• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Klimaatpsychologie (Online, 2 halve dagen)

  Een praktijkgerichte nascholing, geschikt voor gezondheidsprofessionals die zich willen verdiepen in de psychologie achter klimaatzorgen. Deze nascholing is SNRO geaccrediteerd en geldig om je Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

  Zeker 75% van de Nederlanders maakt zich in meer of mindere mate zorgen over het klimaat (Bron: I&O Research). Grote kans dat een deel van jouw cliënten ook deze zorgen heeft. Mensen met klimaatzorgen kunnen zich niet gehoord en gezien voelen. Ze ervaren allerlei, soms heftige, emoties waarvoor in dagelijkse gesprekken met familie en vrienden weinig aandacht is. En juist omdat veel mensen de klimaatcrisis als groot en urgent ervaren, kan dit mensen erg dwars zitten of zelfs verlammen. Mogelijk ook met lichamelijke klachten tot gevolg. Soms zelfs zonder dat men precies weet waar het vandaan komt.

  Mogelijk heb je al cliënten die hun vraagstuk zelf koppelen aan klimaat. Groter is de kans dat klimaatstress onder de oppervlakte interfereert met de vraag van cliënt. In deze nascholing krijg je inzicht in wat klimaatzorgen of klimaatstress inhoudt, welke gevoelens de klimaatcrisis oproept, welke psychologische mechanismen zorgen dat klimaatstress onbesproken blijft, hoe je dit wel bespreekbaar maakt en wat je kunt doen als therapeut.

  In deze nascholing gaan we dieper in op de klimaatpsychologie. Je leert welke waaier aan emoties en symptomen er ontstaan als mensen de klimaatcrisis in de ogen kijken. Ook leer je waarom een deel hiervan verborgen blijft. Het is een interactieve dag waarin we ook ervaringsgericht leren. Vanuit deze ervaringen nemen ontwikkelen we samen met jullie het palet aan strategieën die je als therapeut kunt hanteren. Zo kun je mensen helpen erover te praten, een positieve benadering te vinden, handelingsperspectief bieden of te adviseren wanneer het tijd wordt om verdere hulp in te schakelen.

  Bijzondere aandacht wordt besteed aan

  Tijdens de lesdag maken we gebruik van filmpjes, handige werkvormen en toelichting. Klimaatpsychologie is een nieuw vakgebied. Er is veel bekend, maar ook nog veel in ontwikkeling. Laten we in deze nascholing vooral ook elkaars krachten gebruiken om samen verder door te ontwikkelen, zodat we bouwen aan een mooie toekomst.

  * Actualiteiten rondom dit onderwerp worden meegenomen op het moment van de uitvoering van de cursus.

  Hele of halve dag
  Deze halve lesdagen duren van 10.00 uur tot 14.00 uur en vinden plaats op twee  vrijdagen: op vrijdag 5 november en op vrijdag 26 november. Onze online nascholingen vindt plaats via Zoom. Wil je de lesdag liever in één dag volgen? Klik hier.

  Investering in jezelf
  Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Inschrijven
  Ben je nieuw bij ons en heb je nog geen account bij Con Amore? Scroll dan naar beneden om je in te schrijven via de paarse knop in de agenda. Heb je wel een account bij Con Amore? Stuur dan een mailtje (met je naam, e-mailadres, welke nascholing je wilt volgen, op welke datum en in hoeveel termijnen je wilt betalen) naar info@conamore.com, dan maakt het service team je inschrijving in orde.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid.

  De verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO.

  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30 en wordt i.t.t. tot de normale lesdagen niet afgesloten met een toets. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen. Onze nascholingen staan voor 0,875 ECTs.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Start Datum Opleiding Locatie Looptijd Availability
  05 Nov 2021
  Alle lesdata
  Klimaatpsychologie - Online 2 halve dagen (PsBK)
  Online
  22 dagen
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Online les

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hier voor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Les op locatie

  We werken samen met locaties die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de richtlijnen van het RIVM.

  Ontmoet de docent

  Sara Helmink wil therapeuten aanmoedigen om psychologische effecten van de klimaatcrisis te erkennen en mee te nemen in hun werk: "Flexibele aanpassing aan de klimaatcrisis is niet technologisch van aard, het zit in ons hoofd en in ons hart. Met een goede focus kunnen we samen slagkracht creëren en echt op weg naar een betere wereld!"

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hier voor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  De nascholingen van Con Amore beveel ik van harte aan. Ik ervaar de manier waarop de kennis wordt toegepast en geïntegreerd als zeer waardevol en diepgaand. Ik heb ervan genoten en voel me ontzettend geïnspireerd.
  Mirjam

  "We worden ziek omdat de planeet uit balans is."

  Lees ons blog Planeet uit balans blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.