Krijg inzicht in de emoties van kinderen en jongeren en ondersteun hun opvoeders bij een gezonde emotionele ontwikkeling.
Data & inschrijven
Nascholing ‘Emotionele ontwikkeling’
De emoties van kinderen en jongeren kunnen heftig zijn zodat zijzelf en de mensen om hen heen zich er vaak geen raad mee weten. Door onbegrip en verkeerde reacties, kunnen de emoties en daarbij horende conflicten hoog oplopen. Zo worden de gezinsrelaties geschaad en de gezonde ontwikkeling van het kind belemmerd. Inzicht in de werking van emoties is daarom cruciaal voor opvoeders en begeleiders.
Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.
1. Data & inschrijven 2. Wat leer je? 3. Wat kun je na deze nascholing? 4. Review 5. Praktische informatie 6. Voor wie is deze nascholing? 7. Praktijkvoorbeeld 8. De docent 9. Accreditatie 10. Nascholingen nieuwsbrief
1. Data & inschrijven
Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Emotionele ontwikkeling’ en schrijf je direct in.
Naar agenda
2. Wat leer je?
Deze nascholing is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar de makers hebben er voor gekozen om vaktaal te vermijden, zodat de stof toegankelijk is en je je inzichten makkelijk naar je cliënten over kunt brengen.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Wat zijn emoties
Waarom hebben we emoties
Belang van emotionele expressie
Gevolgen van belemmerde expressie
Het onderscheid en verband tussen emoties en gevoelens
Evenwicht in emoties
De vijf stadia van een gezonde emotionele ontwikkeling
De rol van volwassenen bij die ontwikkeling
3. Wat kun je na deze nascholing?
Het verschil en verband tussen emoties en gevoelens benoemen
De functie van emoties uitleggen
Aanduiden welke spelvormen voor emotionele uiting geschikt zijn
Aanduiden welk effect van belemmerde uiting in een casus zich voordoet
De vijf stappen van emotionele ontwikkeling aan cliënten uitleggen
Ouders monitoren in het ondersteunen van de emotionele ontwikkeling bij hun kind
4. Review
"Het was een leerzame dag met extra uitleg waar nodig en waar iedereen de ruimte kreeg om vragen te stellen en eigen input te geven. De open, vriendelijke houding van de docent was heel prettig."
5. Praktische informatie
Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.
Data: zie agenda Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur Contactdag: 1 dag Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur. Investering: €144 (online), €160 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld
Online of op locatie
Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.
6. Voor wie is deze nascholing?
Deze nascholing is bedoeld voor allen die met kinderen of jongeren of hun ouders te maken hebben, zoals kindertherapeuten of -coaches, gezinsbegeleiders, jongerenbegeleiders, jeugdzorgwerkers, leidsters dagopvang, pedagogisch medewerkers enz.
Echter halen ook zij die met volwassenen werken er vaak veel uit.
7. Praktijkvoorbeeld
Madieke van 13 sluit zich helemaal af. Dit is het laatste jaar steeds erger geworden. Ze trekt zich terug in haar kamer, gaat zelden meer naar vriendinnen, en brengt haar vrije tijd vooral door met computerspelletjes. Ook slaapt ze slecht. Doorgaans is ze beleefd, maar af en toe kan ze ineens om niets vreselijk uitvallen. Haar schoolprestaties zijn achteruit gegaan. Madiekes ouders zijn bezorgd om haar vermoeidheid en schoolwerk. Ze laat hen niet echt toe tot een gesprek. Door te luisteren en vragen te stellen over de emotionele beleving in het gezin en Madiekes ontwikkeling, kom je erachter waar het schort. Vervolgens kun je de ouders (en eventueel Madieke) begeleiden naar een voelen van haar eigen emoties, die te uiten en benoemen, en kan er in het gezin meer ruimte en aandacht komen voor persoonlijke ervaringen.
8. Docent Margriet
Docent Margriet Noot heeft vanaf jongs af aan belangstelling gehad voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, en voor de dynamieken in het gezin. Ze volgde de opleiding hechting en ontwikkeling aan het Neufeld Institute. Nu geeft ze cursussen aan hulpverleners en begeleiding aan ouders. Het is haar passie deze kennis te verspreiden, zodat ouders en kinderen beter geholpen worden, en volwassenen door een nieuw begrip van hun jongere jaren kunnen helen.
Lees verder
9. Accreditatie
Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.
10. Nascholingen nieuwsbrief
Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.
Schrijf je in
Meer lezen over complementaire zorg?
Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.
Neem een kijkje op ons blog