• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Terug naar artikelen overzicht

  Hoe word je een holistisch therapeut?

  Een holistisch therapeut kijkt naar de cliënt als geheel om de oorzaak van klachten te achterhalen. In dit blog lees je hoe je aan een stevig fundament bouwt.

  Ben je al bekend met holisme in de gezondheidszorg? Het woord holisme vindt zijn oorsprong in het Griekse woord holos, wat ‘geheel’ en ‘allesomvattend’ betekent. Wanneer je op een holistische manier ergens naar kijkt, let je op alle aspecten. De essentie ervan is dat alles met elkaar verbonden is. Een holistisch therapeut kijkt naar de cliënt als geheel om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Niet alleen naar het ziektebeeld, de diagnose of kwaal, maar naar alle facetten van de mens.

   

  Vijf niveaus binnen het holisme

  Binnen het holisme wordt uitgegaan van vijf niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen), energetisch (vanuit energetisch oogpunt; meridianen en chakra’s) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht). Voor iedereen die holistisch te werk wil gaan, hebben we als opleidingsinstituut voor zorgprofessionals een traject ontwikkeld: Integrale Basiskennis. Met deze opleiding leg je een sterk fundament binnen de niveaus lichamelijk, emotioneel en mentaal. 

   

  Combinatietraject voor holistisch therapeut

  Integrale Basiskennis is een combinatietraject voor de holistisch therapeut waarbij er in 1,5 jaar tijd twee opleidingen gevolgd worden: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. Alle relevante onderwerpen uit de geneeskunde en de psychologie komen voorbij. Hierdoor ontstaat een panoramisch overzicht over de gehele materie, waarbij de ogen geopend worden voor de perfecte samenhang van het geheel. Dat werkt verfrissend, ook op ingesleten inzichten en patronen. Het is een zeer waardevolle basis voor elke gezondheidsprofessional, om in je eigen praktijk holistisch te werk te kunnen gaan.

   

  In het kort 

   

  Wat leer je?

  Met Psychosociale Basiskennis leer je alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren. Je doet gedegen kennis op in het vakgebied psychologie en krijgt les in psychopathologie, ontwikkelingspsychologie, biopsychologie en alarmsymptomen. Ook behandelt de docent onderwerpen zoals het menselijk geheugen en hoe we in staat zijn om te leren. Er wordt lesgegeven in persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom.

  Tijdens de opleiding Medische Basiskennis doe je gedegen kennis op over de manier waarop het menselijk lichaam werkt. Je leert hoe verschillende organen werken, bepaalde ziektes behandeld worden en hoe je lichamelijke klachten kunt herkennen en verklaren. Je krijgt les in het hart en vaatstelsel, de spijsvertering, bloed en de ademhaling, het zenuwstelsel en de zintuigen, het hormonaal systeem, het bewegingsapparaat en de huid en alarmsymptomen. Al deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Daarnaast komen gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg voorbij. Tot slot staan we stil bij ethiek en je houding tegenover je cliënten.

   

  Online opleiding voor holistische therapeuten

  Het volgen van een online opleiding brengt veel voordelen met zich mee. Zo ben je geen tijd kwijt aan reizen, je bespaart geld op reiskosten en je kunt in het comfort van je eigen huis aanschuiven in ons digitale klaslokaal. Onze studenten zijn erg tevreden over het volgen van online lessen. Ook onze docenten hebben stuk voor stuk bewezen dat online lesgeven heel leuk, interactief en verbindend kan zijn.

  Benieuwd hoe een online les eraan toe gaat? Geef je op voor onze Gratis Proefles.

   

  Maatwerk opleiding Integrale Basiskennis

  Wil jij liever klassikale lessen volgen en ben je geïnteresseerd in de opleiding Integrale Basiskennis? Maatwerk is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om eerst Medische Basiskennis op locatie te volgen en vervolgens Psychosociale Basiskennis – of andersom. Wil je hier meer over weten, plan dan een gratis consult in met een van onze studiecoaches in. Je kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina.

   

  Voor wie

  Deze opleiding is geschikt voor holistische therapeuten en iedereen die op een professionele manier holistisch te werk wil gaan en op zoek is naar een geschikte geaccrediteerde opleiding. Ben je werkzaam in de gezondheidszorg, welzijn of sport of wil je dit in de toekomst gaan doen en ben je op zoek naar een sterke holistische basis? Of je nu therapeut, coach, counselor, yoga- of meditatieleraar bent: Integrale Basiskennis voorziet jou van een sterk fundament aan kennis over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam en de geest. 

   

  Vooropleiding en opleidingsniveau

  Integrale Basiskennis is op hbo-niveau ontwikkeld door ervaren holistische artsen en psychologen. Er zijn al veel studenten die de opleiding zonder passende vooropleiding succesvol hebben afgerond. Een goede motivatie en een gedegen studieplan met bijbehorende discipline blijken minstens zo belangrijk als de vooropleiding. Als je twijfelt of je het niveau wel aankunt, neem dan even persoonlijk contact met ons op. Samen bespreken we wat de opleiding precies inhoudt en of het bij je past. Kijk hoe je ons kunt bereiken op onze contactpagina.

   

  Van wie krijg je les

  Onze online docent Integrale Basiskennis, Lori Postema, heeft geneeskunde & psychotherapie gestudeerd. Lori heeft kennis van cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en fytotherapie. Ze is werkzaam in de psychiatrische psychotherapie (kinderen, jeugd en gezin) en is jeugdarts. 

   

  Waarom kiezen voor de opleiding?

   

  Contact met studiecoach

  Heb je behoefte aan extra informatie of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden? Wil je graag iemand van ons spreken? Neem gerust contact op of boek een gratis consult met een van onze studiecoaches. Je kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina. Con Amore biedt maatwerk en heeft veel kennis van het werkveld, we helpen je graag op weg.

  Wil je graag leren hoe je holistisch te werk gaat? Wil je alles leren over de werking van het menselijk lichaam en de geest? Schrijf je dan nu in voor Integrale Basiskennis.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

  Integrale Basiskennis

  Wil je alles weten over het menselijk lichaam én de geest? Wil je graag holistisch te werk gaan? Dan is de Integrale Basiskennis de opleiding die je zoekt. Een stevige fundering voor (toekomstige) gezondheidsprofessionals.

  Bekijk opleiding

  Download de studiebrochure

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.