fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Gender en seksuele diversiteit in je praktijk - online halve dagen

  Deze nascholing staat in het teken van communicatie en het creëren van een ‘safe space’ voor LHBTI+ers in jouw praktijk. Na afloop voel je comfortabeler vragen te stellen en taboes te doorbreken.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Gender en seksuele diversiteit in je praktijk’

  Let op! Deze Gender en seksuele diversiteit nascholing is een online halve dagen variant!

  Queer, non-binair, LHBTTTIQQAA, hen/hun/die/diens… Een speeltuin of mijnenveld? Gender en seksuele diversiteit zijn van alle tijden en niets om bang voor te zijn. Ook als therapeut kom je in aanraking met deze vorm van diversiteit. Hoe zorg je ervoor dat je praktijk een veilige en inclusieve omgeving is?

  LHBTI+ers kunnen specifieke uitdagingen en problemen ervaren die uniek zijn voor hun identiteit. Soms is de hulpvraag direct gelieerd aan gender of seksuele identiteit, maar soms ook helemaal niet. Alleen als je erin slaagt om een ‘safe space’ te creëren, kun je tot de kern van de hulpvraag komen.

  Door kennis te hebben van de wereld van gender en seksuele diversiteit ontwikkel je een beter begrip van de ervaringen en uitdagingen van je cliënten. Tijdens deze nascholing leer je ook hoe je een veilige en inclusieve omgeving creëert. Na deze dag voel je je comfortabeler om het gesprek aan te gaan en uit te dragen dat men bij jou in je praktijk terecht kan met vragen.

  Halve online lesdag
  Onze online nascholingen vinden plaats via Zoom. Deze nascholing bestaat uit twee halve online lesdagen van 09:00-13:30.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Gender’ en schrijf je direct in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Aan de hand van de geschiedenis en praktijkvoorbeelden maak je kennis met gender en seksuele diversiteit. Daarnaast duiken we in de wereld achter de letters van LHBTI, deel je eigen ervaringen met de anderen en staan we stil bij mogelijke hulpvragen.

  Deze dag staat in het teken van communicatie en het creëren van een veilige plek voor LHBTI+ers. Je raakt bekend met de terminologie, durft vragen te stellen en taboes te doorbreken. Ook zul je ervaren dat de verschillende hulpvragen niet altijd per se over gender zelf gaan, maar bijvoorbeeld over het zelfbeeld of de zoektocht naar de authentieke zelf.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Docent was zeer kundig, enthousiast, ze had respect voor ieders inbreng of mening, open over haar eigen beleving van de dag, kortom ik heb het als een waardevolle en qua sfeer fijne dag ervaren."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: twee vrijdagochtenden van 09:00 – 13:30
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie
  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is geschikt voor therapeuten, coaches en andere zorgprofessionals die meer willen weten over gender en seksuele diversiteit. Therapeuten die willen dat mensen die vallen onder de LHBTI-paraplu zich op hun gemak voelen in hun praktijk. Ervaring met of kennis over deze doelgroep is geen vereiste. Binnen de context van deze nascholing mag alles worden besproken.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Luci (35), geboren met het androgeenongevoeligheidssyndroom (AOS), komt bij je in de praktijk. Ze geeft aan dat ze moeite heeft met seks met mannen. Tot 2001 was er een behandeling van deze intersekse variatie waarbij er geen informatie werd gedeeld met de vrouwen die het betrof. Middels operaties en handelingen op jonge leeftijd werden zij voorbereid op een heteronormatief bestaan. Wanneer Luci jouw praktijk bezoekt, ben je enigszins bekend met intersekse variaties, de behandeling in het verleden en het stigma en taboe dat hierbij komt kijken. Samen met haar formuleer je een nieuwe hulpvraag, die eerst beantwoord moet worden om verder te komen. Samen ga je op zoek naar haar authentieke zelf.

  8. Docent Nina

  Docent Nina van den Berg, afgestudeerd antropoloog met een specialisatie in gender en seksualiteit, verzorgt deze nascholing. Nina geeft les over seksuele variaties en parafilieën, genderdiversiteit en intersekse ervaringen. Dit doet Nina met een sociaal-wetenschappelijke bril op en met aandacht voor persoonlijke ervaringen met deze thema's.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024