• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Slapen en slaapproblemen

  Kennis van slaapproblemen is tegenwoordig bijna onmisbaar voor een therapeut. Tijdens deze nascholing duiken we daarom dieper in de wereld van slapen en slaapproblemen.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Slapen en slaapproblemen’

  Slaapproblemen komen steeds vaker voor. Maar liefst 63% van de Nederlanders is niet positief over de eigen slaapkwaliteit. Bij 50% van de mensen met slaapproblemen heeft dit invloed op het dagelijkse functioneren. Ook gebruiken steeds meer mensen slaapmedicatie, soms zelfs voor langere tijd.

  Slaapproblemen, zoals slapeloosheid, kunnen worden veroorzaakt door stress en angst, maar ook door een onregelmatig slaapschema of het gebruik van medicijnen. Slaapapneu kan zelfs, naast ernstige vermoeidheid en concentratieproblemen, leiden tot hart- en vaatziekten. Slaap heeft dus een grote invloed op onze gezondheid.

  Kennis van slaapproblemen is tegenwoordig bijna onmisbaar voor een therapeut. Tijdens deze nascholing duiken we daarom dieper in de wereld van slapen en slaapproblemen, zodat jij je cliënten kunt ondersteunen bij het bevorderen van een goede nachtrust.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Slapen en slaapproblemen’ en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  2. Wat leer je?

  Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden maak je kennis met de complexiteit van slaap. Wat is slaap? Wat kunnen de gevolgen zijn van slecht slapen? Je leert meer over slaapkwaliteit en welke invloed een slechte slaapkwaliteit op ons systeem heeft. Daarnaast krijg je inzicht in de rol van bepaalde neurotransmitters en voeding op slaap.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  Na deze nascholing kun je:

  Nog meer interesse in slaap? Bekijk ook de nascholing ‘Chronobiologie en het circadiaanse ritme’ van Gerhard Böckler.

  4. Review

  "Wat heb ik een geweldige ervaring gehad bij jullie. Gemotiveerd, gepassioneerd, begaan, inhoudelijk hoog niveau, om er maar een paar te noemen. En dat door een heel fijn team!"

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €144 (online), €160 (op locatie)
  Betaling: in 1 of 2 termijn(en), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  De nascholing ‘Slapen & slaapproblemen’ is interessant voor zorgprofessionals die interesse hebben in slaap en slaapproblematiek en willen weten hoe zij hun cliënten daarbij kunnen ondersteunen. Denk aan leefstijlcoaches, stresscoaches, orthomoleculair therapeuten, massagetherapeuten, ayurvedisch therapeuten en haptonomen.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Paula heeft sinds 2 jaar slaapproblemen. Ze slaapt onrustig en staat moe op. Ze heeft een drukke baan en een gezin met twee kinderen van 6 en 8 jaar. Daarnaast sport ze 2 keer per week in de avond. Ze is ook een zoetekauw. Met haar drukke bestaan is het logisch dat ze moe wakker wordt, toch? Wanneer Paula jouw praktijk bezoekt, kun je dankzij je kennis uit deze nascholing samen met haar bekijken welke knelpunten invloed hebben op haar slaap en hoe ze deze kan aanpakken. Ook weet je of het nodig is om haar eventueel door te verwijzen naar de juiste zorgaanbieder.

  8. Docent Brigitte

  Voeding, vitaliteit en gezondheid; deze onderwerpen hebben altijd al Brigitte’s belangstelling gehad. Wat maakt dat de ene persoon zich gezond en bruisend voelt, terwijl de andere slap en futloos door het leven gaat? Brigitte heeft sinds 2004 een praktijk als levenscoach, vitaliteitscoach en voetreflextherapeut. Sinds 2005 geeft ze les op het gebied van voetreflexologie, leefstijl, gespreks- en coachvaardigheden. Haar grootste passie is mensen inspireren, zodat zij beter worden in hun vak.

  Meer over de docent

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.