45 minuten over Medische en Psychosociale Basiskennis. Zo kun je goed aanvoelen of je de lesstof interessant vindt en of onze manier van lesgeven bij je past.

  Ja, ik doe mee!

  Download studiebrochure MBK

  2. Studievorm en tempo 

  Je kunt ervoor kiezen om de lessen van onze Medische Basiskennis opleiding te volgen op locatie bij jou in de buurt of volledig online via Zoom. Hoe eerder je je inschrijft voor de klas die jouw voorkeur heeft, hoe groter de kans dat er nog plek is. Om het je makkelijk te maken, kun je kiezen voor betaling in termijnen.

  Daarnaast krijg je meteen een inlogcode voor onze online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Zo verlaag je de studiebelasting per week en kun je rustig vooruit werken.

  Het tempo van de studie bepaal je zelf: kies bijvoorbeeld voor een versnelde variant, zodat je je diploma binnen 5 maanden binnen hebt. Je kunt ook kiezen voor een traject van 8, 10, 12 maanden. Wil je advies wat betreft het studietempo? Neem dan contact met ons op.

  3. Waarom een Medische Basiskennis opleiding?

  Waarom is Medische Basiskennis belangrijk en nuttig voor jou als therapeut of coach? De opleiding Medische Basiskennis biedt je vaardigheden en voordelen die van grote toegevoegde waarde zijn voor jou als therapeut of coach:

  Dankzij de opleiding Medische Basiskennis heb je uitgebreide kennis van de menselijke anatomie, fysiologie en pathologie. Je weet welke onderliggende problematiek de oorzaak kan zijn van klachten die je tegenkomt in je praktijk. Je signaleert rode vlaggen sneller en weet wanneer je jouw cliënt beter kunt doorverwijzen.
  Omdat in de opleiding Medische Basiskennis ook een deel Psychosociale Basiskennis wordt behandeld, heb je een holistisch beeld van de mens en de gezondheidszorg.
  Je kennis van het menselijk lichaam en psychische processen zorgt ervoor dat je sneller tot de kern van de klacht of het probleem komt. Medische Basiskennis brengt je vaardigheden op een hoog professioneel niveau, geeft je vertrouwen in je eigen handelen en helpt je om betere zorg te bieden aan je cliënt.

  Schrijf je in!

  We starten op meerdere momenten in het jaar. Kies de startdatum die bij je past en schrijf je direct in.

  Bekijk data & schrijf je in

  Download studiebrochure MBK

  4. Voor wie is de opleiding Medische Basiskennis geschikt?

  De opleiding is ontwikkeld voor (toekomstige) gezondheidsprofessionals zoals massagetherapeuten, Ayurveda therapeuten, yoga- en meditatiedocenten, voetreflexologie therapeuten, sportinstructeurs, acupuncturisten, natuurgeneeskundigen, osteopaten, hypnotherapeuten, energy healers en alle andere beroepen die iets te maken hebben met gezondheid en/of heling.

  Wat je beweegredenen ook zijn, iedereen die meer wil leren over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam, is welkom bij Con Amore.

  Medische Basiskennis wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de algehele ontwikkeling tot gezondheidsprofessional. Bovendien is het Medische Basiskennis diploma een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Als je dit portfolio compleet hebt, kom je in aanmerking om je cliënten aan te bieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar.

  Wil je graag holistisch te werk gaan binnen je vakgebied? Dan is onze opleiding Integrale Basiskennis misschien iets voor jou. Klik hier om meer te lezen over dit traject.

   

  5. Financiën

  Zodra je je hebt ingeschreven, vind je de factuur en betaalinformatie terug in je leeromgeving. Je eerste termijn dien je binnen 14 dagen na je inschrijving te voldoen. Je kunt kiezen voor de volgende betaalmethodes: iDeal, creditcard (+4%, mastercard of visa), bankoverschrijving of de optie om je werkgever de factuur te laten betalen.

  Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

   

  Studieboeken Medische Basiskennis

  Wij hebben een samenwerking met boekhandel Merlijn. Klik hier voor een overzicht van de studieboeken. Als je bij het afrekenen de code ‘amore’ invult, krijg je 5% korting.

  Studiekosten Opleiding: vanaf €2195
  Studieboeken: +/- €190
  Studiebelasting 1212,5 uur (≈ 43,5 ECTS)
  Diploma voorwaarden Minimaal een 5,5 op je cijferlijst en een A.V.V. notering in je casus portfolio.
  Programma van toetsing Studievragen (A.V.V.), 12 Kennistoetsen (Summatief)
  Accreditaties  SNRO & CPION
  Opleidingsniveau hbo-niveau
  Pathologie
  Zelman e.a.
  Amsterdam: Pearson
  Anatomie en fysiologie van de mens
  Grégoire, L., Straaten-Huygen, A. Van., Trompert, R.,
  Utrecht/Zutphen: ThiemeMeulenhof

  Studenten reviews

  Lees alle studenten reviews →

  Bekijk de studiebrochure

  Wil je weten over welke onderwerpen je leert tijdens de les? Ben je benieuwd naar ons lesconcept en hoe je kennis wordt getoetst? Je leest meer over de opleiding in onze studiebrochure.

  Download de studiebrochure

  Download studiebrochure MBK

  Maak kennis met het gemak van studeren bij Con Amore

  studie

  De opleiding Medische Basiskennis bestaat uit een uitgebreide thuisstudie en 12 lesdagen verdeeld over 1 jaar. De thuisstudie doe je in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. De lesdagen volg je op locatie, online of blended.

  lesconcept

  Bij ons leer je de theorie thuis; voorafgaand aan elke les maak je de studievragen die bij de desbetreffende lesdag horen. Zo komt iedereen met dezelfde voorbereiding de les in. De docent brengt tijdens de lesdagen de theorie vervolgens tot leven.

  toetsing

  In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Deze bestaat uit korte multiple choice kennistoetsen per module, casuspresentaties en een alarmsymptomen toets. De druk wordt op deze manier verdeeld.

  Ontmoet onze docenten

  Ons docententeam bestaat uit regulier opgeleide artsen en psychologen die liefde voor en affiniteit en ervaring hebben met het complementaire veld. Het zijn stuk voor stuk verschillende mensen met diverse karakters en achtergronden, maar ze hebben allemaal die ‘Con Amore twinkeling’ in hun ogen als ze lesgeven. Ze zijn zeer gepassioneerd om de integratieve geneeskunde naar een hoger niveau te tillen.

  Maak kennis

  Download studiebrochure MBK

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024