fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Het pijnvermijdende brein

  Tijdens deze nascholing onderzoeken we welke soorten gedrag, gedachten, gevoelens en patronen bij pijnvermijding kunnen horen.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Het pijnvermijdende brein’

  Nog een koekje, nog één hoofdstuk, even Instagram checken. Iedereen kent die behoefte naar meer, naar dingen doen die goed voelen. Maar niet alleen willen mensen zich goed voelen vanwege het gevoel; mensen gebruiken goed voelen ook om emotionele pijn te vermijden.

  Veel van ons gedrag wordt gemotiveerd door pijnvermijding en die pijn is voor iedereen anders. De een is bezig met het vermijden van eenzaamheid, de ander vermijdt kwetsbaarheid en weer een ander vermijdt onzekerheid.

  Dit vermijden gebeurt vaak op een hele subtiele manier. Bijvoorbeeld het vermijden van onzekerheid, wat zorgt voor een behoefte aan duidelijkheid en structuur. Meer duidelijkheid creëren doe je door veel te herhalen, vragen te stellen, bevestiging te zoeken en dubbel te checken. Hier lijkt op het eerste gezicht niets mis mee. Maar dit patroon van duidelijkheid zoeken, is onderdeel van een dieperliggend patroon van pijnvermijding – en pijnvermijding kost altijd energie.

  Tijdens deze nascholing onderzoeken we welke soorten gedrag, gedachten, gevoelens en patronen bij pijnvermijding kunnen horen. Je leert deze herkennen, zodat je je cliënten een beweging kunt helpen maken naar vrijheid en liefde.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden.

   

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Het pijnvermijdende brein’ en schrijf je direct in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Vanuit de gedragspsychologie wordt gezegd dat er twee oerkrachten zijn die ons sturen in ons gedrag: de behoefte om je goed te voelen en de behoefte om pijn te vermijden. In deze nascholing bekijken we de behoefte om je goed te voelen en om pijn te vermijden vanuit een multidisciplinair perspectief. We benaderen pijnvermijding vanuit de chemie van het brein, vanuit de cognitieve gedragstherapie en vanuit de holistische hoek.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  “Rose Jansen verzorgt een fijne combinatie van theorie, oefeningen en persoonlijke inbreng. Een inspirerende, zinvolle scholing.”

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale basiskennis te onderhouden.

  Data: zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie
  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is geschikt voor complementaire therapeuten en coaches die inzicht willen verwerven en meer willen leren over de invloed van onze gedachtekracht op ons lichaam en fysieke gezondheid.

   

  7. Praktijkvoorbeeld

  In je praktijk werk je met mensen die een verandering proberen te creëren. Samuel (29) komt sinds enige tijd bij jou, omdat hij vastloopt in oude patronen en telkens een terugval heeft. Dankzij deze nascholing kun je sneller herkennen wat zijn destructieve patroon in stand houdt. Je kunt aan Samuel laten zien wat er nodig is om tot verandering te komen. Je merkt bij Samuel dat hij niet aan de slag gaat met de tips en oefeningen die jij geeft. Na deze dag kun jij helder verklaren waarom cliënten als Samuel veel moeite hebben om met de tips en oefeningen aan de slag te gaan.

  8. Docent Rose

  Rose is een docent met een spirituele en holistische visie op gezondheid. In 2006 volgde ze bij Brandon Bays de opleiding tot Journey therapeut. In Engeland studeerde ze Psychologie en na haar Master in Occupational Psychology, richtte ze zich verder op Marketing Psychologie. In 2017 begon ze haar eigen praktijk ‘Lief Zijn Voor Mezelf’ waarin ze chronische diëters die last hebben van eetbuien leert hoe ze de oorsprong van hun eetprobleem kunnen aanpakken.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024