fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Stress, een integrale visie

  Ontwikkel tijdens deze lesdag nieuwe perspectieven op stress en leer de cyclus van stress en het ‘innerlijk kompas’ beter begrijpen.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Stress, een integrale visie’

  Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam op externe prikkels die als uitdagend, bedreigend of overweldigend worden ervaren. En hoewel kortdurende stress nuttig kan zijn in sommige situaties, is aanhoudende of chronische stress schadelijk voor je gezondheid.

  Stress kan zorgen voor een hoge bloeddruk, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, verminderde concentratie, angst en depressie. Maar stress is geen ziekte die je kunt behandelen of een probleem dat je kunt oplossen. Stress zit verweven in ons dagelijks leven. Om te kunnen omgaan met de uitdagingen die het leven opwerpt, is het belangrijk om strategieën te ontwikkelen, om een vertaalslag te maken in onze levensstijl.

  Door de holistische benadering van deze nascholing word je uitgenodigd om lichamelijke, mentale of gedragsmatige symptomen te zien als stimuli voor verandering en groei. Je leert de cyclus van stress en het ‘innerlijk kompas’ beter begrijpen. Tijdens deze nascholing worden ook de anatomie en fysiologie van het zenuwstelsel en het endocriene stelsel behandeld. Daarnaast leer je stressgerelateerde ziekten herkennen, krijg je inzicht in welke preventieve maatregelen er zijn en welke behandelingsopties je hebt als therapeut.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens de nascholing ‘Stress, een integrale visie’ leer je hoe stress binnendringt in onze cellen en begrijp je welk aandeel dit heeft in de ontwikkeling van een aanpassingsstoornis, burn-out en ernstige ziektes. Je leert nieuwe perspectieven op stress ontwikkelen.

  Je leert hoe je met de impact van stress op gezondheid en welbevinden omgaat, hoe je effectieve copingstrategieën kan ontwikkelen en hoe je wijze beslissingen over levensstijl kan maken om stressgerelateerde ziektes te voorkomen. Tijdens de nascholing ontdek je nieuwe praktische tools en effectieve interventies om je cliënten te ondersteunen in preventie en tijdens elke fase van hun herstel.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Voor de eerste keer les van Gerhard krijgen was een unieke ervaring: iemand die de hele dag energiek is, je op een positieve manier test, ondersteunt en je de ruimte geeft."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie) , via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze  nascholing is voor therapeuten en coaches die hun cliënten willen steunen om beter om te gaan met de stress in hun leven, door inzicht, het ontwikkelen van een strategie en het leren van effectieve interventies.

  7. Praktijkvoorbeeld

  8. Docent Gerhard

  Gerhard studeerde westerse geneeskunde, acupunctuur, bio-energetica, emotionele ontlading, natuurgeneeskunde, humaniversiteitstherapie en ademwerk. Hij heeft gewerkt als arts, huisarts, therapeut en coach. Hij doceert de basisbeginselen van westerse geneeskunde, evenals holistische genezing, menselijke transities, stress, burn-out en lichaamsprocessen.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024