fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Nascholing Snijzaal: bovenste en onderste extremiteiten

  Zie, hoor en voel hoe een menselijk lichaam functioneert. Leer wat er onder de huid gebeurt tijdens de werking van het anatomisch systeem.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Snijzaal: bovenste en onderste extremiteiten’

  Veel kennis die je als therapeut hebt opgedaan over het menselijk lichaam, komt rechtstreeks uit boeken. In tegenstelling tot de studie geneeskunde krijg je bij complementaire opleidingen geen les in de snijzaal. 

  Anatomische boeken zijn voornamelijk gebaseerd op de beschrijvende anatomie, waarbij het lichaam overzichtelijk wordt opgedeeld. Fasciae worden doorgesneden om structuren van elkaar te scheiden. Het nadeel is dat je hierdoor niet de werkelijke weergave van het lichaam leert kennen. Daarnaast geeft de beschrijvende anatomie geen antwoord op de vraag wat de oorzaak van een klacht kan zijn.

  Tijdens de nascholing ‘Snijzaal: onderste en bovenste extremiteit’ gebruiken we anatomische substraten waarbij de fasciedelen intact zijn gelaten. Zo kun je de onderlinge functionele relatie bestuderen. Omdat de meeste preparaten nog flexibel zijn, kun je zelfs spanningsveranderingen in de fascia waarnemen. Je ziet, hoort en voelt echt hoe een menselijk lichaam functioneert.

  De nascholing ‘Snijzaal: bovenste en onderste extremiteiten’ is van toegevoegde waarde als je je bezighoudt met het herstel van de vorm of de functie van de anatomie. 

  De lesdag in de snijzaal is een beleving op zich. Hij draagt bij aan het juiste beeld van wat er onder de huid gebeurt tijdens de werking van het anatomisch systeem. De nascholing geeft een enorme verscherping in je diagnostische en interventievaardigheden en stelt je in staat om de houding en beweging van je patiënt doelgericht te analyseren.

  Tijdens deze snijzaaldag richten we ons op de onderste en bovenste extremiteiten. Ben je geïnteresseerd in de lesdag over de romp, rug en het bekken? Bekijk dan deze nascholing.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je direct in.

  Inschrijven

  2. Wat leer je?

  Tijdens de nascholing ‘Snijzaal: onderste en bovenste extremiteit’ leer je wat er gebeurt als er ergens in de extremiteiten trekspanning op fasciaal weefsel wordt gezet en welke consequenties dit heeft voor de overgang naar het rompgebied. Hierdoor begrijp je hoe krachtenoverdracht werkt voor het waarborgen van stabiliteit. Daarnaast worden klachten besproken als gevolg van disfunctie.

  Nieuwe aanpak: zelf preparaten vasthouden
  In een snijzaal worden de preparaten normaal gesproken alleen door de anatoom/docent gehanteerd. Bij Con Amore doen we dit anders. Wij zijn ervan overtuigd dat je het beste leert als je de preparaten van dichtbij en driedimensionaal kunt bestuderen. Daarom mag jij als student de preparaten ook vasthouden.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

   

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Ik weet dat K3 bestaat. John is typisch een 3K (Kennis, kunde, kwaliteit ) docent, weet de student met volle passie de lesstof op een simpele manier en tussentijdse humor te fascineren. Ik heb dit in de 27 jaar praktijkervaring/verplichte nascholingen niet eerder meegemaakt."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:30 tot 17:00 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voor deze nascholing is geen voorbereiding vereist, wel is er een aanvullende literatuurlijst beschikbaar gesteld door John Verwijs
  Investering: €315,- , via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Complementaire, para- en medische beroepsgroepen die zich (gaan) richten op het behandelen van aspecifieke klachten aan de arm, nek, schouder en onderste extremiteit.

  7. Praktijkvoorbeeld

  “In deze nascholing heb ik trekspanning op fasciaal weefsel in de enkel-/voetregio gezien en welke consequenties dit heeft voor de overgang naar het rompgebied. Bij een patiënt met terugkerende liesklachten ben ik daarna gaan letten op de voetafwikkeling. Deze bleek een afwikkelingspatroon te hebben, waarop tijdens de nascholing is gewezen. Door hier aandacht aan te besteden, zijn de liesklachten nu onder controle. Ik kan veel doelgerichter werken, omdat ik nu tijdens de behandeling de fasciae ‘in werking’ voor mij zie.”

  8. Docent John

  Docent John Verwijs ontwikkelde zijn belangstelling voor de chirurgische anatomie, in het bijzonder van het steun- en bewegingsapparaat, tijdens de studie aan de faculteit geneeskunde van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 2003 richtte hij het Medisch Onderwijs Centrum op, een organisatie voor snijzaalonderwijs.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,3 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024