“De taak van het autonome zenuwstelsel is om ervoor te zorgen dat we overleven op momenten van gevaar en opbloeien in tijden van veiligheid. Om te kunnen overleven, moeten we bedreigingen kunnen herkennen en moet er een overlevingsrespons worden geactiveerd. Voor opbloeien is precies het tegenovergestelde nodig, zodat sociale betrokkenheid mogelijk wordt.” ~ Deb Dana
De polyvagaaltheorie van Stephen Porges laat zien hoe traumatische ervaringen het autonome zenuwstelsel veranderen. En hoe die veranderingen ervoor zorgen dat het na zo’n verandering soms lastig kan blijven om weer terug te keren in een staat van rust en vertrouwen.
Deb Dana heeft dit theoretische model van Porges vertaald naar de therapeutische praktijk. Hiermee heeft ze therapeuten over de hele wereld handvatten gegeven om mensen met traumatische ervaringen effectief te helpen om niet meer alleen te overleven, maar juist ook weer op te bloeien.
Wat leer je tijdens deze nascholing?
Tijdens deze ervaringsgerichte nascholing maak je kennis met deze door Deb Dana ontwikkelde benadering.
Waarom deze nascholing?
De polyvagaaltheorie biedt inzicht in wat de impact is van traumatische gebeurtenissen op het autonome zenuwstelsel en hoe die veranderingen doorwerken in het dagelijks leven. Kennis van deze theorie en van de praktische toepassingsmogelijkheden kan jou als therapeut helpen om cliënten met traumatische ervaringen effectiever te helpen.
“Als je de invloed van het autonome zenuwstelsel op onze ervaring van het leven eenmaal begrijpt, kun je de wereld nooit meer zien zonder je je van die invloed bewust te zijn.” ~ Deb Dana
Voor wie is deze nascholing?
De nascholing ‘Polyvagaaltheorie in je praktijk’ is interessant voor alle gezondheidsprofessionals (met name MBK/PsBK therapeuten/coaches) die interesse hebben in dit onderwerp en zich willen verdiepen in de polyvagaaltheorie. Deze lesdag is bijvoorbeeld voor therapeuten/coaches die werken met getraumatiseerde cliënten, waaronder EMDR therapeuten, psychologen, GGZ hulpverleners, psychiaters, haptotherapeuten, relatietherapeuten, mindfulness coaches, gezinstherapeuten maar ook lichaamsgerichte therapeuten, therapeuten met een achtergrond in ayurveda of natuurgeneeskunde en andere zorgprofessionals.
De nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.
Literatuur
Alle theorie en oefeningen ter voorbereiding op de nascholing zijn gebaseerd op het werk van Deb Dana. Haar basisboek bevat een schat aan informatie om de tijdens de nascholing opgedane kennis na te lezen, te verdiepen en nog meer oefeningen en werkvormen voor in je werk met cliënten toe te passen. (Deb Dana. De polyvagaaltheorie in therapie. Uitgeverij Mens! ISBN 9789463160629)
Investering in jezelf
Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.
Interesselijst
Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.
Nascholingen Nieuwsbrief
Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.
De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.
Vanuit liefde voor je vak
Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.
Voorbereiding, lesdag, certificaat
Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.
Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
Lees hier hoe wij omgaan met deze data.