• nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Epigenetica, een blauwdruk

  Tijdens deze nascholing duiken we in ons DNA en gaan we op zoek in de puzzel van het ontstaan van ziekte. Ligt het antwoord verscholen in de genen, of in de epigenetica?
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Epigentica, een blauwdruk’

  We duiken in de wereld van de genen, onze blauwdruk. Epigenetica is een fascinerend en snelgroeiend onderzoeksveld. De laatste jaren is er steeds meer duidelijkheid over de rol van epigenetica (het besturingsprogramma rondom onze genen) en het ontstaan van ziekte.

  Zo heeft ieder gen een aan- en uitknop. Bij epigenetica kan er aan die knoppen gedraaid worden: een gen kan wel of niet afgelezen worden. Er zijn heel wat factoren die epigenetica kunnen beïnvloeden, zoals stress, trauma en toxische stoffen. Veranderingen in de epigenetica kunnen bijdragen aan verschillende ziekten, waaronder kanker, hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen en psychiatrische stoornissen.

  Kennis over epigenetica is belangrijk voor therapeuten, omdat het inzicht geeft in de puzzel van het ontstaan van ziekte. Ligt het in de genen, in de omgeving of ligt het antwoord verscholen in de epigenetica? In hoeverre kunnen we de epigenetica beïnvloeden? Deze nascholing is een bijzondere dag in het teken van onze DNA.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Data & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Data & inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens de nascholing ‘Epigenetica’ ontrafelen we ons DNA. Je kennis over de cel, over DNA en RNA, en overerving wordt opgefrist. Je leert hoe epigenetica werkt en te beïnvloeden is. Tijdens de lesdag maak je je eigen familiestamboom, waarin je (epi)genetische overervingspatronen onderzoekt.

  Ook nemen we recente studies onder de loep over epigenetica en diens invloed op verschillende ziektebeelden. Denk hierbij aan obesitas, het ontstaan van kanker en auto-immuunziekten.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Weer een wereld opengegaan. Fijne docent, verdieping en begrijpen van epigenetica. En ondertussen gefascineerd naar wat nog allemaal ontdekt gaat worden."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Voor (oud-) PsBK en MBK studenten en iedereen met interesse in (epi)genetica, (prenataal) trauma en overervingspatronen.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Joris (42) bezoekt je praktijk en heeft vragen over erfelijkheid en levensstijl. Hij wil graag meer info over overervingspatronen, over transgenerationele trauma's en stressrespons. Ook wil hij weten wat hij zelf kan doen om dit soort patronen en stressreacties te veranderen; niet alleen voor hemzelf maar ook voor zijn zoon. Dankzij de kennis uit deze nascholing, kun je hem advies geven. Je vertelt hem hoe levensstijl en overtuigingen impact hebben op epigenetisch niveau. Je maakt een familiestamboom op en ontdekt hierin patronen. Zijn opa heeft in Indonesië in een interneringskamp gezeten. Wat daar precies gebeurd is, werd nooit helemaal duidelijk. Joris' vader heeft geen goede band met hem kunnen opbouwen (er was veel agressie, onveiligheid in zijn jeugd) en ook zijn moeder (Joris' oma) verbloemde de situatie thuis. Joris zelf heeft ook moeite met de starheid van zijn vader, er is weinig affectie. Daarnaast speelt overgewicht in de familie. Dit is mogelijk gerelateerd aan reactie op stress. Patronen van genetische overerving en patronen van epigenetische aanpassingen die gemaakt zijn in zijn familie, bijvoorbeeld gerelateerd aan trauma.

  8. Docent Joyce

  Docent Joyce bruist van energie en liefde, voor de medemens en voor Moeder Aarde. Ze heeft als arts gewerkt in het ziekenhuis, maar ze vond daar niet de rol die bij haar past. Joyce heeft allerlei paden bewandeld en cursussen gevolgd om zich te verrijken als mens en dokter, waaronder: palliatieve zorg, sjamanisme, intuïtieve dans, mindfulness en cognitieve therapie.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024