Op deze dag ligt de focus helemaal op burn-out. Er wordt diep ingegaan op de materie aan de hand van achtergrondinformatie, vragen van studenten en behandelopties. Om het beste beeld te vormen van het proces van stress tot burn-out, aan de hand van de meest actuele ontwikkelingen, raden we je aan om ook onze nascholing over stress te volgen. Bezoek hier Stress, een integrale visie.
Burn-out, een ‘zielsinfarct’
In 1974 definieerde dr. Maslach burn-out als een staat van fysieke, emotionele en spirituele uitputting, waarbij de oorzaken van burn-out factoren zijn die duidelijk te herleiden zijn naar factoren in onze thuis- en werksituaties. Begin 2020 heeft de WHO deze definitie overgenomen. Een andere autoriteit op het gebied, dokter Ruediger Dahlke, noemde het fenomeen een ‘zielsinfarct’.
In geen van de gevallen gaat het om een ziekte die behandeld, of een probleem wat opgelost kan worden. Het gaat meer om een dilemma wat effectief benaderd kan worden met een integrale strategie waarin we opnieuw verbinding maken met onze waarden. Een leven waar we bewust kiezen voor een levensstijl waarin gezondheid op alle gebieden in ons leven centraal staat en betekenis geeft aan zowel ons professionele als ons privéleven. Dit proces vraagt om moed, eerlijkheid, integriteit en vooral tijd.
Deze lesdag is aangevuld met de meest recente onderzoeken op het gebied van de biologie van stress als epigenetica, neurowetenschap en endocrinologie en de invloed hiervan op de ontwikkeling van ziektes.
Wat voor therapeuten en coaches een ander belangrijk aspect is, is dat er deze dag ook aandacht uitgaat naar de meest kenmerkende eigenschappen, overeenkomsten en verschillen van depressie en het chronische-vermoeidheidssyndroom (VFS, ME). Bij deze aandoeningen spelen vermoeidheid, fysieke en emotionele uitputting, gevoelens van depersonalisatie en andere fysieke en/of mentale symptomen een grote rol.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan:
Investering in jezelf
Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.
Interesselijst
Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.
Nascholingen Nieuwsbrief
Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.
De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.
Vanuit liefde voor je vak
Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.
Voorbereiding, lesdag, certificaat
Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.
Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
Lees hier hoe wij omgaan met deze data.