fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Nascholing Snijzaal: romp, rug en bekken

  Zie, hoor en voel hoe een menselijk lichaam functioneert. Leer wat er onder de huid gebeurt tijdens de werking van het anatomisch systeem.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Snijzaal: romp, rug en bekken’

  Bij complementaire opleidingen krijg je in tegenstelling tot de studie geneeskunde geen les in de snijzaal. Veel kennis die je als therapeut hebt opgedaan over de werking van het menselijk lichaam, komt dus rechtstreeks uit boeken.

  Illustraties in klassieke anatomische boeken zijn voornamelijk gebaseerd op de beschrijvende anatomie, waarbij het lichaam overzichtelijk wordt opgedeeld. Fasciae worden doorgesneden om structuren van elkaar te scheiden. Je verliest hiermee de werkelijke weergave van het lichaam. Daarnaast geeft de beschrijvende anatomie geen antwoord op de vraag wat de oorzaak van de klacht kan zijn.

  Om antwoord te krijgen op deze laatste vraag, gebruiken we tijdens de nascholing ‘Snijzaal – Romp, rug en bekken’ juist anatomische substraten waarbij niet elk deel gescheiden is van elkaar. De fasciedelen zijn intact gelaten waardoor je de onderlinge functionele relatie kunt bestuderen. Omdat de meeste preparaten nog flexibel zijn, kun je zelfs spanningsveranderingen in de fascia waarnemen. Je ziet, hoort en voelt echt hoe een menselijk lichaam functioneert.

  De nascholing ‘Snijzaal – Romp, rug en bekken’ is van toegevoegde waarde als je je bezighoudt met het herstel van de vorm of de functie van de anatomie. Het bestuderen van gezonde anatomie, zoals dat alleen in de snijzaal kan, geeft een enorme verscherping in je diagnostische en interventievaardigheden. De nascholing in de snijzaal draagt hierdoor bij aan je verdere professionalisering als therapeut.

  Tijdens deze snijzaaldag richten we ons op de romp, rug en het bekken. Ben je geïnteresseerd in de lesdag over de bovenste en onderste extremiteiten? Bekijk dan deze nascholing.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je direct in.

  Inschrijven

  2. Wat leer je?

  De nascholing ‘Snijzaal – Romp, rug en bekken’ begint met een interessante lezing over o.a. het internationale gewrichtsmodel ‘Stability’. In de middag diepen we deze informatie uit aan de hand van anatomische substraten.

  Op een unieke manier zie je wat er gebeurt met de aangrenzende anatomische gebieden als er trekspanning op fasciaal weefsel wordt gezet. Je ziet welke consequenties dit heeft voor de lage rug/bekkenregio. Je begrijpt beter hoe krachten werken op het bekken en de rug die zorgen voor stabiliteit.

  Nieuwe aanpak: zelf preparaten vasthouden
  Tijdens een reguliere sessie in een snijzaal worden de preparaten alleen door de anatoom/docent gehanteerd. Bij Con Amore doen we dit anders. Wij zijn ervan overtuigd dat je het beste leert als je de preparaten van dichtbij en driedimensionaal kunt bestuderen. Daarom mag jij als student ook zelf de preparaten vasthouden.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Ik weet dat K3 bestaat. John is typisch een 3K (Kennis, kunde, kwaliteit ) docent, weet de student met volle passie de lesstof op een simpele manier en tussentijdse humor te fascineren. Ik heb dit in de 27 jaar praktijkervaring/verplichte nascholingen niet eerder meegemaakt."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie ‘Data & inschrijven’
  Lestijd: 09:30 tot 17:00 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voor deze nascholing is geen voorbereiding vereist, wel is er een aanvullende literatuurlijst beschikbaar gesteld door John Verwijs
  Investering: €300,- , via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Complementaire, para- en medische beroepsgroepen die zich (gaan) richten op het behandelen van aspecifieke lage rug-/bekkenklachten.

  7. Praktijkvoorbeeld

  “Dit leer je niet vanuit de boeken. Omdat ik op de snijzaal heb gezien hoe de m. iliopsoas over een echt bekken en het heupgewricht loopt, werd mij duidelijk hoe een hypertone m. iliopsoas nadelige invloed heeft voor de stabiliteit in de rug/bekkenregio. Een hypertonie van deze spier zie ik heel vaak in de praktijk. Voor mij is nu duidelijk waarop ik secuur moet letten bij het bestuderen van het looppatroon bij mensen met lage rug/-bekkenklachten. Deze spier vergeet ik nooit meer.”

  8. Docent John

  Docent John Verwijs ontwikkelde zijn belangstelling voor de chirurgische anatomie, in het bijzonder van het steun- en bewegingsapparaat, tijdens de studie aan de faculteit geneeskunde van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 2003 richtte hij het Medisch Onderwijs Centrum op, een organisatie voor snijzaalonderwijs.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,3 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024