• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Voeding, het fundament van gezondheid

  Een praktijkgerichte nascholing, geschikt voor gezondheidsprofessionals die zich willen verdiepen in de wereld van voeding en hoe dit effect heeft op je gezondheid. Deze nascholing is SNRO geaccrediteerd en geldig om je Medische Basiskennis te onderhouden.

  Op internet kun je verdwalen in alle informatie die er te vinden is over (gezonde) voeding. Hoe vind je je weg binnen deze informatie en in hoeverre kun je vertrouwen op alle deskundigen? Hoe onderscheid je zin van onzin, voor je eigen gezondheid maar ook die van je cliënten. Deze dag biedt inzichten in voeding vanuit een Westerse en wetenschappelijke benadering. Het is een mooie aanvulling op kennis vanuit Oosterse wetenschappen als TCM of Ayurveda, maar ook voor iedere therapeut met interesse in voeding. Op deze dag leer je de basiselementen van de voedingsleer en krijg je handvatten om deze kennis kunnen implementeren in jouw eigen manier van werken met patiënten.

  Tijdens deze lesdag word je meegenomen in de wereld van de koolhydraten, vetten en eiwitten. Voeding vormt de basis van je lichaam en je gezondheid. Essentiële voedingsstoffen spelen hier een belangrijke rol in, dit zijn voedingsstoffen die we niet of niet voldoende zelf aan kunnen maken. Krijgen we via onze voeding hier genoeg van binnen om gezond te blijven? Ook wordt de huidige kwaliteit van voeding besproken. Hoe ziet een uitgebalanceerd dieet eruit, samengesteld uit het Nederlandse aanbod.

  De stof wordt toegankelijk gemaakt door middel van casuïstiek en eigen inbreng van cursisten. Dit zal je helpen met het in de praktijk brengen van de geleerde stof. Na deze lesdag heb je niet alleen handvatten om je eigen gezondheid (nog meer) te verbeteren naar aanleiding van voeding, maar ook om tot op bepaalde hoogte je cliënten hierin bij te staan.

  Voorafgaande aan de les maak je studievragen in de online leeromgeving, die men dient te maken als voorbereiding op de nascholingsdag. Deze voorbereiding is noodzakelijk om deel te nemen aan deze interactieve lesdag.

  Bijzondere aandacht wordt besteed aan

  Let op: deze nascholing heette voorheen ‘Essentiële voedingsstoffen’

  Docent Vera van Randwijck heeft een achtergrond in voeding en als orthomoleculair therapeut, invloeden hiervan zijn merkbaar tijdens de nascholing. De dag heeft een wetenschappelijk, westers-medische insteek.

  Investering in jezelf
  Onze online nascholingen kosten €144, nascholingen op locatie kosten €160. Je kunt dit bedrag eventueel in 2 termijnen betalen zonder extra kosten.

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid.

  De verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO.

  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30 en wordt i.t.t. tot de normale lesdagen niet afgesloten met een toets. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen. Onze nascholingen staan voor 0,875 ECTs.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  Start Datum Opleiding Locatie Looptijd Availability
  07 Oct 2021
  Alle lesdata
  Voeding, het fundament van gezondheid (MBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in
  02 Dec 2021
  Alle lesdata
  Voeding, het fundament van gezondheid (MBK)
  Meer info
  Online
  1 dag
  Beschikbaar
  Schrijf je in

  Online les.

  Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Je hebt hier voor een laptop of tablet nodig met een werkende camera of webcam. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding.

  Les op locatie.

  We werken samen met locaties die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Enkele nascholingen vinden plaats op bijzondere locaties middenin het groen.

  Over Vera.

  Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school opgericht in Soest. In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut

  Lees meer

  Studievragen

  Voorafgaande aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in de online leeromgeving, in gemiddeld 2 tot 5 uur. Dit zorgt ervoor dat de docent sneller de diepte in kan duiken over het onderwerp.

  Lesdag

  De interactieve lesdag zit vol waardevolle inzichten en zorgt voor verdieping. Ook is het een mooie gelegenheid om les te krijgen van onze bevlogen docent, die wetenschappelijke kennis aanvult met complementaire inzichten.

  Accreditatie

  Deze nascholing is met zorg voor jullie ontwikkeld en sluit aan op de PLATO-normen. Ook is de nascholing geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Na deelname ontvang je een certificaat in PDF vorm.

  7 tips van docenten Vera en Joyce om je darmen gezond te houden

  Lees ons blogartikel Darmen blog

  Zoveel meer geleerd over voeding, dankzij de docente met enorm veel kennis van voeding. Zij gaf mensen ook ruimte om vragen te stellen, daarnaast bracht zij haar kennis op gepaste wijze met humor.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.