fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Naar nascholingsoverzicht

  Palliatieve zorg in de laatste levensfase

  Palliatieve zorg is een intensieve, complexe zorg die zowel lichamelijke, psychosociale als spirituele aspecten omvat. Op deze dag komen ziektebeelden aan bod die complexe palliatieve zorg behoeven en worden complementaire behandelopties belicht.
  Data & inschrijven

  Nascholing ‘Palliatieve zorg in de laatste levensfase’

  Palliatieve zorg is gericht op palliatie, op verlichting van pijn en onnodig lijden. Met palliatieve zorg ondersteun je mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het doel is om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden en mensen waardig te laten sterven. Volgens de WHO is palliatieve zorg een intensieve, complexe zorg die zowel lichamelijke, psychosociale als spirituele aspecten omvat.

  De behoefte aan palliatieve zorg is groot. De ziekte van Alzheimer, hartfalen en COPD behoeven allemaal complexe palliatieve zorg. Van de ongeveer 150.000 personen die in 2017 overleden, stierf meer dan 70% aan aandoeningen die relevant waren voor palliatieve zorg.

  De laatste levensfase, het stervensproces, is heel persoonlijk. Iedereen benadert dit anders. Hoe zorg je ervoor dat je mensen een fijne transitie geeft? Welke complementaire behandelopties zijn er? Wat zeg je tegen iemand die aan het sterven is? Voor therapeuten met interesse in de laatste levensfase biedt deze nascholing inzicht en bruikbare tools voor in de praktijk.

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  1. Agenda & inschrijven
  2. Wat leer je?
  3. Wat kun je na deze nascholing?
  4. Review
  5. Praktische informatie
  6. Voor wie is deze nascholing?
  7. Praktijkvoorbeeld
  8. De docent
  9. Accreditatie
  10. Nascholingen nieuwsbrief

  1. Agenda en inschrijven

  Bekijk de data van deze nascholing en schrijf je in.

  Naar agenda

  2. Wat leer je?

  Tijdens deze nascholing bespreken we ziektebeelden die complexe palliatieve zorg behoeven. Denk aan maligniteiten, ziekte van Alzheimer, hartfalen en COPD. Ook komen begeleidende symptomen zoals pijn, misselijkheid, decubitus, verwardheid en kortademigheid aan bod.

  Ook belichten we complementaire behandelopties. We bespreken palliatieve sedatie en euthanasie aan de hand van verhalen uit de praktijk. Daarnaast besteden we aandacht aan de mens achter de ziekte en zijn/haar sociale netwerk. Wat zeg je tegen iemand die aan het sterven is? Wat gebeurt er tijdens het sterven? En wat kun je bieden bij rouwverwerking?

  De volgende onderwerpen worden tijdens deze nascholing behandeld:

  3. Wat kun je na deze nascholing?

  Na deze nascholing kun je:

  4. Review

  "Zeer betrokken en ervaren docent. Joyce had aandacht voor iedereen, had veel kennis en kon deze goed overbrengen. Mooie verhalen, mooie ervaring."

  5. Praktische informatie

  Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis en/of Medische Basiskennis te onderhouden.

  Data
  : zie agenda
  Lestijd: 09:00 tot 17:30 uur
  Contactdag: 1 dag
  Voorbereiding: voorafgaand aan de les maak je thuis de bijbehorende studievragen in onze online leeromgeving, in gemiddeld 8 – 12 uur.
  Investering: €175 (online), €195 (op locatie) , via iDeal, overschrijven, creditcard of PayPal
  Inclusief: presentatie (digitaal), certificaat, koffie/thee
  Exclusief: lunch, boeken, parkeergeld

  Online of op locatie

  Onze nascholingen zijn zowel online als op locatie te volgen. Onze online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les start een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat ons supportteam natuurlijk voor je klaar.

   

  6. Voor wie is deze nascholing?

  Deze nascholing is geschikt voor complementaire therapeuten en coaches met interesse in de laatste levensfase.

  7. Praktijkvoorbeeld

  Saar (52) bezoekt je praktijk met klachten gerelateerd aan angst. Afgelopen week is bij haar de diagnose uitgezaaide eierstokkanker gesteld. Ze kunnen in het ziekenhuis niets meer voor haar betekenen. Dankzij deze nascholing weet je hoe je een gesprek over sterven en dood kunt aangaan. Je hebt een beter beeld van de verschillende behandelopties, euthanasie en palliatieve sedatie. Je kunt eventueel bepaalde ontspanningsoefeningen en gesprekstechnieken gebruiken die je tijdens de nascholing hebt geleerd.

  8. Docent Joyce

  Docent Joyce bruist van energie en liefde, voor de medemens en voor Moeder Aarde. Ze heeft als arts gewerkt in het ziekenhuis, maar ze vond daar niet de rol die bij haar past. Joyce heeft allerlei paden bewandeld en cursussen gevolgd om zich te verrijken als mens en dokter, waaronder: palliatieve zorg, sjamanisme, intuïtieve dans, mindfulness en cognitieve therapie. Sinds 2013 begeleidt ze mensen in de laatste levensfase in haar eigen praktijk in Mheer.

  9. Accreditatie

  Con Amore heeft een systeemaccreditatie bij SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en is lid van CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen). Dit houdt in dat onze nascholingen door beroepsverenigingen erkend worden als onderhoud voor de diploma's Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. We raden je aan om bij je beroepsvereniging na te gaan wat de vereisten zijn. Onder 'Praktische informatie' lees je voor welk diploma deze nascholing geschikt is. De nascholing is goed voor 0,9 ECT. Na afloop krijg je een certificaat.

  10. Nascholingen nieuwsbrief

  Wil je graag een plekje bemachtigen bij een van onze populairste nascholingen? Ben je benieuwd naar de nieuwste onderwerpen en wil je weten wanneer deze nascholingen zijn gepland? Dan is onze Nascholingen Nieuwsbrief voor jou.

  Schrijf je in

  Meer lezen over complementaire zorg?

  Ben je op zoek naar inspiratie en content rondom complementaire zorg en integratieve geneeskunde, het runnen van een eigen praktijk en innovatie op het gebied van zorg en gezondheid? Neem een kijkje op ons blog met artikelen van holistische artsen, docenten, coaches en therapeuten.

  Neem een kijkje op ons blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024