• nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Het placebo-effect

  Hoe transformeer je ziekte in gezondheid? Kun je dit leren, kun je het placebo-effect toepassen op jezelf én onderwijzen aan je cliënten? Is het toepassen van deze kennis een zinvolle toevoeging aan je eigen therapeutische vermogens?
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Het Placebo-effect’

  Het placebo-effect is al lang bekend in de geneeskunde. Het wordt beschouwd als een curieus fenomeen, een imitatie-geneesmiddel dat door suggestie een gewenst gunstig effect kan teweegbrengen.

  Door recent wetenschappelijk onderzoek (door tijdens placebo-studies hersenscans te bestuderen en door neuro-endocrinologisch en genetisch onderzoek) is het mechanisme achter dit effect blootgelegd. Honderden studies hebben inmiddels aangetoond dat door gedachtenkracht alléén er essentiële veranderingen optreden, niet alleen in de werking en de bouw van hersenen, maar ook in de rest van het lichaam, op celniveau in de aansturing van onze genen (die uiteindelijk alle levensprocessen en eigenschappen van het lichaam bepalen). De studies zijn wetenschappelijk opgezet, de uitkomsten zijn gevalideerd en herhaald. Het ongelooflijke blijkt waar: mensen blijken in staat hun eigen spectaculaire genezingen te creëren.

  Maar hoe werkt dit mechanisme precies? Wat is dan het effect van de (globaal) 75.000 gedachten die we gemiddeld per dag denken, waarvan het merendeel ook nog eens onbewust is? Wat gebeurt er als je in jezelf gaat geloven als zijnde oergezond, creatief, evenwichtig, liefdevol en blakend van energie – kortom in de beste versie van jezelf? Kun je jezelf genezen door een verandering van je mindset? Genezen zonder medicijnen of andere tussenkomst van de moderne geneeskunde, is dat mogelijk, of slechts een utopie? Het antwoord is onomstotelijk: ja, dat is mogelijk. De kracht van placebo: dichter bij het creëren van medische wonderen/spectaculaire genezingen kun je niet komen!

  Hoe transformeer je ziekte in gezondheid? Kun je dit leren, kun je het placebo-effect toepassen op jezelf én onderwijzen aan je cliënten? Is het toepassen van deze kennis een zinvolle toevoeging aan je eigen therapeutische vermogens? Al de antwoorden op deze vragen komen uitgebreid aan bod in deze nascholing.

  Wat komt aan bod

  Investering in jezelf
  Onze online nascholingen kosten €175, nascholingen op locatie kosten €195.

  Interesselijst
  Is de nascholing al vol en wil je op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe data bekend zijn? Geef je op voor onze interesselijst, dan sturen we je een mailtje zodra jouw favoriete nascholing weer ingepland is.

  Nascholingen Nieuwsbrief
  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je op de hoogte gehouden worden wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou. Schrijf je in en je ontvangt het laatste nieuws over onze nascholingen rechtstreeks in je mailbox.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO, staan voor 0,9 ECTs en bevatten 24 SBU waaronder 8 contacturen.

  Vanuit liefde voor je vak
  Wist je dat.. verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden?
  Vanuit onze visie volg je een nascholing vanuit liefde voor jezelf, je vak en je medemens. Vanuit de wens om jezelf als gezondheidsprofessional te blijven verbeteren. Een nascholing is in alle opzichten een waardevolle investering: je houdt op een leuke en leerzame manier de ontwikkelingen in het veld bij, ontmoet zorg- en gezondheidsprofessionals vanuit verschillende disciplines én je onderhoudt je Medische en/of Psychosociale Basiskennis.

  Voorbereiding, lesdag, certificaat
  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locaties door heel het land te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar.

  Blijf op de hoogte van onze nieuwe nascholingen

  Data & inschrijven

  Bekijk de geplande data van de nascholing ‘Het placebo-effect’ en schrijf je direct in.

  Naar de agenda

  Ontmoet de docent

  Rose is een docent met een spirituele en holistische visie op gezondheid. In 2006 volgde ze bij Brandon Bays de opleiding tot Journey therapeut. In Engeland studeerde ze Psychologie en na haar Master in Occupational Psychologie, richtte ze zich verder op Marketingpsychologie. Hierna volgde ze een opleiding tot Spiritueel Business Coach. Ze kijkt ernaar uit om met jou samen te werken aan je ontwikkeling als gezondheidsprofessional en je te ontmoeten in de les!

  Lees meer

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Certificaat

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024