fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Alles is energie

  Tijdens de nascholing krijg je integrale handvatten, waarmee je de verstoorde energiehuishouding van je cliënten weer in balans kunt brengen.
  Schrijf je direct in!

  Nascholing ‘Alles is energie’

  Veel klachten hebben een directe link met een verstoorde energiehuishouding in ons lichaam. Een verminderde energieproductie kan leiden tot vermoeidheid, zelfs na voldoende slaap. Een verstoorde energieverdeling kan zich uiten in een spijsverteringsprobleem, zoals een opgeblazen gevoel, constipatie of diarree.

  Maar energie gaat verder dan het lichaam alleen. Met de term ‘energie’ bevinden we ons op het grensgebied van wat fysiek, mentaal of zelfs buiten ons is. Kunnen we wel spreken van losse gebieden of zijn ze allemaal met elkaar verbonden, als één geheel? 

  Van welke klacht of aandoening er ook sprake is, er zal energie aanwezig moeten zijn om hem op te lossen. Dus elke klacht, ieder ziektebeeld heeft te maken met energie.

  Tijdens deze nascholing leer je wat energie precies inhoudt. Je leert de energiehuishouding van je cliënten integraal te benaderen, waarbij je zowel fysieke, mentale als externe invloeden op energiebalans in beschouwing neemt. Deze holistische aanpak stelt je in staat om klachten en symptomen effectiever te analyseren en behandelen. Daarnaast krijg je concrete methoden mee om een verstoorde energiehuishouding weer in balans te brengen.

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je tijdens deze nascholing?

  De nascholing ‘Alles is energie’ geeft je een holistische kijk op de complexiteit van onze energiehuishouding. Je krijgt inzicht in de wirwar van oorzaken en gevolgen die te maken hebben met energie en klachten zoals vermoeidheid. Ook krijg je inzicht in de grenzen van onze fysieke meetmethoden en behandelvormen. Deze onderwerpen komen tot leven door de literatuur, verschillende behandelvormen en interessante praktijkvoorbeelden. Na het volgen van deze nascholing beschik je over een extra tool om in te zetten in de behandeling van je cliënten. 

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Na deze nascholing kun je:

  4. Review

  Een interessante en leerzame dag door een deskundige docent.

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie)
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is geschikt voor therapeuten en coaches die meer inzichten en tools ter beschikking willen hebben bij mensen met problemen met hun energiehuishouding.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Marion (37) komt op jouw spreekuur en vertelt dat ze al meer dan een half jaar zo moe is dat ze niet meer kan werken. Dit is ontstaan na een milde griep in het voorjaar. Ze heeft wel vaker griep gehad, maar de nasleep was nog nooit zo lang. Na deze nascholing weet je welke aandoeningen er uitgesloten moeten worden, voordat je kunt beginnen met een behandeling. Als blijkt dat je een behandeling kunt starten, heb je mooie tools in handen om Marions energiepeil te verbeteren, die door jou, haarzelf of jullie beiden kunnen worden toegepast.

  8. Docent Trudy

  Trudy Vlot is integraal orthomoleculair-, natuur-, leefstijl- en homeopathisch arts. In haar praktijk heeft ze diverse werk- en behandelvormen gecombineerd, waarbij een integrale en zeer brede visie centraal staat. Het werken met alleen patiënten vindt Trudy te smal, daarom is ze heel enthousiast om een groot deel van haar kennis, kunde en inzichten als docent te kunnen delen met therapeuten en coaches, die dit vervolgens in hun eigen praktijk kunnen inzetten.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,61 ECTS. Na afloop krijg je een certificaat. Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024