• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Stress, een integrale visie

  Nascholingen zijn leerzame dagen vol waardevolle inzichten. Een moment voor verdieping en een gelegenheid om onze bevlogen docenten te ontmoeten. Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen.

  De fysieke, cognitieve, gedrags- en emotionele dimensies van stress staan deze dag centraal. Om de cyclus van stress en het ‘innerlijk kompas’ beter te begrijpen is het van belang om de anatomie en fysiologie van het zenuwstelsel én het endocriene stelsel nader te bekijken. Hoe helpt de samenwerking van deze twee systemen ons met het verwerken van stressoren in ons leven? Helaas kan dit stress-respons-systeem beschadigd raken als het langdurig aan stress wordt blootgesteld, met alle gevolgen van dien. Na deze dag kun je de overeenkomsten en verschillen herkennen van stress gerelateerde ziekten en biedt ook de mogelijkheid om een aantal preventieve maatregelen en behandelingsopties te onderzoeken. Ook is er ruimte voor deelnemers om eigen vragen en voorbeelden uit de praktijk in te brengen.

  Aan de hand van de ervaringen van de docent en je medestudenten kun je nieuwe perspectieven ontwikkelen wanneer je kijkt naar stress. Door de holistische benadering word je uitgenodigd lichamelijke, mentale of gedragsmatige symptomen te zien als stimuli voor verandering en groei. In deze context zul je nieuwe praktische tools en effectieve interventies ontdekken om je cliënten te ondersteunen in preventie en tijdens elke fase van hun herstel. Nieuwe inzichten worden verkregen door te begrijpen hoe stress binnendringt in onze cellen en welk aandeel het heeft in de ontwikkeling van een aanpassingsstoornis, burn-out en andere dodelijke ziektes die voort kunnen komen uit stress. Door zorgvuldig te leren luisteren naar de signalen en symptomen van dit proces en de gevaren te herkennen, kan het ons inspireren en motiveren om een vertaalslag te maken naar veranderingen in onze levensstijl.

  Stress & Burn-out 
  Om meer verdieping aan te kunnen bieden is de originele nascholing ‘Stress & Burn-out’ vanaf 2021 onderverdeeld in twee dagen, waarbij één dag geheel wordt gewijd aan Stress en één aansluitende aan Burn-out. Deze nascholing is het eerste deel van tweedelige module Stress, een integrale visie & Burn-out, een integrale visie. De nascholingen complementeren elkaar en zijn in essentie aan elkaar verbonden. We raden aan om beide te volgen, om zo het beste beeld te vormen van het proces van stress tot burn-out aan de hand van de meest actuele ontwikkelingen. Bezoek hier het vervolg van deze nascholing: Burn-out, een integrale visie.

  Bijzondere aandacht wordt besteedt aan

  Investering in jezelf
  Deze nascholing is online of op locatie te volgen. Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Startdatum Opleiding Locatie Looptijd Beschikbaarheid
  07 Jul 2021
  Alle lesdata
  Stress, een integrale visie (MBK/PsBK)
  Meer info
  Het Rijk van de Keizer Amsterdam
  Bekijk op kaart
  1 dag
  Vol
  16 Oct 2021
  Alle lesdata
  Stress, een integrale visie (MBK/PsBK)
  Meer info
  Bethlehemkerk
  Bekijk op kaart
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  03 Dec 2021
  Alle lesdata
  Stress, een integrale visie (MBK/PsBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Online les.

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hier voor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Les op locatie.

  We werken samen met locaties die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Enkele nascholingen vinden plaats op bijzondere locaties middenin het groen.

  Over Gerhard.

  Docent Gerhard studeerde westerse geneeskunde, acupunctuur, bio-energetica, emotionele ontlading, natuurgeneeskunde, humaniversiteitstherapie en ademwerk. Hij heeft gewerkt als arts, huisarts, therapeut en coach. Hij doceert de basisbeginselen van westerse geneeskunde, evenals holistische genezing, menselijke transities, stress, burn-out en lichaamsprocessen.

  Lees meer

  Studie

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Gerhard: "Weerbaarheid tegen chronische stress vereist een strategie"

  Lees het interview met Gerhard hier Blog stress strategie

  Gerhard, de docent, weet zijn kennis en kunde perfect over te brengen, nieuwe wetenschap te vertalen naar de praktijk van alledag. Tot aan de laatste minuut geboeid door zijn bevlogenheid en scherpte.
  Jose

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.