Binnen de eerste lijn is de afgelopen jaren veel veranderd. De zorg wordt binnen huisartspraktijken steeds meer verdeeld onder huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners. De avond-, nacht-, en weekendzorg wordt op de meeste plaatsen vanuit centrale huisartsenposten verleend, de fysiotherapeut is vrij toegankelijk geworden en een deel van de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de zorg is gedelegeerd naar gemeenten. Patiënten/cliënten krijgen meer keuzemogelijkheden en verzekeraars hebben meer invloed op het zorgaanbod.
Deze nascholing is ontwikkeld voor therapeuten, coaches en overige gezondheidsprofessionals die willen (leren) samenwerken met (huis)artsen, fysiotherapeuten en andere professionals in de eerstelijnsgezondheidszorg.
Tijdens deze nascholing
Wat kun je verwachten
Een deel van de dag wordt er theorie gegeven en voor een deel ga je als therapeut/coach praktisch aan de slag. Er komt beknopte uitleg en een praktische vertaalslag van de WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst, de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg) e.a. aan de orde. Een kijkje in de keuken van IFMS (individueel functioneren medisch specialisten), visitatie van medisch-wetenschappelijke verenigingen en instellingscertificering wordt gegeven.
We gaan interactief aan de slag met casuïstiek uit de praktijk van de therapeut/coach, waarbij vooral praktische en goed toepasbare mogelijkheden worden gegeven om als therapeut/coach de samenwerking verbeteren. Ook worden de grenzen van jouw therapeutische vaardigheden besproken: wat kun je als therapeut/coach doen en wanneer is doorverwijzen een betere optie? Aspecten van samenwerking met fysiotherapeut en/of huisarts komen aan de orde. Hoe schrijf je een brief aan een huisarts?
Verder gaan we interactief aan de slag met:
Om goed te kunnen deelnemen aan de lesdag is het belangrijk om je goed voor te bereiden en dien je de studievragen vooraf te hebben beantwoord.
Investering in jezelf
Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.
Interesselijst
Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.
Nascholingen Nieuwsbrief
Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.
De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.
Vanuit liefde voor je vak
Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.
Voorbereiding, lesdag, certificaat
Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.
Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
Lees hier hoe wij omgaan met deze data.