fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  De overgang

  Naast fysieke symptomen brengt de overgang vaak ook emotionele veranderingen met zich mee, als therapeut kun je vrouwen in de overgang ondersteunen.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘De overgang’

  De overgang is een periode waarin het vrouwelijk lichaam veranderingen ondergaat en zich aanpast aan een nieuwe hormonale balans. Hoewel de overgang een natuurlijk proces is, kan het voor veel vrouwen een uitdagende tijd zijn vanwege de fysieke en emotionele symptomen.

  Hoe verhouden de geslachtshormonen en andere hormonen zich tot elkaar tijdens de overgang? Wat zijn de meest voorkomende pre- en postmenopauzale veranderingen? Welke klachten bestaan er naast de bekende opvliegers, het nachtelijk zweten en de stemmingswisselingen? En wat zijn de langetermijnrisico’s voor de gezondheid?

  Er is nog veel onwetendheid bij vrouwen op het moment dat zij de overgangsfase ingaan. Ze voelen zich vaak niet meer bekend in een lichaam dat anders reageert dan ze gewend zijn. Naast de fysieke symptomen brengt de overgang vaak ook emotionele veranderingen met zich mee, zoals gevoelens van verdriet, angst en depressie.

  Als therapeut kun je vrouwen in de overgang ondersteunen. Je kunt vrouwen niet alleen laten begrijpen wat er in hun lichaam gebeurt; ze zullen zich ook gehoord voelen dankzij je specifieke kennis uit deze nascholing.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens de nascholing ‘De overgang’ kijken we naar de veranderingen in het lichaam van de vrouw in de overgangsfase van haar leven. Je krijgt inzicht in het horen en uitvragen van overgangsklachten. Je leert meer over de gezondheidsrisico’s, de functies van de hormonen en de invloed van leefstijl op de hormonen. Je krijgt handvatten aangereikt om je cliënten tijdens deze fase te helpen. Aan de hand van eigen casuïstiek worden ook je vragen met betrekking tot de overgang beantwoord.

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld: 

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  4. Review

  "Enthousiaste en kundige docent die het lesmateriaal goed weet over te brengen."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie), via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze lesdag is voor iedere zorgprofessional die wil weten wat de invloed van de overgang is op de gezondheid van de vrouw en welke (psychologische) klachten te verwachten zijn. 

   

  7. Praktijkvoorbeeld

  Ria (49) komt bij je langs met verschillende klachten. Ze voelt zich vermoeid, heeft een verhoogde stressbeleving, kampt met angstaanvallen, hartkloppingen en slaapt slecht. Dankzij je kennis uit deze nascholing kun je uitleggen welke van deze klachten gerelateerd zijn aan de overgang. Je kunt Ria vertellen wat ze kan ondernemen om de klachten te verminderen en maakt duidelijk bij welke klachten ze mogelijk naar een arts moet gaan.

  8. Docent Vera

  Vera van Randwijck heeft voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Ze richtte, na het behalen van haar Pabo-diploma, een eigen school op in Soest. In 2011 startte ze haar eigen praktijk in voedingsadvies. Vera is orthomoleculair therapeut en darmtherapeut. Ze is gespecialiseerd in vertering, hormonen, darmen, neurotransmitters en het immuunsysteem.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024