• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Polyvagaaltheorie in je praktijk incl. lunch MBK/PsBK

  De polyvagaaltheorie gaat over de neurobiologie van gevoelens van veiligheid. Kennis over deze theorie kan helpen bij trauma, terugkerende stress of spanning.
  Data & inschrijven

  Download de studiebrochure

  Nascholing ‘Polyvagaaltheorie in je praktijk’ – inclusief lunch

  “De taak van het autonome zenuwstelsel is om ervoor te zorgen dat we overleven op momenten van gevaar en opbloeien in tijden van veiligheid. Om te kunnen overleven, moeten we bedreigingen kunnen herkennen en moet er een overlevingsrespons worden geactiveerd. Voor opbloeien is precies het tegenovergestelde nodig, zodat sociale betrokkenheid mogelijk wordt.” ~ Deb Dana

  De polyvagaaltheorie van Stephen Porges laat zien hoe traumatische ervaringen het autonome zenuwstelsel veranderen. En hoe die veranderingen ervoor zorgen dat het na zo’n verandering soms lastig kan blijven om weer terug te keren in een staat van rust en vertrouwen.

  Deb Dana heeft dit theoretische model van Porges vertaald naar de therapeutische praktijk. Hiermee heeft ze therapeuten over de hele wereld handvatten gegeven om mensen met traumatische ervaringen effectief te helpen om niet meer alleen te overleven, maar juist ook weer op te bloeien.

  Wat leer je tijdens deze nascholing?
  Tijdens deze ervaringsgerichte nascholing maak je kennis met deze door Deb Dana ontwikkelde benadering.

  Waarom deze nascholing?
  De polyvagaaltheorie biedt inzicht in wat de impact is van traumatische gebeurtenissen op het autonome zenuwstelsel en hoe die veranderingen doorwerken in het dagelijks leven. Kennis van deze theorie en van de praktische toepassingsmogelijkheden kan jou als therapeut helpen om cliënten met traumatische ervaringen effectiever te helpen.

  “Als je de invloed van het autonome zenuwstelsel op onze ervaring van het leven eenmaal begrijpt, kun je de wereld nooit meer zien zonder je je van die invloed bewust te zijn.” ~ Deb Dana

  Voor wie is deze nascholing?
  De nascholing ‘Polyvagaaltheorie in je praktijk’ is interessant voor alle gezondheidsprofessionals (met name MBK/PsBK therapeuten/coaches) die interesse hebben in dit onderwerp en zich willen verdiepen in de polyvagaaltheorie. Deze lesdag is bijvoorbeeld voor therapeuten/coaches die werken met getraumatiseerde cliënten, waaronder EMDR therapeuten, psychologen, GGZ hulpverleners, psychiaters, haptotherapeuten, relatietherapeuten, mindfulness coaches, gezinstherapeuten maar ook lichaamsgerichte therapeuten, therapeuten met een achtergrond in ayurveda of natuurgeneeskunde en andere zorgprofessionals.

  De nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden

  Voorbereiding
  Alle theorie en oefeningen ter voorbereiding op de nascholing zijn gebaseerd op het werk van Deb Dana. Haar basisboek bevat een schat aan informatie om de tijdens de nascholing opgedane kennis na te lezen, te verdiepen en nog meer oefeningen en werkvormen voor in je werk met cliënten toe te passen.
  Deb Dana. De polyvagaaltheorie in therapie. Uitgeverij Mens! ISBN 978946316062

  Locatie en lunch
  Deze lesdag vindt plaats in het bijzondere Heart House in Bussum.

  Heart House is een verzamelpand waar bezoekers en bedrijven, visie en spirit, docenten en coaches met één gezamenlijk doel samen komen, om met open mind en bezieling streven naar een bewuste, verantwoorde, veilige en vooral prettige wereld.  ‘Het hart is de essentie van ons bestaan. Een goed werkend hart is de stuwende kracht van ons potentieel, in de ruimste zin van de betekenis.’ Daarmee is het een ideale Con Amore locatie voor deze ademwerk nascholing! Tijdens deze dag wordt een smaakvolle, biologische en vegetarische lunch geserveerd en is er koffie en thee beschikbaar.

  Investering in jezelf
  Deze nascholing is online of op locatie te volgen. Onze online nascholingen kosten €144 en deze dag inclusief lunch, op locatie €180,-. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Interesselijst
  Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.

  Nascholingen Nieuwsbrief
  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.

  Vanuit liefde voor je vak
  Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
  Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.

  Voorbereiding, lesdag, certificaat
  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘De Polyvagaaltheorie in je praktijk’ en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  Download de studiebrochure

  Volledig geaccrediteerd

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) en is lid van het Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen (CGO). Dit houdt in dat deze nascholing door alle beroepsverenigingen erkend wordt als onderhoud voor jouw Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Deze nascholing is goed voor 0,9 ECT, na afloop krijg je een certificaat.

  Meer leren over accreditaties?

  Download de studiebrochure

  Ontmoet de docent

  Esther wilde huisarts worden en studeerde geneeskunde in Leiden. Daarna liep het leven anders en werkte ze jarenlang in het bedrijfsleven en bij de rijksoverheid. Tot ik moeder werd, een burn-out kreeg en ik me realiseerde dat ik al heel lang niet meer mijn hart volgde maar vanuit mijn hoofd leefde en mezelf voorbij rende. Geïnspireerd door de therapeut die haar in die fase begeleidde, besloot ze een beroepsopleiding tot therapeut en coach te volgen. Sinds 2010 werkt ze vanuit haar eigen bedrijf als procesbegeleider en (team)coach voor huisartsen en geeft ze daarnaast lessen op het gebied van medische basiskennis. Ze streeft ernaar steeds de beste versie van zichzelf te leven - ook op de mindere dagen.

  Lees meer

  Download de studiebrochure

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Certificaat

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.
 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.