fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Grenzen aangeven in relaties

  Grenzen aangeven is belangrijk voor gezonde relaties. Maak kennis met het ik-grensbewustzijn, om moeilijk verlopende relaties van cliënten te onderzoeken.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Grenzen aangeven in relaties’

  Werken met relaties vanuit het ik-grensbewustzijn

  Grenzen aangeven is belangrijk voor een gezonde relatie, het eigen geluksgevoel en het persoonlijk functioneren. Iedereen heeft grenzen, maar niet iedereen communiceert deze duidelijk, waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan.

  Deze nascholing is een inleiding in het ik-grensbewustzijn, een theorie met werkmodel dat ontwikkeld is door psychiater en psychotherapeut Nick Blaser. Je maakt kennis met het werkmodel, zodat jij je cliënten een visueel beeld kunt bieden van hun relaties en eventuele obstakels hierin.

  De theorie van het ik-grensbewustzijn is voor veel mensen een eyeopener. Het werkmodel is voor jou als therapeut geschikt om moeilijk verlopende relaties van cliënten te onderzoeken. Ook is het een bruikbare tool om cliënten te ondersteunen in het versterken van het eigen ik-grensbewustzijn en om de positieve effecten hiervan op relaties inzichtelijk te maken.

  Voorbereiding
  Alle theorie en oefeningen ter voorbereiding op de nascholing zijn gebaseerd op het boek van Nick Blaser ‘Zo ben ik.. en jij bent anders; duidelijke grenzen verdiepen een relatie’. Houd hier rekening mee met de voorbereiding op je lesdag.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

   

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Grenzen aangeven in relaties’ en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  2. Wat leer je?

  De nascholing ‘Grenzen aangeven in relaties’ is een introductie in de theorie van het ik-grensbewustzijn. Het is een kennismaking met het werkmodel en een introductie van hoe je dit model zou kunnen inzetten als therapeut of coach. De focus ligt op de theorie, het onderzoeken van relaties in het algemeen en van eigen (relatie)grens-thema’s. Door middel van de voorbereiding en tijdens de nascholing zal je de theorie ook zelf ervaren.

  De focus van deze dag ligt op het onderzoeken hoe partnergrenzen eruitzien, waar de afzonderlijke partners zich bevinden en wat dat zegt over de kwaliteit van de relatie. Daarnaast bespreken we wat je daaraan kunt doen vanuit jouw rol als therapeut of coach. 

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld: 

   

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Wat heb ik een geweldige ervaring gehad bij jullie. Gemotiveerd, gepassioneerd, begaan, inhoudelijk hoog niveau, om er maar een paar te noemen. En dat door een heel fijn team!"

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

  Literatuur
  Alle theorie en oefeningen ter voorbereiding op de nascholing zijn gebaseerd op het boek van Nick Blaser: ‘Zo ben ik.. en jij bent anders; duidelijke grenzen verdiepen een relatie’. 137 pagina’s. Euro 19,25 Uitgeverij De Driehoek ISBN 9789060306987)

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Voor iedereen die professioneel met mensen werkt (zowel met kinderen als volwassenen), zoals gedragsdeskundigen, coaches, psychosociaal hulpverleners, gezinswerkers, mediators, POH-ers, onderwijzers, therapeuten, docenten, leerkrachten, maatschappelijk werkers, leidinggevenden, HR-medewerkers en artsen. 

  7. Praktijkvoorbeeld

  Een jong stel heeft relatieproblemen. Priya vindt dat Tom te weinig investeert in hun relatie en voelt zich vaak alleen. Tom weet niet hoe hij het goed kan doen en zoekt hulp. Tijdens het proces maakt Tom zijn persoonlijke grens en de relatiegrens zichtbaar met het werkmodel. Dankzij je vragen blijkt dat binnen de relatiegrens met Priya, ook zijn moeder aanwezig is. Met behulp van het werkmodel ziet en ervaart Tom het effect van deze dynamiek. Hij was zich hier niet bewust van. Tom kan tijdens de sessie al herstellende interventies doen, die hij later verder uitwerkt en verstevigt. Het effect is meteen merkbaar, voor hem en zijn omgeving, door zijn nieuwe inzicht en kracht. Met zijn moeder maakt hij daarna duidelijke afspraken.

  8. Docent Rianne

  Rianne Hekking heeft een psychologiepraktijk in Arnhem. Hier werkt zij met volwassenen, kinderen en hun ouders. Als behandelaar gaat ze holistisch en lichaamsgericht te werk. Rianne maakt in haar behandelingen gebruik van meerdere benaderingen en technieken, afhankelijk van de hulpvraag en de persoon. Naast de evidence-based methodes gebruikt ze innovatieve, efficiënte, lichaamsgerichte behandelmethodes, zoals: Brainspotting, Havening, systemisch werk en ik-grenzenwerk.

  Meer over de docent

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024