• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Hoogsensitiviteit bij kinderen

  Nascholingen zijn leerzame dagen vol waardevolle inzichten. Een moment voor verdieping en een gelegenheid om onze bevlogen docenten te ontmoeten. Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen.

  ‘Hoogsensitief’ en ‘hooggevoelig’, we komen deze termen allemaal wel eens tegen, zeker in onze rol van hulpverlener. Als psycholoog ervaart docente Anoek dat er wel degelijk zoiets als hoogsensitiviteit bestaat. Sommige personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, nemen meer op uit hun omgeving en verwerken ervaringen diepgaander. Vandaag staan we stil bij wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk is, en wat het niet is. We kijken naar de wetenschap en nemen samen casussen door. Wat is hoogsensitiviteit bij volwassenen? En wat verstaan jij en je cliënten er onder? We onderzoeken HSP op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en besteden daarbij ook aandacht aan HSP in het brein. We gaan in op hoe dit van invloed is op cliënten, en dus ook jouw relatie met je cliënten. Ook komen er verschillende behandel toepassingen aan bod.

  Om te beginnen stellen we deze dag de vraag, wat is een hoogsensitief kind? En zeker niet onbelangrijk: wat versta jij én de ouders van het kind eronder? In deze nascholing bestuderen we hoogsensitiviteit bij kinderen naar aanleiding van de meest recente wetenschappelijke inzichten. En dit in het teken van verdiepen rondom hoogsensitiviteit bij (het werken met) kinderen.

  Bijzondere aandacht wordt besteedt aan

  Investering in jezelf
  Deze nascholing is online of op locatie te volgen. Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Startdatum Opleiding Locatie Looptijd Beschikbaarheid
  18 Jun 2021
  Alle lesdata
  Hoogsensitiviteit bij kinderen (MBK/PSBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  13 Oct 2021
  Alle lesdata
  Hoogsensitiviteit bij kinderen (MBK/PSBK)
  Meer info
  De Roos
  Bekijk op kaart
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  03 Dec 2021
  Alle lesdata
  Hoogsensitiviteit bij kinderen (MBK/PSBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Online les.

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hier voor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Les op locatie.

  We werken samen met locaties die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Enkele nascholingen vinden plaats op bijzondere locaties middenin het groen.

  Over Anoek.

  Docent Anoek Drieman is psycholoog NIP en behandelt sinds 2014 met veel plezier kinderen en volwassenen vanuit haar eigen praktijk 'Praktijk voor Kind & Ouder'. Ze heeft ruime ervaring met diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, ouders en (multi-problem) gezinnen. Ook heeft Anoek zich verder gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie en EMDR (traumaverwerking).

  Lees meer

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Hoogsensitiviteit, wat is het nu precies?

  Lees erover in onze uitgebreide special HSP special

  De nascholingen van Con Amore beveel ik van harte aan. Ik ervaar de manier waarop de kennis wordt toegepast en geïntegreerd als zeer waardevol en diepgaand. Ik heb ervan genoten en voel me ontzettend geïnspireerd.
  Mirjam

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.