fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Chronobiologie en het circadiaanse ritme

  De circadiaanse code is een natuurlijk, intern proces dat de slaap-waakcyclus regelt. Dit staat onder druk door onze huidige manier van leven. Benieuwd hoe je dit ritme kunt herstellen?
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Chronobiologie en het circadiaanse ritme’

  Tijdens deze meest recente nascholing van Gerhard Böckler laat hij je kennismaken met chronobiologie en de ‘circadiaanse code’, wat ons slaap-waakritme en de coördinatie van bijna alle andere lichaamsfuncties regelt.

  Circadiaans ritme: onze biologische klok
  Chronobiologie bestudeert de invloed van het circadiaans ritme op biologische processen in ons lichaam. Het circadiaans ritme doorloopt een cyclus van ongeveer één dag of 24 uur. Dit ritme wordt in de volksmond ook wel de ‘biologische klok’ genoemd.

  Het circadiaans ritme wordt gestuurd door een ‘hoofdklok’ in onze hersenen en verschillende ‘perifere klokken’ in weefsels en organen, die de hormonale processen en het metabolisme regelen. Door onze moderne leefstijl, met onder andere het blauwe licht van onze schermen, beïnvloeden we onze klokken en dus ons circadiaans ritme.

  Onderzoeken op het gebied van chronobiologie en het circadiaans ritme hebben in 2017 geresulteerd in een Nobelprijs. De hieruit voortvloeiende onderzoeken en inzichten zullen de volgende revolutie in de gezondheidszorg zijn.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Op de lesdag van de nascholing ‘Chronobiologie en het circadiaanse ritme’ leer je onder meer:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Het enthousiasme van Gerhard is aanstekelijk. Hij zet je aan tot (zelf)onderzoek, brengt ingewikkelde materie op een begrijpelijke manier over en houdt de aandacht goed bij de les."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  De nascholing ‘Chronobiologie en het circadiaanse ritme’ is interessant voor zorgprofessionals, of wel: mensen die met mensen werken. Denk aan leefstijlcoaches, stress- en burn-out coaches, psychologen, psychiaters, orthomoleculair therapeuten, massagetherapeuten, ayurvedische therapeuten, gezinstherapeuten en haptonomen. 

  7. Praktijkvoorbeeld

  Een 48-jarige vrouw bezoekt je praktijk met adipositas en een BMI van 32, prediabetes, een verhoogd LDL-cholesterol en triglyceride, slaapstoornissen en depressieve klachten. Ook is er een geschiedenis van hart- en vaatziektes in de familie. Door het verband te leggen met een verstoring van het circadiaanse ritme kun je de vrouw adviseren om een aantal wijzigingen in haar leefstijl te maken. Het advies is om iedere ochtend om 7 uur op te staan na 8 uur slaap. Door een goede slaaphygiëne en TRE (Time Restricted Eating) verliest de vrouw 15 kg in een half jaar. De glucosewaarden zijn weer normaal, ze heeft geen depressieve klachten meer en ze geniet van nieuwe hobby’s: nordic walking en in een koor zingen.

  8. Docent Gerhard

  Docent Gerhard studeerde westerse geneeskunde, acupunctuur, bio-energetica, emotionele ontlading, natuurgeneeskunde, humaniversiteitstherapie en ademwerk. Hij heeft gewerkt als arts, huisarts, therapeut en coach. Hij doceert de basisbeginselen van westerse geneeskunde, evenals holistische genezing, menselijke transities, stress, burn-out en lichaamsprocessen.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,47 ECTS. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024