• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Burn-out, een integrale visie

  Krijg inzichten, interventies en vaardigheden om cliënten te steunen tijdens een burn-out. Leer betekenis aan de crisis te geven en krijg zicht op welke verandering er gevraagd wordt.
  Data & inschrijven

  Download de studiebrochure

  Nascholing ‘Burn-out, een integrale visie’

  Op deze dag ligt de focus helemaal op burn-out. Er wordt diep ingegaan op de materie aan de hand van achtergrondinformatie, vragen van studenten en behandelopties. Om het beste beeld te vormen van het proces van stress tot burn-out, aan de hand van de meest actuele ontwikkelingen, raden we je aan om ook onze nascholing over stress te volgen. Bezoek hier Stress, een integrale visie.

  Burn-out, een ‘zielsinfarct’
  In 1974 definieerde dr. Maslach burn-out als een staat van fysieke, emotionele en spirituele uitputting, waarbij de oorzaken van burn-out factoren zijn die duidelijk te herleiden zijn naar factoren in onze thuis- en werksituaties. Begin 2020 heeft de WHO deze definitie overgenomen. Een andere autoriteit op het gebied, dokter Ruediger Dahlke, noemde het fenomeen een ‘zielsinfarct’.

  In geen van de gevallen gaat het om een ziekte die behandeld, of een probleem wat opgelost kan worden. Het gaat meer om een dilemma wat effectief benaderd kan worden met een integrale strategie waarin we opnieuw verbinding maken met onze waarden. Een leven waar we bewust kiezen voor een levensstijl waarin gezondheid op alle gebieden in ons leven centraal staat en betekenis geeft aan zowel ons professionele als ons privéleven. Dit proces vraagt om moed, eerlijkheid, integriteit en vooral tijd.

  Deze lesdag is aangevuld met de meest recente onderzoeken op het gebied van de biologie van stress als epigenetica, neurowetenschap en endocrinologie en de invloed hiervan op de ontwikkeling van ziektes.

  Wat voor therapeuten en coaches een ander belangrijk aspect is, is dat er deze dag ook aandacht uitgaat naar de meest kenmerkende eigenschappen, overeenkomsten en verschillen van depressie en het chronische-vermoeidheidssyndroom (VFS, ME). Bij deze aandoeningen spelen vermoeidheid, fysieke en emotionele uitputting, gevoelens van depersonalisatie en andere fysieke en/of mentale symptomen een grote rol.

  Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

  Investering in jezelf
  Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Interesselijst
  Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.

  Nascholingen Nieuwsbrief
  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.

  Vanuit liefde voor je vak
  Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
  Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.

  Voorbereiding, lesdag, certificaat
  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Gerhard, de docent, weet zijn kennis en kunde perfect over te brengen, nieuwe wetenschap te vertalen naar de praktijk van alledag. Tot aan de laatste minuut geboeid door zijn bevlogenheid en scherpte.
  Lennard

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Burn-out, een integrale visie’ en schrijf je direct in.

  Bekijk data en schrijf je in

  Download de studiebrochure

  Volledig geaccrediteerd

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) en is lid van het Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen (CGO). Dit houdt in dat deze nascholing door alle beroepsverenigingen erkend wordt als onderhoud voor jouw Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Deze nascholing is goed voor 0,9 ECT, na afloop krijg je een certificaat.

  Meer leren over accreditaties?

  Download de studiebrochure

  Over Gerhard

  Docent Gerhard studeerde westerse geneeskunde, acupunctuur, bio-energetica, emotionele ontlading, natuurgeneeskunde, humaniversiteitstherapie en ademwerk. Hij heeft gewerkt als arts, huisarts, therapeut en coach. Hij doceert de basisbeginselen van westerse geneeskunde, evenals holistische genezing, menselijke transities, stress, burn-out en lichaamsprocessen.

  Lees meer

  Download de studiebrochure

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 10 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Certificaat

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Gerhard: "Weerbaarheid tegen chronische stress vereist een strategie"

  Lees het interview met Gerhard Boswandeling

  Download de Gerhard: "Weerbaarheid tegen chronische stress vereist een strategie"

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.