fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  De verbinding tussen darmen en brein

  Ontdek dat de gezondheid van je darmflora, het microbioom een essentiële rol speel bij de darm-brein-connectie en waar een dysbiosis toe kan leiden.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘De verbinding tussen darmen en brein’

  De darmen en het brein communiceren voortdurend met elkaar. Wist jij bijvoorbeeld dat bacteriën in de darmen stofjes produceren die je hersenen beïnvloeden? Dat mensen met autismespectrumstoornis (ASS) andere bacteriën en schimmels in hun darmen hebben dan wie niet deze stoornis heeft? En dat hoe groter de diversiteit van je microbioom, hoe gezonder je brein is?

  De darmen hebben een eigen zenuwstelsel die met een zenuw verbonden is met de hersenen. Deze directe verbinding tussen de darm en de hersenen wordt gezien als één van de belangrijkste routes in de conversatie tussen darmbacteriën en het brein.

  Tijdens deze nascholing ‘De verbinding tussen darmen en brein’ staat de samenwerking tussen de darmen en het brein centraal. Je leert wat er gebeurt als de communicatie hapert. Ook ontdek je dat de gezondheid van je darmflora, het microbioom, hierbij een essentiële rol speelt.

  Als therapeut is het belangrijk om kennis te hebben van de verbinding tussen de darmen en het brein. Zo is het van grote waarde om te weten dat een verstoring in het microbioom (dysbiosis) kan leiden tot de ziekte van Alzheimer, een depressieve stoornis of Morbus Parkinson.

  Dit is het vervolg ‘Het tweede brein, de darmen‘. Wil je je verdiepen in de darmen, dan raden we je aan om eerst het eerste deel van deze nascholing te volgen.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens deze nascholing wordt de verbinding tussen de hersenen en de darmen vanuit een holistische visie benaderd. Je kennis over de anatomie en fysiologie van ons spijsverteringsstelsel wordt opgefrist, samen met het zenuwstelsel en een aantal verschillende ziektebeelden (volgens PLATO-normen en aan de hand van rode vlaggen) die samenhangen met deze twee orgaansystemen.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  Na deze nascholing kun je:

  4. Review

  "Zo fijn dat de docent haar kennis op een open manier overbrengt. Ze is inspirerend met haar informatie en vraagt ons ook onze kennis en ervaringen te delen. En met elkaar de kennisuitwisseling aan te gaan. Zelfs in de onlineles. De kennis blijft zo extra lang hangen en triggert je om je te blijven verdiepen in kennisvergaring zowel medisch, psychosociaal als alternatief."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), , via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Voor therapeuten en coaches die de opleiding Psychosociale Basiskennis of Medische Basiskennis hebben gevolgd en voor iedereen met interesse in de darm-brein-connectie.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Noah (4) komt langs in je praktijk. Zijn ouders hebben een afspraak met je gemaakt, omdat hij last heeft van darmproblemen, zoals een opgezette buik en obstipatie. Tijdens het gesprek kom je erachter dat Noah een autismespectrumstoornis (ASS) heeft. Dankzij deze nascholing heb je meer kennis rondom het microbioom (darmflora), dysbiose en symptomen van ASS. Je kunt hen eventueel doorverwijzen naar Microbioom Centrum voor analyse van de darmflora.

  8. Docent Joyce

  Docent Joyce bruist van energie en liefde, voor de medemens en voor Moeder Aarde. Ze heeft als arts gewerkt in het ziekenhuis, maar ze vond daar niet de rol die bij haar past. Joyce heeft allerlei paden bewandeld en cursussen gevolgd om zich te verrijken als mens en dokter, waaronder: palliatieve zorg, sjamanisme, intuïtieve dans, mindfulness en cognitieve therapie. Sinds 2013 begeleidt ze mensen in de laatste levensfase in haar eigen praktijk in Mheer.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024