fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Hechting en hechtingsproblematiek

  Doe tijdens deze nascholing nieuwe inzichten op over de impact van verstoorde hechtingsrelaties, op basis van een unieke benadering van het thema hechting.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Hechting en hechtingsproblematiek’

  Hechting is onze diepste menselijke behoefte. De hechting aan onze ouders of verzorgers is bepalend voor onze emotionele en sociale ontwikkeling.  Onveilige hechting is vaak een bron van problemen, zoals angst, agressie, neuroses en afstotend gedrag. Geen wonder dus, dat het onderwerp ‘hechting’ een populair thema is in de psychologie.

  Voor een therapeut is het van belang om de enorme impact van verstoorde hechtingsrelaties te begrijpen. Tijdens deze tweedaagse nascholing over hechting en hechtingsproblematiek gaan we hier uitgebreid op in.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

   

   

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Hechting en hechtingsproblematiek’ en schrijf je direct in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  De nascholing ‘Hechting en hechtingsproblematiek’ is een unieke insteek rond het thema hechting. We gaan hierbij niet uit van de vier hechtingsstijlen, zoals gebruikelijk, maar kijken fris naar het hele functioneren van de cliënt. Zo zien we het verband tussen hechting en de totale menselijke ontwikkeling.

  De nascholing is volledig opgebouwd rond wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de lessen wordt vaktaal vermeden, zodat je je inzichten makkelijk naar je cliënt kunt overbrengen.

  De meeste theorie krijg je in de vorm van video’s die je in je eigen tempo kunt bestuderen. Tijdens de lesdagen oefenen we met het herkennen van de drie hechtingsdynamieken, het analyseren van problemen, het geven van psycho-educatie over deze stof, de toepassing op onszelf vroeger en nu, en het uitwerken van casussen en deelcasussen.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  Dag 1

  Dag 2

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  Dag 1

  Dag 2

  4. Review

  "Het was een geweldige ervaring om in twee dagen zoveel te leren over hechting. De opbouw was super. De voorbereiding m.b.v. video's en vragen zorgen voor meer diepgang en een stevige basis voor de lesdagen. Margriet is een topdocente en weet duidelijke uitleg te geven over het onderwerp, vragen en verdieping. Ik ben heel erg content over de nascholing en de kennis kan meteen in de praktijk worden toegepast. Dankjewel, deze nascholing is van grote meerwaarde."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 2 dagen
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur, in het geval van deze nascholing x2.
  Investering: €350 (online), €390 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing over hechting is bedoeld voor allen die met kinderen, jongeren of hun ouders te maken hebben. Bijvoorbeeld kindertherapeuten of -coaches, gezinsbegeleiders, jongerenbegeleiders, jeugdzorgwerkers, leidsters dagopvang, pedagogisch medewerkers, enz.

  Daarnaast is deze nascholing geschikt om meer inzicht te krijgen in de achtergrond van volwassen cliënten, omdat de primaire hechtingsrelaties van grote invloed zijn op de ontwikkeling van identiteit en eigenwaarde, van groei en levenslust.

  Ook relatietherapeuten hebben baat bij deze kennis, want de dynamieken van relaties gelden voor alle leeftijden.

  7. Praktijkvoorbeeld

  De ouders van Jeroen (12 jaar) begrijpen niet wat er aan de hand is. Het laatste jaar is Jeroen steeds humeuriger en agressiever geworden. Heftige uitbarstingen zijn niet van de lucht. Ook is hij vaak brutaal en neerbuigend naar hen. Daarnaast vertoont hij obsessief gedrag t.a.v. orde en rituelen. Op school klagen leerkrachten dat hij niet oplet en ook anderen afleidt. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, kun je Jeroens problemen verder inventariseren en analyseren. Met je kennis van de hechtingsdynamieken en de gevolgen van afweer, kun je vervolgens de ouders goed inzicht geven in de oorzaken van het gedrag van hun zoon. Ook geef je ze handvatten om de hechtingsrelatie te herstellen, met het probleemgedrag om te gaan en ten slotte het hart van Jeroen weer te verzachten.

  8. Docent Margriet

  Margriet Noot werkte in het onderwijs en volgde de driejarige beroepsopleiding stressmanagement (coaching, counseling, conflictbemiddeling). Ze startte een praktijk waarin ze vooral met jongeren, volwassenen en relaties werkte. In het boek ‘Laat je kind niet los’ van Gordon Neufeld en Gabor Maté maakte ze kennis met de op hechting gebaseerde ontwikkelingstheorie. Ze volgde de driejarige opleiding bij het Neufeld Institute. Het is nu haar passie deze inzichten met andere hulpverleners te delen.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je eigen beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024