• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Gender & seksuele diversiteit (Online, 2 halve dagen)

  Een praktijkgerichte nascholing, geschikt voor gezondheidsprofessionals die zich willen verdiepen in gender en seksuele diversiteit. Je leert onder andere hoe je een inclusieve praktijk en 'safe space' voor je cliënten creëert. Deze nascholing is SNRO geaccrediteerd en geldig om je Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

  Aan de buitenkant is niet altijd te zien wat iemands sekse, gender of seksuele oriëntatie is. Zo doen we vaak de aanname dat iemand heteroseksueel is. Als zorgprofessional is het van belang om ervan bewust te zijn dat deze aspecten van invloed kunnen zijn op iemands (seksuele) gezondheid.

  Gender en seksuele diversiteit wordt steeds meer en op een bredere manier aangekaart. De NS spreekt reizigers niet meer aan met dames en heren, maar gewoon als reiziger. Mensen identificeren zich als queer, pan, non-binair, poly amoureus of aseksueel. Steeds meer toiletten worden genderneutraal en er komen steeds met letters achter het LHBT-acroniem. Gender is iets anders dan sekse, transgender iets anders dan intersekse. Mensen die zich niet identificeren als man of vrouw, vragen om een derde optie voor in officiële documenten. Er is verzet en irritatie, anderen vieren deze omarming van gender en seksuele diversiteit. Betreft het een modeverschijnsel, of leert kijken naar de geschiedenis en naar andere culturen ons dat het niets nieuws is?

  Ook in de praktijk komen therapeuten meer in aanraking met deze vorm van diversiteit. Soms is de hulpvraag direct gelieerd aan gender of seksuele identiteit, en soms ook helemaal niet. Hoe zorg je ervoor dat een praktijk een veilige en inclusieve omgeving is? Wat kun je wel vragen, wat ligt gevoelig? Zeker qua taalgebruik voelt kan het aanvoelen als een mijnenveld.

  Tijdens deze lesdag duiken we de alfabetsoep in, staat we stil bij genderidentiteit, gender expressie, biologische sekse, seksuele of romantische voorkeur. Hoe hangt dit met elkaar samen, of juist niet? Maar ook, wat staat er in de DSM, hoe kunnen therapeuten adequate hulpverlenen?

  Hele of halve dag
  Onze online nascholingen vindt plaats via Zoom, de lesdagen duren van 09.00 uur tot 17.300 uur met tussendoor pauzes en energizers. Sommige studenten vinden het fijner om een online nascholing verdeeld over twee dagen te volgen, in plaats van één dag. Deze halve lesdagen duren van 10.00 uur tot 14.00 uur op twee opeenvolgende vrijdagen: 3 en 10 december. Bekijk deze pagina voor de data van een gehele online of fysieke lesdag.

  Bijzondere aandacht wordt besteedt aan

  Investering in jezelf
  Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Inschrijven
  Ben je nieuw bij ons en heb je nog geen account bij Con Amore? Scroll dan naar beneden om je in te schrijven via de paarse knop in de agenda. Heb je wel een account bij Con Amore? Stuur dan een mailtje (met je naam, e-mailadres, welke nascholing je wilt volgen, op welke datum en in hoeveel termijnen je wilt betalen) naar info@conamore.com, dan maakt het service team je inschrijving in orde.

  Start Datum Opleiding Locatie Looptijd Availability
  03 Dec 2021
  Alle lesdata
  Gender en seksuele diversiteit (Online halve dagen) (PsBK)
  Online
  8 dagen
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Online les.

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hier voor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Les op locatie.

  We werken samen met locaties die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Enkele nascholingen vinden plaats op bijzondere locaties middenin het groen. rn

  Over Nina.

  Docent Nina van den Berg, afgestudeerd antropoloog met een specialisatie in gender en seksualiteit, verzorgt deze nascholing. Nina geeft les over seksuele variaties en parafiliën, gender diversiteit en intersekse ervaringen. Dit doet ze met een sociaal-wetenschappelijke bril op en met aandacht voor persoonlijke ervaringen met deze thema's.

  Lees meer

  Studie

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Genderexpressie in je praktijk: hoe verleen je adequate hulp?

  Lees ons blogartikel Genderexpressie Blog

  De nascholingen van Con Amore beveel ik van harte aan. Ik ervaar de manier waarop de kennis wordt toegepast en geïntegreerd als zeer waardevol en diepgaand. Ik heb ervan genoten en voel me ontzettend geïnspireerd.
  Mirjam

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.