fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Het immuunsysteem

  De nascholing biedt een mooie verdieping over de werking van het immuunsysteem. Je leert hoe je met leefstijl en voeding een interventie kunt plegen om het immuunsysteem te ondersteunen.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Het immuunsysteem’

  Het immuunsysteem is een van de meest ingewikkelde systemen van het lichaam. Het is een complex netwerk van cellen, weefsels, organen en moleculen dat ons lichaam beschermt tegen ziekteverwekkers.

  Het immuunsysteem speelt een onmisbare rol bij het in stand houden van onze gezondheid. Het ruimt onder andere bacteriën, virussen, schimmels en parasieten op. Sommige ziekteverwekkers zijn lastiger op te ruimen dan andere. Wist je bijvoorbeeld dat er virussen zijn die zich onzichtbaar kunnen verstoppen in een cel? En dat er maar één immuuncel is die deze virussen kan herkennen?

  Als therapeut kom je geregeld in contact met cliënten met een verzwakte of lage weerstand, omdat hun immuunsysteem niet optimaal functioneert. Weten hoe het immuunsysteem werkt en hoe je je cliënten kunt ondersteunen bij het versterken van hun immuunsysteem, is kennis waar je je leven lang profijt van hebt.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

   

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Het immuunsysteem’ en schrijf je direct in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens de nascholing ‘Het immuunsysteem’ bespreken we de westerse en biologische kijk op de werking van het immuunsysteem. Je krijgt inzicht in hoe het immuunsysteem reageert op alle systemen van het lichaam en hoe het deze met zijn signaalstoffen kan beïnvloeden.  Op deze dag wordt verhalend verteld wat er gebeurt bij een beginnende en vorderende ontsteking. Zo begrijp je beter hoe aangeboren en verworven immuuncellen reageren op verschillende omgevingen en hoe ze met elkaar samenwerken om ongewenste indringers op te ruimen.

  De nascholing biedt een mooie verdieping over de werking van het immuunsysteem. Je leert hoe je met leefstijl en voeding een interventie kunt plegen om het immuunsysteem te ondersteunen.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

   

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Enthousiaste en kundige docent die het lesmateriaal goed weet over te brengen."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is voor zorgprofessionals die meer willen weten over de werking van het immuunsysteem vanuit de westerse, medische kijk op gezondheid.

   

  7. Praktijkvoorbeeld

  Eén van je cliënten, Ibrahim (42), geeft aan dat hij het hele jaar alle verkoudheden en griepjes oppikt. Dat vindt hij heel vervelend en vraagt zich af wat hij eraan kan doen. Na deze nascholing heb je meer inzicht in hoe het immuunsysteem functioneert, welke informatie hierover nuttig is voor Ibrahim en hoe je hem kunt adviseren, om bijvoorbeeld het aangeboren of het aangeleerde immuunsysteem te ondersteunen.

  8. Docent Vera

  Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Ze richtte, na het behalen van haar Pabo-diploma, een eigen school op in Soest. In 2011 startte ze haar eigen praktijk in voedingsadvies. Vera is orthomoleculair therapeut en darmtherapeut. Ze is gespecialiseerd in vertering, hormonen, darmen, neurotransmitters en het immuunsysteem.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024