fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  De polyvagaaltheorie in je praktijk

  Kennis van de polyvagaaltheorie en de praktische toepassingsmogelijkheden kunnen jou als therapeut helpen om cliënten met traumatische ervaringen effectiever te helpen.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘De polyvagaaltheorie in je praktijk’

  Naar schatting maakt 52% tot 81% van de Nederlanders ooit een schokkende gebeurtenis mee. De polyvagaaltheorie van Stephen Porges laat zien hoe traumatische ervaringen het autonome zenuwstelsel veranderen. De polyvagaaltheorie geeft inzicht in hoe die veranderingen in het autonome zenuwstelsel invloed hebben op het dagelijks leven. En waarom het na zo’n verandering soms lastig kan blijven om weer terug te keren in een staat van rust en vertrouwen.

  Kennis van de polyvagaaltheorie en de praktische toepassingsmogelijkheden kan jou als therapeut helpen om cliënten met traumatische ervaringen effectiever te helpen. En ook om je eigen staat van zijn beter te reguleren. Tijdens deze nascholing maak je kennis met het theoretische model van Porges en met de vertaling die Deb Dana heeft gemaakt naar de therapeutische praktijk. Het boek van Deb Dana is onderdeel van de bronnen van de huiswerkvragen, houd hier rekening mee in je voorbereiding op je lesdag. 

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  De nascholing ‘Polyvagaaltheorie in je praktijk’ gaat dieper in op je kennis over het (autonome) zenuwstelsel, stress en trauma. De polyvagaaltheorie biedt inzicht in wat de impact is van traumatische gebeurtenissen op het autonome zenuwstelsel en hoe die veranderingen doorwerken in het dagelijks leven.

  Tijdens deze ervaringsgerichte dag wordt de wetenschappelijke theorie ondersteund door praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met oefeningen en werkvormen die je direct ook zelf met je cliënten kunt doen.

  De volgende onderwerpen komen tijdens deze nascholing aan bod:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  Na deze nascholing kun je:

  Aanbevolen literatuur

  Alle theorie en oefeningen ter voorbereiding op de nascholing zijn gebaseerd op het werk van Deb Dana. 

  4. Review

  "Wat een prettige docente! Esther haar stem en wijze van lesgeven waren erg fijn en gedoceerd met aandacht en feedback iedereen."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing over de polyvagaaltheorie is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de polyvagaaltheorie en hoe je deze kunt toepassen in je eigen praktijk. Bijvoorbeeld voor zorgprofessionals, therapeuten en coaches die werken met cliënten met trauma- of stressgerelateerde klachten.

  Daarnaast is deze nascholing interessant voor iedereen die met mensen werkt, al dan niet onder traumatiserende of stressvolle omstandigheden.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Anne staat onder druk op haar werk door een reorganisatie en hoog ziekteverzuim. Ze werd geroemd om haar creativiteit en out of the box denken, maar daar is de laatste tijd weinig van te merken. Anne is kritisch op zichzelf, vindt dat ze tekortschiet en schiet snel uit haar slof. Ook zit ze letterlijk niet goed in haar vel, met onder andere spijsverteringsklachten. Zou ze een burn-out hebben? Wanneer Anne jouw praktijk bezoekt, herken je dankzij deze nascholing de autonome disregulatie, ben je je bewust van de interactie tussen jullie autonome zenuwstelsels en kun je jezelf bewust als co-regulator inzetten. Je kunt Anne helpen haar autonome overlevingspatronen te herkennen en doorbreken. Niet alleen om nu uit de neerwaartse spiraal te komen, ook om in de toekomst flexibeler om te kunnen gaan met de uitdagingen die op haar pad komen.

  8. Docent Esther

  Esther wilde huisarts worden en studeerde geneeskunde in Leiden. Daarna liep het leven anders en werkte ze jarenlang in het bedrijfsleven en bij de rijksoverheid. Tot ze moeder werd, een burn-out kreeg en zich realiseerde dat ze al heel lang niet meer haar hart volgde. Geïnspireerd door de therapeut die haar begeleidde, besloot ze een beroepsopleiding tot therapeut en coach te volgen. Sinds 2010 werkt ze vanuit haar eigen bedrijf als procesbegeleider en (team)coach voor huisartsen en geeft ze daarnaast lessen Medische Basiskennis. Ze streeft ernaar steeds de beste versie van zichzelf te leven - ook op de mindere dagen.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024