• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Special: Lage rugpijn & ademwerk

  Deze Special bestaat uit een nascholing met aansluitend een korte cursus over ademwerk. De opgedane kennis kun je vervolgens toepassen op jezelf én in je praktijk. De locatie van deze special is magisch: De Hoorneboeg, een plek voor bezinning middenin de natuur.

  De nascholing binnen deze Special is SNRO geaccrediteerd en geschikt om je Medische- en/of Psychosociale Basiskennis te onderhouden. 

  Nieuw bij Con Amore: Specials. Onze Specials bestaan uit nascholingen met een aansluitende korte cursus, waar de focus ligt op zelfzorg technieken. Deze bijzondere dagen vinden plaats op unieke, sfeervolle locaties. Zelfontwikkeling, rust, inspiratie en duurzaamheid zijn thema’s die op deze plekken centraal staan. Het zijn stuk voor stuk locaties in het groen, waar je graag naartoe gaat, oplaadt en het beste uit je lesdag kunt halen. We trappen onze Specials af met een mooi programma bij De Hoorneboeg, gefaciliteerd door Peter Vermeiren.

  De Hoorneboeg
  De Hoorneboeg is een betoverende plek, vlakbij Hilversum maar middenin de natuur. Aan het einde van de 1 kilometer lange laan, omringd met bomen en hei, vind je deze inspirerende plek. Zodra je het terrein opkomt, kun je de drukte en zorgen van het dagelijks leven achter je laten. Het is écht een plek die uitnodigt tot bezinning. De Hoorneboeg staat voor verbinding: met de natuur, met anderen en met jezelf. Raymond is één van de initiatiefnemers die zich met hart en ziel inzet om plek te creëren voor bewustwording, verbinding en persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier draagt hij zijn steentje bij aan een mooiere wereld. Raymond: “Mensen denken vaak dat zij alleen geen verschil kunnen maken of dat ze geen keuze hebben. Op de Hoorneboeg laten we zien dat bewust eten en drinken, mooie workshops en retreats bijwonen en samen werken aan maatschappelijke thema’s de eerste stappen zijn naar een betere wereld.”

  Special: Nascholing Rugpijn, een holistische benadering & korte cursus Ademwerk
  Op maandag 30 augustus organiseren we op deze prachtige plek, die haarfijn aansluit op wat Con Amore wil uitdragen en haar studenten wil meegeven, onze allereerste Special
  Op deze dag faciliteert docent Peter Vermeiren de nascholing ‘Lage rugpijn, een holistische benadering’ én een korte cursus over Ademwerk. Dit tweede dagdeel bestaat uit een verkorte versie van onze nieuwe zelfzorg cursus ‘Ademwerk in je praktijk’.

  Docent: Peter Vermeiren
  Datum: 30 augustus 2021

  Indeling dag (incl. gratis lunch):
  09:00 – 16:00 – Nascholing Lage Rugpijn
  16.30 – 19.00 – Cursus Ademwerk

  Lage Rugpijn, een holistische benadering
  Tijdens deze nascholing leer je op een holistische manier kijken naar lage rugpijn. Lage rugpijn is de belangrijkste oorzaak van pijngerelateerde beperkingen en klachten in de Westerse wereld. In Nederland gaan 1,6 miljoen mensen per jaar naar de huisarts met lage rugpijn.

  Is lage rugpijn in de laatste 100 jaar door de reguliere medische wereld inadequaat behandeld? Tot deze conclusie lijkt men de laatste jaren te komen, vanuit de wetenschap zijn er nieuwe overeenstemmingen over de oorzaak en aanpak van lage rugpijn. Er is in het verleden een te grote nadruk geweest op anatomische structuren en te weinig op psychosociale factoren en gedrag. Een deel van het rugpijn probleem wordt nu zelfs gezien als iatrogeen, ofwel: veroorzaakt door overmatig diagnosticeren en behandelen. Inmiddels is er een verschuiving van de anatomisch en chirurgisch benadering naar een gedragsmatige en psychosociale benadering van rugpijn. Complementaire behandelingen haken hier perfect op aan en worden steeds meer gezien als een onderdeel van een goede behandeling. Rugpijn heeft een multifactoriële oorzaak en heeft dan ook een holistische benadering nodig.

