fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Burn-out, een integrale visie

  Een burn-out omvat diverse aspecten; door de betekenis ervan te begrijpen, krijg je inzicht in het proces en ontdek je welke veranderingen er nodig zijn.
  Data & inschrijven

  Nascholing Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis

  Eén op de zeven werkenden heeft last van burn-out klachten. Dat zijn 1,3 miljoen mensen; een alarmerend cijfer. Burn-out is een staat van fysieke, emotionele en spirituele uitputting. De oorzaken zijn factoren die duidelijk te herleiden zijn naar factoren in onze thuis- en werksituaties.

  In geen van de gevallen gaat burn-out om een ziekte die behandeld of een probleem wat opgelost kan worden. Bij burn-out gaat het veel meer om een dilemma wat effectief benaderd kan worden met een integrale strategie, waarin we opnieuw verbinding maken met onze waarden. Een bewuste keuze voor een levensstijl waarin gezondheid op alle gebieden in ons leven centraal staat en betekenis geeft aan ons professionele en privéleven.

  Tijdens de nascholing ‘Burn-out, een integrale visie’ krijg je inzichten, interventies en vaardigheden om je cliënten te ondersteunen tijdens een burn-out. Je leert betekenis aan de crisis te geven en krijgt zicht op welke verandering er gevraagd wordt. Een ander belangrijk aspect voor jou als therapeut of coach is dat er aandacht wordt besteed aan de overeenkomsten en verschillen van depressie en het chronische-vermoeidheidssyndroom.

  We raden aan om de nascholing ‘Burn-out, een integrale visie’ in opvolging van ‘Stress, een integrale visie’ te volgen.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  De nascholing ‘Burn-out, een integrale visie’ is zo ontwikkeld dat je je verder verdiept in het burn-out proces. Je krijgt tools aangereikt om je cliënten én jezelf optimaal te ondersteunen.

  De nascholing wordt bovendien aangevuld met de meest recente onderzoeken op het gebied van de biologie van stress, zoals epigenetica, neurowetenschap en endocrinologie. Ook leer je meer over de invloed hiervan op de ontwikkeling van ziektes.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  Na deze nascholing kun je:

  4. Review

  "De voorbereiding vind ik heel waardevol. Hierdoor kan tijdens de lesdag dieper op het onderwerp ingegaan worden. En voor diepgang zorgt de docent absoluut. Gerhard belicht burn-out van vele kanten, is betrokken en heeft enorm veel kennis en ervaring. Daar kan geen enkel studieboek tegenop. Een geweldige docent!"

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Voor iedereen die met mensen werkt. De sterke toename van het aantal mensen met een burn-out vraagt om goed vertrouwd te zijn met het burn-out proces. Het is ontzettend nuttig om symptomen in de ontwikkeling te kunnen herkennen, de invloeden en achtergronden te begrijpen en geïnformeerd te zijn over de best mogelijke vormen van preventie en interventie.

  Mensen die zelf met mensen werken vormen bovendien een risicogroep voor het krijgen van een burn-out. Denk aan leraren, therapeuten, coaches en managers. Ook groepen waarin stress een rol speelt (scholieren, studenten, ouders, etc.) vormen een risicogroep voor het krijgen van een burn-out. Zelfzorg kan dus ook een goede motivator zijn om deze nascholing te volgen.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Annemarie (42) is een wijkverpleegkundige die zich meldt met weinig energie, lusteloosheid en het gevoel het niet meer aan te kunnen. Ze heeft het op werk steeds moeilijker gekregen. Sinds een jaar is er een systeem van tijdschrijven ingevoerd. Annemarie heeft het gevoel haar patiënten tekort te doen en denkt dat zij de enige is die nog echt met haar patiënten begaan is. Bij haar leidinggevende kan ze niet terecht. Ze is sinds een week thuis, maar ook daar komt ze tot niets meer. Als ze over haar werk praat of eraan denkt, raakt ze overstuur. Tijdens deze nascholing worden verschillende differentiaal diagnoses tussen burn-out en andere mogelijke processen aangehaald. Zo herken je werkstress, aanpassingsstoornis, overspannenheid, compassion fatigue syndrome, depressie, chronic fatigue syndrome/ME en angststoornis. Dankzij de nascholing weet je dat deze een andere therapeutische benadering vereisen en kan je deze overwegingen meenemen in je praktijk.

  8. Docent Gerhard

  Docent Gerhard studeerde westerse geneeskunde, acupunctuur, bio-energetica, emotionele ontlading, natuurgeneeskunde, humaniversiteitstherapie en ademwerk. Hij heeft gewerkt als arts, huisarts, therapeut en coach. Hij doceert de basisbeginselen van westerse geneeskunde, evenals holistische genezing, menselijke transities, stress, burn-out en lichaamsprocessen.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024