• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Burn-out, een integrale visie

  Nascholingen zijn leerzame dagen vol waardevolle inzichten. Een moment voor verdieping en een gelegenheid om onze bevlogen docenten te ontmoeten. Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen.

  In dit tweede deel van de ‘Stress & Burn-out module’ gaan we dieper in op de kennis die tijdens de eerste Stress lesdag aan bod is gekomen.

  Module Stress & Burn-out
  De module Stress & Burn-out bestaat uit twee nascholingen. Eén dag gaat over Stress, een integrale visie, die tweede dag zoomt helemaal in op de Burn-out. Er kan dankzij deze opzet diep worden ingegaan op de materie aan de hand van achtergrondinformatie, vragen van studenten en behandelopties. Deze twee lesdagen complementeren elkaar en zijn in essentie aan elkaar verbonden.  Om het beste beeld te vormen van het proces van stress tot burn-out aan de hand van de meest actuele ontwikkelingen dien je beide nascholingen te volgen. Om de Burn-out lesdag te kunnen volgen, dien je eerst deel 1 ‘Stress, een integrale visie’ te hebben gevolgd.

  Burn-out, een ‘zielsinfarct’
  In 1974 definieerde dr. Maslach burn-out als een staat van fysieke, emotionele en spirituele uitputting, waarbij de oorzaken van burn-out factoren zijn die duidelijk te herleiden zijn naar factoren in onze thuis- en werksituaties. Begin 2020 heeft de WHO deze definitie overgenomen. Een andere autoriteit op het gebied, Dokter Ruediger Dahlke, noemde het fenomeen een ‘zielsinfarkt’. In geen van de gevallen gaat het om een ziekte die behandeld, of een probleem wat opgelost kan worden. Het gaat meer om een dilemma wat effectief benaderd kan worden met een integrale strategie waarin we opnieuw verbinding maken met onze waarden. Een leven waar we bewust kiezen voor een levensstijl waarin gezondheid op alle gebieden in ons leven centraal staat en betekenis geeft aan zowel ons professionele als ons privéleven. Dit proces vraagt om moed, eerlijkheid, integriteit en vooral tijd.

  Deze lesdag is aangevuld met de meest recente onderzoeken op het gebied van de biologie van stress als epigenetica, neurowetenschap en endocrinologie, en de invloed hiervan op de ontwikkeling van ziektes. Wat voor therapeuten en coaches een ander belangrijk aspect is, is dat er deze dag ook aandacht uitgaat naar de meest kenmerkende eigenschappen, overeenkomsten en verschillen van depressie en het chronische-vermoeidheidssyndroom (VFS, ME). Bij deze aandoeningen spelen vermoeidheid, fysieke en emotionele uitputting, gevoelens van depersonalisatie en andere fysieke en/of mentale symptomen een grote rol.

  Bijzondere aandacht wordt besteedt aan
  Deze dag zal door het gebruik van een fasen-model om het proces van stress in kaart te brengen. In dit model wordt stap voor stap uiteengezet welke fase correspondeert met gedrag en emotionele signalen die karakteristiek zijn voor de ontwikkeling van een burn-out en die uiteindelijk zullen leiden naar een meltdown. Door deze integrale benadering van biologie, cognitieve- en gedragsaspecten en de interactie tussen het individu en zijn of haar omgeving, en het gebruik van de ‘Burn-out preventie matrix’ krijg je tools aangereikt om in een vroegtijdig stadium deze fatale opbouw richting complete uitputting het herkennen.

  Investering in jezelf
  Deze nascholing is online of op locatie te volgen. Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Startdatum Opleiding Locatie Looptijd Beschikbaarheid
  23 Jun 2021
  Alle lesdata
  Burn-out, een integrale visie (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Vol
  12 Nov 2021
  Alle lesdata
  Burn-out, een integrale visie (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  16 Dec 2021
  Alle lesdata
  Burn-out, een integrale visie (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Online les.

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hier voor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Les op locatie.

  We werken samen met locaties die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Enkele nascholingen vinden plaats op bijzondere locaties middenin het groen.

  Over Gerhard.

  Docent Gerhard studeerde westerse geneeskunde, acupunctuur, bio-energetica, emotionele ontlading, natuurgeneeskunde, humaniversiteitstherapie en ademwerk. Hij heeft gewerkt als arts, huisarts, therapeut en coach. Hij doceert de basisbeginselen van westerse geneeskunde, evenals holistische genezing, menselijke transities, stress, burn-out en lichaamsprocessen.

  Lees meer

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Gerhard: "Weerbaarheid tegen chronische stress vereist een strategie"

  Lees het interview met Gerhard hier Blog stress strategie

  Gerhard, de docent, weet zijn kennis en kunde perfect over te brengen, nieuwe wetenschap te vertalen naar de praktijk van alledag. Tot aan de laatste minuut geboeid door zijn bevlogenheid en scherpte.
  Jose

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.