fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Het Placebo-effect

  Voor therapeuten is het begrip van het placebo-effect van grote waarde; het stelt je in staat om je cliënten te begeleiden bij het activeren van hun zelfhelende vermogen.
  Schrijf je direct in!

  Nascholing Het Placebo-effect

  Kun je jezelf met je gedachten ziek of beter maken? Wetenschappelijk onderzoek naar het placebo-effect toont aan van wel. Honderden studies laten zien dat er door gedachtenkracht alleen essentiële veranderingen kunnen optreden. Niet alleen in de werking en de bouw van hersenen, maar ook in de rest van het lichaam, op celniveau in de aansturing van onze genen.

  De kern van het placebo-effect ligt in de overtuigingen en mindset van een persoon. Door te geloven in een gezonde en evenwichtige versie van zichzelf, kunnen mensen grote invloed hebben op hun gezondheid en genezing in gang zetten. En dat dus puur en alleen door de overtuigingen die ze hebben.

  Voor therapeuten is het begrip van het placebo-effect van grote waarde; het stelt je in staat om je cliënten te begeleiden bij het activeren van hun zelfhelende vermogen. Na deze nascholing snap jij hoe het placebo-effect werkt. Je leert over de fysiologie van placebo in de hersenen en hoe gedachten het lichaam beïnvloeden. Ook ontdek je hoe jij het placebo-effect kunt toepassen op jezelf en in je praktijk. 

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je tijdens deze nascholing?

  Tijdens de nascholing ‘Het placebo-effect’ bespreken we onder andere wonderbaarlijke genezingen en kijken we naar de fysiologie van placebo. We hebben het over de praktische toepassing van het placebo-effect en bespreken oefeningen.

  In deze nascholing leer je wat jij kunt doen om het placebo-effect toe te passen in jouw eigen praktijk, waardoor je de effectiviteit van jouw behandeling/werkmethode kunt optimaliseren. De nascholing draait echter niet alleen om de adviezen. Dankzij de stof kun je je cliënten ook leren waarom deze adviezen werken. Door deze achtergrondinformatie begrijpen je cliënten hoe het effect werkt, waardoor het daadwerkelijk zijn werk kan doen.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

   

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  Wat heb ik een geweldige ervaring gehad bij jullie. Gemotiveerd, gepassioneerd, begaan, inhoudelijk hoog niveau, om er maar een paar te noemen. En dat door een heel fijn team!

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie)
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat (PDF), koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

  Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is geschikt voor complementaire therapeuten en coaches die meer inzicht willen verwerven en willen leren over de invloed van gedachtenkracht op ons lichaam en gezondheid.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Dit voorbeeld komt uit een onderzoek (Harvard) onder 84 schoonmaaksters in een hotel. Aan het begin van het onderzoek wisten de schoonmaaksters niet dat hun dagelijkse taken de hoeveelheid aanbevolen dagelijkse beweging ver overschreed. Een groot deel vond zelfs dat ze niet genoeg bewogen. De schoonmaaksters werden in twee groepen verdeeld. Groep 1 kreeg te horen dat ze met hun werk veel calorieën verbranden en dat ze door hun werk alleen al meer dan de dagelijkse aanbevolen 30 minuten beweging kregen. Groep 2 kreeg deze informatie niet. Een maand later bleek dat groep 1 gemiddeld 2 kg per persoon was afgevallen, dat hun lichaamsvetpercentage was afgenomen en dat hun bloeddruk was verbeterd. Dit zonder dat ze extra waren gaan bewegen en zonder dat ze anders waren gaan eten. De veranderingen kwamen puur en alleen door hun overtuigingen. 

  8. Docent Rose

  Rose is een docent met een spirituele en holistische visie op gezondheid. In 2006 volgde ze bij Brandon Bays de opleiding tot Journey therapeut. In Engeland studeerde ze Psychologie en na haar Master in Occupational Psychologie, richtte ze zich verder op Marketingpsychologie. Rose is gespecialiseerd in eetbuivrij leven en benadert dit niet vanuit het oogpunt van eten, maar vanuit een multidisciplinaire aanpak van zelfliefde en mindset. Ze kijkt ernaar uit om met jou samen te werken aan je ontwikkeling als gezondheidsprofessional en je te ontmoeten in de les!

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat. Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024