• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Emotionele ontwikkeling

  Aandacht voor de emotionele ontwikkeling van een kind of jongere kan leiden tot minder gedragsproblemen, betere leerprestaties en gezonde relaties. Inzicht in de emotionele ontwikkeling is daarom cruciaal voor opvoeders en begeleiders.
  Data & inschrijven

  Download de studiebrochure

  Nascholing ‘Emotionele ontwikkeling’

  De emoties van kinderen en jongeren kunnen soms zo heftig zijn, dat zijzelf en hun omgeving zich er geen raad mee weten. Onbegrip en verkeerde reacties zorgen ervoor dat emoties hoog oplopen en uitmonden in conflicten. Dit kan invloed hebben op gezinsrelaties en een gezonde emotionele ontwikkeling van het kind. Aandacht voor de emotionele ontwikkeling van een kind of jongere kan leiden tot minder gedragsproblemen, betere leerprestaties en gezonde relaties. Inzicht in de emotionele ontwikkeling is daarom cruciaal voor opvoeders en begeleiders.

   

  Wat leer je tijdens deze nascholing? 

  De nascholing ‘Emotionele ontwikkeling’ is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De stof is toegankelijk gemaakt (door zoveel mogelijk vaktaal te vermijden), zodat je je inzichten makkelijk naar je cliënten kunt overbrengen.

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  –   Wat zijn emoties?
  –   Waarom hebben we emoties?
  –   Belang van emotionele expressie;
  –   Gevolgen van belemmerde expressie;
  –   Het onderscheid en verband tussen emoties en gevoelens;
  –   Evenwicht in emoties;
  –   De vijf stadia van een gezonde emotionele ontwikkeling;
  –   De rol van volwassenen bij die ontwikkeling.

   

  Waarom deze nascholing?

  Dankzij deze nascholing krijg je inzicht in de emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Na de nascholing kun je:

  –   Emoties en gevoelens definiëren en het verschil en verband ertussen benoemen.
  –   De functie van emoties uitleggen en voorbeelden geven.
  –   Benoemen welke menselijke ervaringen de hevigste emoties oproepen.
  –   Beoordelen of emotionele uiting gezond en functioneel is of niet.
  –   Spelvormen voor emotionele uiting inzetten.
  –   Vaststellen welk effect van belemmerde uiting in een casus zich voordoet.
  –   De vijf stappen van emotionele ontwikkeling aan cliënten uitleggen.
  –   Ouders monitoren in het ondersteunen van de emotionele ontwikkeling bij hun kind.

  De nascholing ‘Emotionele ontwikkeling’ is een uitbreiding van je kennis over emoties vanuit de PsBK opleidingen.

   

  Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is bedoeld voor iedereen die met kinderen/jongeren en/of diens ouders te maken heeft. De nascholing ‘Emotionele ontwikkeling’ is voor kindertherapeuten of -coaches, gezinsbegeleiders, jongerenbegeleiders, jeugdzorgwerkers, leidsters dagopvang, pedagogisch medewerkers enz. Ook therapeuten die met volwassenen werken, halen vaak veel uit deze nascholing.

   

  Investering in jezelf

  Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

   

  Nascholingen Nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.

  Vanuit liefde voor je vak
  Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
  Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.

  Voorbereiding, lesdag, certificaat
  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Emotionele ontwikkeling’ en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  Download de studiebrochure

  Volledig geaccrediteerd

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) en is lid van het Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen (CGO). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je eigen beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Deze nascholing is goed voor 0,9 ECT, na afloop krijg je een certificaat.

  Meer leren over accreditaties?

  Download de studiebrochure

  Over Margriet

  Docent Margriet Noot heeft vanaf jongs af aan belangstelling gehad voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, en voor de dynamieken in het gezin. Ze volgde de opleiding hechting en ontwikkeling aan het Neufeld Institute. Nu geeft ze cursussen aan hulpverleners en begeleiding aan ouders. Het is haar passie deze kennis te verspreiden, zodat ouders en kinderen beter geholpen worden, en volwassenen door een nieuw begrip van hun jongere jaren kunnen helen.

  Lees meer

  Download de studiebrochure

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Certificaat

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.