• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Chronobiologie en het circadiaanse ritme

  De circadiaanse code is een natuurlijk, intern proces dat de slaap-waakcyclus regelt. Dit staat onder druk door onze huidige manier van leven. Benieuwd hoe je dit ritme kunt herstellen?
  Data & inschrijven

  Download de studiebrochure

  Tijdens deze meest recente nascholing van Gerhard Böckler laat hij je kennismaken met chronobiologie en de ‘circadiaanse code’, wat ons slaap-waakritme regelt.


  Circadiaans ritme: onze biologische klok

  Chronobiologie bestudeert de invloed van het circadiaans ritme op biologische processen in ons lichaam. Het circadiaans ritme doorloopt een cyclus van ongeveer één dag of 24 uur. Dit ritme wordt in de volksmond ook wel de ‘biologische klok’ genoemd.

  Het circadiaans ritme wordt gestuurd door een ‘hoofdklok’ in onze hersenen en verschillende ‘perifere klokken’ in weefsels en organen, die de hormonale processen en het metabolisme regelen. Door onze moderne levensstijl, met onder andere het blauwe licht van onze schermen, beïnvloeden we onze klokken en dus ons circadiaans ritme.

  Onderzoeken op het gebied van chronobiologie en het circadiaans ritme hebben in 2017 geresulteerd in een Nobelprijs. De hieruit voortvloeiende onderzoeken en inzichten zullen de volgende revolutie in de gezondheidszorg zijn.

  Wat leer je tijdens deze nascholing?
  Op de lesdag van de nascholing ‘Chronobiologie en het circadiaanse ritme’ leer je onder meer:

  Voor wie is deze nascholing?
  De nascholing ‘Chronobiologie en het circadiaanse ritme’ is interessant voor zorgprofessionals, of wel: mensen die met mensen werken. Denk aan leefstijlcoaches, stress- en burnout coaches, psychologen, psychiaters, orthomoleculair therapeuten, massagetherapeuten, ayurvedisch therapeuten, gezinstherapeuten en haptonomen. De nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Investering in jezelf
  Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Interesselijst
  Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.

  Nascholingen Nieuwsbrief
  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.

  Vanuit liefde voor je vak
  Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
  Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.

  Voorbereiding, lesdag, certificaat
  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Gerhard, de docent, weet zijn kennis en kunde perfect over te brengen en nieuwe wetenschap te vertalen naar de praktijk van alledag. Tot aan de laatste minuut geboeid door zijn bevlogenheid en scherpte.
  Lennard

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Chronobiologie en het circadiaanse ritme’ en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  Download de studiebrochure

  Volledig geaccrediteerd

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) en is lid van het Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen (CGO). Dit houdt in dat deze nascholing door alle beroepsverenigingen erkend wordt als onderhoud voor jouw Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Deze nascholing is goed voor 0,9 ECT, na afloop krijg je een certificaat.

  Meer leren over accreditaties?

  Download de studiebrochure

  Over Gerhard

  Docent Gerhard studeerde westerse geneeskunde, acupunctuur, bio-energetica, emotionele ontlading, natuurgeneeskunde, humaniversiteitstherapie en ademwerk. Hij heeft gewerkt als arts, huisarts, therapeut en coach. Hij doceert de basisbeginselen van westerse geneeskunde, evenals holistische genezing, menselijke transities, stress, burn-out en lichaamsprocessen.

  Lees meer

  Download de studiebrochure

  Studie

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 8 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Certificaat

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Download de

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.