fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Bloedwaarden lezen

  Tijdens deze dag leer je hoe je de meest voorkomende bloedwaarden kunt interpreteren om zo iemands gezondheid te beoordelen.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Bloedwaarden lezen’

  Bloed geeft belangrijke informatie over iemands gezondheid. Uit bloedwaarden kun je bijvoorbeeld opmaken of het hart, de nieren of de lever goed functioneren. Daarnaast kunnen bloedwaarden aantonen of er sprake is van een ziekte of wat de ernst van de ziekte is. Ook kun je de ontwikkeling van een chronische aandoening volgen en beoordelen of een behandeling aanslaat.

  Omdat je uit bloedonderzoek zoveel kunt leren over iemands gezondheid, is het correct interpreteren van bloedwaarden een handige vaardigheid om te hebben als therapeut. Je begrijpt beter wat er in het lichaam gebeurt en kunt sneller de juiste hulp zoeken als er afwijkingen zijn.

  Als therapeut kan het voorkomen dat je cliënt een verdiepende vraag heeft over de uitslag van zijn of haar bloedonderzoek, die niet behandeld is door de huisarts. Na het volgen van deze nascholing weet je waar je extra op kunt letten en kun je uitleggen waarom bepaalde waarden worden gemeten. Dankzij je kennis kun je ook, aan de hand van klachten van je cliënt, adviseren om bepaalde onderzoeken door de huisarts te laten doen. 

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens de nascholing ‘Bloedwaarden lezen’ leer je bloedwaarden lezen die het meest door de huisarts gemeten worden en kun je deze aanvullend interpreteren. Je leert wat normaalwaarden zijn, wat verschillende bloedwaarden zeggen en waar je met jouw kennis als therapeut extra op kunt letten.

  Je krijgt zicht op voorlopers van ziektebeelden en leert welke bloedwaarden je kunt opvragen bij verschillende klachtenpatronen. Tot slot krijg je handvatten aangereikt om je cliënt te helpen met het interpreteren van de bloedwaarden. De dag heeft een westers medische insteek.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Wat heb ik een geweldige ervaring gehad bij jullie. Gemotiveerd, gepassioneerd, begaan, inhoudelijk hoog niveau, om er maar een paar te noemen. En dat door een heel fijn team!"

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze lesdag is voor (westers) complementaire en reguliere zorgprofessionals. De nascholing is met name geschikt voor therapeuten die regelmatig cliënten in hun praktijk krijgen die om verduidelijking van hun bloeduitslag vragen.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Koos (63) bezoekt jouw praktijk met hartklachten. Hij heeft zijn bloedwaarde laten meten voor nuchtere bloedsuiker, waarbij een waarde van 5,6 is gemeten. Volgens de huisarts is er niets aan de hand. Dankzij deze nascholing weet jij nu waar je aandacht naar uit moet gaan. Je kunt een aantal door de huisarts vaak gemeten bloedwaarden verduidelijken aan je cliënt en daar vanuit jouw vakgebied op anticiperen.

  8. Docent Vera

  Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Ze richtte, na het behalen van haar Pabo-diploma, een eigen school op in Soest. In 2011 startte ze haar eigen praktijk in voedingsadvies. Vera is orthomoleculair therapeut en darmtherapeut. Ze is gespecialiseerd in vertering, hormonen, darmen, neurotransmitters en het immuunsysteem.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je eigen beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024