In deze nascholing bestuderen we hoogsensitiviteit bij kinderen naar aanleiding van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Wat is een hoogsensitief kind? En zeker niet onbelangrijk: wat verstaan jij én de ouders van het kind eronder?
Data & inschrijven
Nascholing ‘Hoogsensitiviteit bij kinderen’
‘Hoogsensitief’ en ‘hooggevoelig’, we komen deze termen allemaal wel eens tegen, zeker in onze rol van hulpverlener. Als psycholoog ervaart docente Anoek dat er wel degelijk zoiets als hoogsensitiviteit bestaat. Sommige personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, nemen meer op uit hun omgeving en verwerken ervaringen diepgaander.
Vandaag staan we stil bij wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is en wat het niet is. We kijken naar de wetenschap en nemen samen casussen door. Wat is hoogsensitiviteit bij kinderen? En wat verstaan jij en je cliënten eronder? We onderzoeken HSP op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en besteden daarbij ook aandacht aan HSP in het brein. We gaan in op hoe dit van invloed is op cliënten en dus ook op jouw relatie met je cliënten. Ook komen er verschillende behandeltoepassingen aan bod.
Om te beginnen stellen we deze dag de vraag: wat is een hoogsensitief kind? En zeker niet onbelangrijk: wat verstaan jij én de ouders van het kind eronder? In deze nascholing bestuderen we hoogsensitiviteit bij kinderen naar aanleiding van de meest recente wetenschappelijke inzichten. En dit in het teken van verdiepen rondom hoogsensitiviteit bij (het werken met) kinderen.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan:
Hoe uit hoogsensitiviteit zich bij een kind in lichamelijke, emotionele, gedragsmatige en spirituele kenmerken? En wat is het verschil tussen hoogsensitieve en hoogstimulatieve kinderen?
Hoe praat je erover met jonge cliënten of jongvolwassen? Wat komen ze tegen in interactie met leeftijdsgenoten?
Wat hebben HSP-kinderen nodig en hoe kan je ouders (en leerkrachten) helpen dit op de juiste manier te begeleiden? We komen langs vragen als: ‘Hoeveel rekening houd je met een HSP kind in een gezin?’ en ‘Wat doe je met de impact die dit op een gezin kan hebben?’
Wat overeenkomsten en verschillen zijn met hoogbegaafde, angstige of zelf getraumatiseerde kinderen en hoe je onderscheid maakt met neurobiologische stoornissen, zoals AD(H)D en autismespectrumstoornis.
We zoomen ook in op jou als (hoogsensitieve) hulpverlener: hoe zet je je kwaliteiten in, ga je om met HSP en niet-HSP cliënten en creëer je voor jezelf een prettige (en gezonde) werksetting?
Investering in jezelf Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.
Interesselijst Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.
Nascholingen Nieuwsbrief
Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.
De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.
Vanuit liefde voor je vak
Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.
Voorbereiding, lesdag, certificaat
Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.
De nascholingen van Con Amore beveel ik van harte aan. Ik ervaar de manier waarop de kennis wordt toegepast en geïntegreerd als zeer waardevol en diepgaand. Ik heb ervan genoten en voel me ontzettend geïnspireerd.
Mirjam
Data & inschrijven
Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Hoogsensitiviteit bij kinderen’ en schrijf je direct in.
Bekijk data en schrijf je in
Volledig geaccrediteerd
Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) en is lid van het Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen (CGO). Dit houdt in dat deze nascholing door alle beroepsverenigingen erkend wordt als onderhoud voor jouw Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Deze nascholing is goed voor 0,9 ECT, na afloop krijg je een certificaat.
Meer leren over accreditaties?
Over Anoek
Docent Anoek Drieman is psycholoog NIP en behandelt sinds 2014 met veel plezier kinderen en volwassenen vanuit haar eigen praktijk 'Praktijk voor Kind & Ouder'. Ze heeft ruime ervaring met diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, ouders en (multi-problem) gezinnen. Ook heeft Anoek zich verder gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie en EMDR (traumaverwerking).
Lees meer
Studievragen
Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.
Lesdag
De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.
Certificaat
Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.