fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Ademwerk

  Ontdek hoe adem de brug vormt tussen lichamelijke en mentale gezondheid, en hoe dit een waardevol onderdeel kan zijn van jouw behandelingen.
  Data & inschrijvingen

  Nascholing ‘Ademwerk’

  De aandacht voor de belangrijkste functie in ons lichaam, de ademhaling, is de laatste jaren terecht sterk toegenomen. Tijdens deze nascholing geven we een overzicht van de functie van onze ademhaling en gaan we vooral dieper in op de essentie van ademwerk.

  De adem heeft een directe invloed op het autonome zenuwstelsel en ademwerk kan bijdragen aan het behandelen van dysautonomie. Daarnaast is ademwerk een uitstekende methode om in te zetten bij stress. Wist je dat 80% van de westerse bevolking, veelal door stress, te veel, te snel en te hoog ademt?

  Omdat de adem de brug vormt tussen lichamelijke en mentale gezondheid en zingeving, kan het toepassen van ademwerk als therapeut een belangrijk onderdeel zijn bij iedere holistische behandeling. Tijdens deze nascholing geven we je daarom een goed onderbouwde basis om ademhalingstechnieken toe te passen als onderdeel van je therapie.

  Daarnaast is deze dag gericht op zelfzorg en persoonlijke groei als therapeut. Een goede theoretische onderbouwing vanuit wetenschappelijk en holistisch perspectief wordt daarom afgewisseld met het praktisch ervaren van de ademtechnieken.

  Tip: We raden je aan om comfortabele kleding te dragen en dat je ervoor kunt zorgen om warm te blijven, inclusief je voeten.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Er is aandacht voor anatomie, fysiologie, neurologie en psychologie tijdens de nascholing ‘Ademwerk’. Ook wordt duidelijk wat het verschil is tussen het verbeteren van functioneel dagelijks ademen en transformatief diep ademwerk.

  Of je als therapeut of coach nu iemand met pijnklachten of spanningsklachten behandelt, alles is gericht op het verbeteren van het zelfherstellend vermogen en het hervinden van een goede homeostase. Een juiste ademhaling kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren, doordat de adem het autonome zenuwstelsel direct beïnvloedt.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  Over de ademhalingstechnieken
  Iedereen die in redelijk goede gezondheid verkeert, kan volledig meedoen. Er zijn echter een paar (relatieve) contra-indicaties. Heb je last van epilepsie, psychoses, een ernstige angststoornis, ernstige hartklachten, hoge oogdruk of ben je zwanger? Dan kun je wel meedoen, maar is het advies om niet te intensief te ademen en de ademretenties niet te doen. De (relatieve) contra-indicaties voor bepaalde ademtechnieken komen tijdens de dag uitgebreid aan bod.

   

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Wat een kado was deze dag, verzorgd door Peter Vermeiren. Niet alleen op het gebied van de waardevolle kennis over onze ademhaling en de invloed ervan op ons hele gestel, het was ook echt een soort van mini retraite voor mezelf. Aanrader! Fijne tools en ervaringen die direct toe te passen zijn in mijn praktijk."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie) via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Voor alle complementair therapeuten die werken met cliënten vanuit een holistische visie en hun behandeling willen aanvullen met ademwerk.

   

  7. Praktijkvoorbeeld

  Een vrouw van 45 met chronische pijn door fibromyalgie en stressgerelateerde problemen bezoekt jouw praktijk. Met de kennis die je hebt opgedaan tijdens deze nascholing kun je haar adviseren hoe zij haar autonome zenuwstelsel weer in balans brengt met behulp van enkele ontspannende ademtechnieken. Door nieuwe ademtechnieken aan te leren zoals neusademhaling, verlenging van de uitademing en andere technieken die het ademhalen in het dagelijks leven verbeteren, kan ze haar overademen verminderen. Je ondersteunt de cliënt op deze manier met het versterken van haar zelfredzaamheid, wat bijdraagt aan haar patient-empowerment.

  8. Docent Peter

  Peter Vermeiren is gecertificeerd breathwork instructeur met kennis van en ervaring met vrijwel alle soorten ademmethodes. Peter heeft een achtergrond als fysiotherapeut, mindfulness, compassietrainer én in digital health. Hij is de oprichter van Breath & Energy en geeft ademsessies en workshops aan individuen, groepen en bedrijven. De sessies combineren technieken uit onder andere pranayama, holotropic breathwork, transformational breathing, klassieke tantra en Boeddhistische methoden zoals tumo breathing.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. De nascholing is goed voor 0,59 ECTS. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Ademwerk voor zorgprofessionals

  Nieuw bij Con Amore! Na het volbrengen van ‘Ademwerk voor zorgprofessionals’ kun je ademwerk toepassen in je praktijk. Je kunt je cliënten in je praktijk coachen op het gebied van functioneel ademen, transformatief ademwerk en ademwerk bij bijzondere omstandigheden. Je leert begeleiden op individueel gebied en je leert hoe je werkt met groepen.

  Lees meer

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024