Leer tijdens deze dag de meest voorkomende bloedwaarden lezen en lees daarmee iemands gezondheid.
Data & inschrijven
Nascholing ‘Bloedwaarden lezen’
Bloed geeft belangrijke informatie over iemands gezondheid. Uit bloedwaarden kun je bijvoorbeeld opmaken of het hart, de nieren of de lever goed functioneren. Daarnaast kunnen bloedwaarden aantonen of er sprake is van een ziekte of wat de ernst van de ziekte is. Ook kun je de ontwikkeling van een chronische aandoening volgen en beoordelen of een behandeling aanslaat.
Omdat je uit bloedonderzoek zoveel kunt leren over iemands gezondheid, is het correct interpreteren van bloedwaarden een handige vaardigheid om te hebben als therapeut. Je begrijpt beter wat er in het lichaam gebeurt en kunt sneller de juiste hulp zoeken als er afwijkingen zijn.
Als therapeut kan het voorkomen dat je cliënt een verdiepende vraag heeft over de uitslag van zijn of haar bloedonderzoek, die niet behandeld is door de huisarts. Na het volgen van deze nascholing weet je waar je extra op kunt letten en kun je uitleggen waarom bepaalde waarden worden gemeten. Dankzij je kennis kun je ook, aan de hand van klachten van je cliënt, adviseren om bepaalde onderzoeken door de huisarts te laten doen.
Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.
1. Agenda & inschrijven 2. Wat leer je? 3. Wat kun je na deze nascholing? 4. Review 5. Praktische informatie 6. Voor wie is deze nascholing? 7. Praktijkvoorbeeld 8. De docent 9. Accreditatie 10. Nascholingen nieuwsbrief
1. Agenda en inschrijven
Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.
Naar agenda
2. Wat leer je?
Tijdens de nascholing ‘Bloedwaarden lezen’ leer je bloedwaarden lezen die het meest door de huisarts gemeten worden en kun je deze aanvullend interpreteren. Je leert wat normaalwaarden zijn, wat verschillende bloedwaarden zeggen en waar je met jouw kennis als therapeut extra op kunt letten.
Je krijgt zicht op voorlopers van ziektebeelden en leert welke bloedwaarden je kunt opvragen bij verschillende klachtenpatronen. Tot slot krijg je handvatten aangereikt om je cliënt te helpen met het interpreteren van de bloedwaarden. De dag heeft een westers medische insteek.
De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:
Ontstekingswaarden
IJzerwaarden
Cholesterolwaarden
Bloedsuiker
Schildklier metingen
Lever- en nierwaarden
Bloeddruk
BMI
Vitamine D en B12
3. Wat kun je na deze nascholing?
De relativiteit van onderzoek en de bloedwaarden formuleren.
Het verschil tussen sensitiviteit en specificiteit van onderzoek noemen.
De meest gangbare bloedwaarden aanduiden.
Een aantal basiswaarden verduidelijken vanuit complementair oogpunt.
Eigen behandelingen vormgeven op basis van kennis uit de bloedwaarden.
De bloedwaarden zowel regulier diagnostisch als complementair uitleggen.
Basis voedingsadviezen geven bij verschillende afwijkende fysiologische waarden.
4. Review
"Wat heb ik een geweldige ervaring gehad bij jullie. Gemotiveerd, gepassioneerd, begaan, inhoudelijk hoog niveau, om er maar een paar te noemen. En dat door een heel fijn team!"
5. Praktische informatie
Deze nascholing is geschikt om je diploma Medische Basiskennis te onderhouden.
Data: zie agenda Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur Contactdag: 1 dag Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur. Investering: €144 (online), €160 (op locatie) Betaling: in 1 of 2 termijn(en), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld
Online of op locatie
Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.
6. Voor wie is deze nascholing?
Deze lesdag is voor (westers) complementaire en reguliere zorgprofessionals. De nascholing is met name geschikt voor therapeuten die regelmatig cliënten in hun praktijk krijgen die om verduidelijking van hun bloeduitslag vragen.
7. Praktijkvoorbeeld
Koos (63) bezoekt jouw praktijk met hartklachten. Hij heeft zijn bloedwaarde laten meten voor nuchtere bloedsuiker, waarbij een waarde van 5,6 is gemeten. Volgens de huisarts is er niets aan de hand.
Dankzij deze nascholing weet jij nu waar je aandacht naar uit moet gaan. Je kunt een aantal door de huisarts vaak gemeten bloedwaarden verduidelijken aan je cliënt en daar vanuit jouw vakgebied op anticiperen.
8. Docent Vera
Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Ze richtte, na het behalen van haar Pabo-diploma, een eigen school op in Soest. In 2011 startte ze haar eigen praktijk in voedingsadvies. Vera is orthomoleculair therapeut en darmtherapeut. Ze is gespecialiseerd in vertering, hormonen, darmen, neurotransmitters en het immuunsysteem.
Lees verder
9. Accreditatie
Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je eigen beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.
10. Nascholingen nieuwsbrief
Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.
Schrijf je in
Meer lezen over complementaire zorg?
Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.
Neem een kijkje op ons blog