Zintuigen zijn bedoeld om gevaar te detecteren. De vijf zintuigen die ons bekend zijn, zijn bedoeld om gevaren buiten onszelf aan te geven. Dat we ook interne zintuigen hebben, is vaak onbekend. Regelmatig wordt wel gesproken over een ‘zesde zintuig’. Dit is veel minder zweverig dan het lijkt. Iedereen heeft een zesde en zelfs een zevende zintuig. Zowel het zesde als het zevende zintuig zijn bedoeld om interne gevaren te signaleren en zo nodig alarm te slaan.
Aan de hand van patiëntencasussen gaan we verbanden zien tussen de zeven verschillende zintuigen, welke ziektebeelden gelinkt kunnen worden aan een verstoring in een van de zintuigen (met name de interne zintuigen) en wat te doen met de signalen die de zintuigen ons geven. Er wordt in groepjes gediscussieerd over hoe de zeven zintuigen zich verhouden tot mentale, psychologische of fysieke klachten. Er worden ook enkele kleine testjes gedaan om de zintuigen te laten ervaren. Ook eigen ervaringen kunnen worden ingebracht, zodat de gegevens wat tastbaarder worden.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan
Om goed te kunnen deelnemen aan de lesdag is het belangrijk om je goed voor te bereiden en dien je de studievragen vooraf te hebben beantwoord.
Investering in jezelf
Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten. Deze nascholing is SNRO geaccrediteerd en geldig om je Medische en Psychosociale Basiskennis te onderhouden.
Interesselijst
Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.
Nascholingen Nieuwsbrief
Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.
De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.
Vanuit liefde voor je vak
Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.
Voorbereiding, lesdag, certificaat
Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.
Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
Lees hier hoe wij omgaan met deze data.