fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  De eerste 1000 dagen

  Verkrijg op deze overzichtsdag van dit brede onderwerp, een beeld van de psychosociale en biologische factoren die van invloed zijn op de latere ontwikkeling van een kind.
  Data & inschrijven

  Het blijkt een blauwdruk te zijn voor de rest van het leven: de eerste 1000 dagen. Een belangrijk thema is de sociaal-emotionele ontwikkeling en de daarmee gepaard gaande mentale veerkracht. Juist in deze levensfase is er een continue wisselwerking tussen psychosociale en biologische factoren. We kijken onder andere naar de factoren die een gezonde ontwikkeling mogelijk maken.

  Tijdens deze dag gaan we dieper in op achtergronden van het belang van de eerste 1000 dagen. Er wordt een verband gelegd tussen de volgende thema’s:

  Hierbij kijken we naar factoren die, nog vóór de geboorte van het kind, invloed hebben op genen, epigenetica, groei en ontwikkeling. Wat de tijd na de geboorte betreft, besteden we aandacht aan het belang van de band tussen ouder en kind. Natuurlijk passeren hierbij begrippen als hechting en sensitief-responsief ouderschap de revue. 

  De nascholing ‘De eerste 1000 dagen, de basis’ biedt een helder overzicht van de materie. Er wordt breed gekeken naar wat kinderen nodig hebben tussen (pre-)conceptie en hun tweede verjaardag om zich gezond te ontwikkelen. De nascholing vertrekt vanuit de kennis van docent Lori Postema, die jarenlange ervaring heeft als jeugdarts en in de kinderpsychiatrie.

  Voor wie is deze nascholing?
  De nascholing ‘De eerste 1000 dagen’ is bedoeld voor therapeuten die willen kennismaken met deze interessante nieuwe kennis over jonge kinderen en hun ouders. Deze dag is  eventueel ook geschikt voor ervaren therapeuten die de genoemde theorie en verbanden op een rij willen zetten. De nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Investering
  Onze online nascholingen kosten €175, nascholingen op locatie kosten €195, met uitzondering van Specials of nascholingen inclusief lunch.

  Interesselijst
  Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.

  Nascholingen Nieuwsbrief
  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.

  Vanuit liefde voor je vak
  Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
  Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.

  Voorbereiding, lesdag, certificaat
  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘De eerste 1000 dagen, de basis’ en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  Volledig geaccrediteerd

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) en is lid van het Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen (CGO). Dit houdt in dat deze nascholing door alle beroepsverenigingen erkend wordt als onderhoud voor jouw Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Deze nascholing is goed voor 0,9 ECT, na afloop krijg je een certificaat.

  Meer leren over accreditaties?

  Ontmoet de docent

  Lori Postma is iemand die graag kennis verbindt en overkoepelend kijkt, ze probeert op zoek te gaan naar de punten waar alles samen lijkt te komen: "op onze aardbol staat weinig los van elkaar". Na de geboorte van haar zoon heeft ze zich (verder) verdiept in de ontwikkeling van kleine kinderen omdat ze als moeder tegen het gevoel aan liep dat de maatschappij voor een deel eigenlijk helemaal niet ingericht is op een ontspannen start van een gezin. Dit terwijl de wetenschap er ondertussen uit is dat de eerste 1000 dagen (inclusief zwangerschap) zowel voor fysieke als mentale gezondheid de belangrijkste van het leven blijken te zijn.

  Lees meer

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Certificaat

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF-vorm.

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024