• nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Het brein en ons bewustzijn

  Tijdens deze dag onderzoek je de relatie tussen het brein, de geest en ons bewustzijn. Kennis hierover biedt jou als therapeut een dieper begrip over hoe het brein en ons bewustzijn werken.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Het brein en ons bewustzijn’

  Tijdens deze dag onderzoeken we de relatie tussen het brein, de geest en ons bewustzijn. Het doel is proberen te begrijpen hoe ons brein werkt en wat dat betekent voor wie we zijn, hoe we dingen ervaren en hoe de wereld in elkaar zit. Verbindingen tussen wetenschappelijk onderzoek en filosofische ideeën worden verkend, om zo fundamentele vragen over het menselijk bestaan te beantwoorden.

  Vanaf het moment dat we onze ogen in de ochtend openen, worden we ons bewust van onszelf en onze omgeving. Maar wat is bewustzijn eigenlijk? Waar bevindt zich het bewustzijn en welke chemische stofjes spelen een rol? Wat gebeurt er als we slapen? Wat gebeurt er als we overlijden? Blijven we bewust?

  Kennis van het bovenstaande biedt jou als therapeut een dieper begrip van het brein, ons bewustzijn en gedrag. Dankzij kennis van ziektebeelden die samenhangen met een veranderd bewustzijn, zoals epilepsie, delier, coma en hersendood, kun je je cliënten mogelijk beter helpen. Ook kennis van de invloed van medicatie, drugs en plantmedicijnen op ons bewustzijn, kan van pas komen in je praktijk.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens de nascholing ‘Neurofilosofie, het brein en ons bewustzijn’ leer je meer over de anatomie en fysiologie van ons brein. De relatie tussen je brein en trauma en stress krijgt uitgebreid aandacht.

  Aan de hand van casussen maak je kennis met de verschillende ziektebeelden die samenhangen met een veranderd bewustzijn. Ook de invloed van medicatie, drugs en plantmedicijnen op ons bewustzijn komt aan bod. Daarnaast worden Nelsons model, dat het bewijs is voor collectief bewustzijn, en Lommels onderzoek over bewustzijn na de dood, onder de loep genomen.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Dikke pluim voor Joyce, echt een ontzettend bevlogen docent die veel weet en het op een hele leuke manier brengt. Ik heb een leuke dag gehad, ondanks de acht uren achter de computer. Door haar indeling was dat prima te doen."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie)
  Betaling: in 1 of 2 termijn(en), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is voor therapeuten en coaches die geïnteresseerd zijn in de werking van het brein.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Quinten (41) bezoekt je praktijk in verband met stressgerelateerde klachten. Je hebt bredere kennis over de werking van de hersenen, de stress-as, het emotie-regulatie systeem in de hersenen en de invloed van trauma hierop. Je kunt hem uitleggen hoe vroeg trauma invloed heeft op de gevoeligheid van de stress-as. Je reikt Quinten enkele ontspanningstechnieken aan die je tijdens de nascholing hebt geleerd. Dankzij de nascholing heb je kennis over de werking van hypnose, psilocybine en de effectiviteit hiervan in een gecontroleerde setting. Je besluit Quinten door te verwijzen naar een hypnotherapeut.

  8. Docent Joyce

  Docent Joyce bruist van energie en liefde, voor de medemens en voor Moeder Aarde. Ze heeft als arts gewerkt in het ziekenhuis, maar ze vond daar niet de rol die bij haar past. Joyce heeft allerlei paden bewandeld en cursussen gevolgd om zich te verrijken als mens en dokter, waaronder: palliatieve zorg, sjamanisme, intuïtieve dans, mindfulness en cognitieve therapie. Sinds 2013 begeleidt ze mensen in de laatste levensfase in haar eigen praktijk in Mheer.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024