• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Klimaatpsychologie

  Nascholingen zijn leerzame dagen vol waardevolle inzichten. Een moment voor verdieping en een gelegenheid om onze bevlogen docenten te ontmoeten. Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen.

  Zeker 70 procent van de Nederlanders maakt zich in meer of mindere mate zorgen over het klimaat (Bron: I&O Research). Grote kans dat een deel van jouw cliënten ook deze zorgen heeft. We zien dat er allerlei emoties en klachten kunnen ontstaan als de klimaatcrisis echt tot mensen doordringt. Mensen ervaren allerlei, soms heftige, emoties waarvoor in dagelijkse gesprekken met familie en vrienden weinig aandacht is. Mensen met klimaatzorgen kunnen zich niet gehoord en gezien voelen. En juist omdat veel mensen de klimaatcrisis als groot en urgent ervaren, kan dit mensen erg dwars zitten of zelfs verlammen. Mogelijk ook met lichamelijke klachten tot gevolg. Soms zelfs zonder dat men precies weet waar het vandaan komt.

  Mogelijk heb je al cliënten die hun vraagstuk zelf koppelen aan klimaat. Groter is de kans dat klimaatstress onder de oppervlakte interfereert met de vraag van cliënt. In deze nascholing krijg je inzicht in wat klimaatzorgen of klimaatstress inhoud, welke gevoelens de klimaatcrisis oproept, welke psychologische mechanismen zorgen dat klimaatstress onbesproken blijft, hoe je dit wel bespreekbaar maakt en wat je kunt doen als therapeut.

  In deze nascholing gaan we dieper in op de klimaatpsychologie. Je leert welke waaier aan emoties en symptomen er ontstaan als mensen de klimaatcrisis in de ogen kijken. Ook leer je waarom een deel hiervan verborgen blijft. Het is een interactieve dag waarin we ook ervaringsgericht leren. Vanuit deze ervaringen nemen ontwikkelen we samen met jullie het palet aan strategieën die je als therapeut kunt hanteren. Zo kun je mensen helpen erover te praten, een positieve benadering te vinden, handelingsperspectief bieden of te adviseren wanneer het tijd wordt om verdere hulp in te schakelen.

  Bijzondere aandacht wordt besteed aan

  Tijdens de lesdag maken we gebruik van filmpjes, handige werkvormen en toelichting. Klimaatpsychologie is een nieuw vakgebied. Er is veel bekend, maar ook nog veel in ontwikkeling. Laten we in deze nascholing vooral ook elkaars krachten gebruiken om samen verder door te ontwikkelen, zodat we bouwen aan een mooie toekomst.

  * Actualiteiten rondom dit onderwerp worden meegenomen op het moment van de uitvoering van de cursus.

  Investering in jezelf
  Deze nascholing is online of op locatie te volgen. Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  Startdatum Opleiding Locatie Looptijd Beschikbaarheid
  28 Aug 2021
  Alle lesdata
  Klimaatpsychologie (MBK/PSBK)
  Meer info
  The Green House
  Bekijk op kaart
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Online les.

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hiervoor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Les op locatie.

  We werken samen met locaties die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Enkele nascholingen vinden plaats op bijzondere locaties middenin het groen.

  Ontmoet de docent.

  Sara Helmink wil therapeuten aanmoedigen om psychologische effecten van de klimaatcrisis te erkennen en mee te nemen in hun werk: "Flexibele aanpassing aan de klimaatcrisis is niet technologisch van aard, het zit in ons hoofd en in ons hart. Met een goede focus kunnen we samen slagkracht creëren en echt op weg naar een betere wereld!"

  Lees meer

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  "We worden ziek omdat de planeet uit balans is"

  Lees het bijzondere verhaal van Yama Planeet uit balans blog

  De nascholingen van Con Amore beveel ik van harte aan. Ik ervaar de manier waarop de kennis wordt toegepast en geïntegreerd als zeer waardevol en diepgaand. Ik heb ervan genoten en voel me ontzettend geïnspireerd.
  Mirjam

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.