  Inhoud lesdag
  Op deze dag wordt je op de hoogte gebracht van de laatste stand van de wetenschap t.a.v lage rugpijn:

  We willen je er op attent maken dat de (wetenschappelijke) bronnen van de huiswerkvragen deels in het Engels zijn. De nascholing wordt verder in het Nederlands gegeven.

  Verkorte Zelfzorg Cursus Ademwerk
  Naast de kennis over lage rugpijn die Peter Vermeiren bezit, is hij ook expert op het gebied van ademhaling. Hij organiseert met Breath and Energy transformerende en creatieve breathwork en meditatie events.

  Adem oefeningen en specifiek ademwerk is zeer effectief bij het verminderen van stress, het loslaten van oude patronen en spanning, het energiek maken van lichaam en geest en het ervaren van diepere staten van bewustzijn. Ademwerk is een prachtige reis naar binnen door de lagen van lichaam, geest en ziel.

  We starten met een korte theoretische introductie en een subtiele meditatieve adem oefening om connectie te maken met de adem en de energiecentra in het lichaam. Vervolgens zal de ademwerk sessie van ongeveer 1 uur bestaan uit afwisselend intensief ademen en adem retenties. Het is een intense en maar zeer diepgaande, meditatieve en ontspannende ervaring.De sessie vindt plaats op bijzondere muziek speciaal afgestemd op deze sessie. Na afloop nemen we even de tijd om ervaringen met elkaar te delen.

  Let op!
  Iedereen die in redelijk goede gezondheid is kan volledig meedoen. Er zijn echter een paar (relatieve) contra- indicaties: Mocht je last hebben, epilepsie, psychoses, ernstige angststoornis, ernstige hartklachten of hoge bloeddruk of als je zwanger bent kun je meedoen maar is het advies om niet te intensief te ademen en niet de adem retenties te doen.

  Lunch
  Tussendoor wordt een heerlijke en eerlijke lunch verzorgt door De Hoorneboeg, deze lunch is inbegrepen bij de prijs.

  Investering in jezelf
  Deze Special is op locatie te volgen en kost €200. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Inschrijven
  Ben je nieuw bij ons en heb je nog geen account bij Con Amore? Scroll dan naar beneden om je in te schrijven via de paarse knop in de agenda. Heb je wel een account bij Con Amore? Stuur dan een mailtje (met je naam, e-mailadres, welke nascholing je wilt volgen, op welke datum en in hoeveel termijnen je wilt betalen) naar info@conamore.com, dan maakt het service team je inschrijving in orde. 

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid.

  De verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO.

  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30 en wordt i.t.t. tot de normale lesdagen niet afgesloten met een toets. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen. Onze nascholingen staan voor 0,875 ECTs.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Start Datum Opleiding Locatie Looptijd Availability
  30 Aug 2021
  Alle lesdata
  Special: Lage rugpijn & Ademwerk (MBK/PSBK)
  Meer info
  De Hoorneboeg
  Bekijk op kaart
  1 dag
  Nog 1 plekken
  Schrijf je in

  Boszaal Hoorneboeg.

  In één van de beide verbouwde boerderijen van ‘Aan de Hei’ vind je de Boszaal. Deze prachtige locatie ligt aan de rand van het bos en binnen is het licht en ruim, met grote ramen waar vroeger de deuren zaten.

  Benieuwd? Bekijk dit locatiefilmpje.

  Inclusief lunch.

  Schuif aan 'Bij de Tuinman' en geniet van een gezonde, eerlijke lunch. De Hoorneboeg gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten in het seizoen en uit de eigen moestuin of haalt ingrediënten bij andere kwekers uit de buurt.

  Zelfliefde.

  Gezondheidsprofessionals zijn in het bijzonder kwetsbaar voor uitputting. Er gaat veel tijd en energie naar de zorg voor anderen en er blijft weinig tijd over voor zelfzorg. Daarom faciliteren we deze dagen gericht op zelfzorg en ontwikkeling. Volg deze bijzondere dagen vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling.

  Lees meer

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Wil je meer leren over de complementaire zorg?

  Neem een kijkje op ons blog Darmen blog

  De nascholingen van Con Amore beveel ik van harte aan. Ik ervaar de manier waarop de kennis wordt toegepast en geïntegreerd als zeer waardevol en diepgaand. Ik heb ervan genoten en voel me ontzettend geïnspireerd.
  Mirjam

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.