• Opleidingen
 • Log in
 • nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Vraag & Antwoord

  Kom je er niet helemaal uit of heb je nog een prangende vraag?

  Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag op 14 september 2021 en de daarop volgende reacties van enkele locaties, zien we de noodzaak om een standpunt in te nemen wat betreft de coronapas. Dit besluit van het demissionaire kabinet, alsmede van enkele locaties waar wij al jaren mee samenwerken, raken niet alleen onze lessen, maar ook onze geliefde docenten en studenten.

  Con Amore staat niet achter de coronapas en iedere andere vorm van discriminatie, verdeling en uitsluiting binnen onze lessen en samenleving. De coronapas en deze manier van verdeling, gaat tegen alles in waar wij voor staan. Con Amore werkt mee aan een samenleving waar mensen op grond van gelijkheid en met respect met elkaar samenwerken en van elkaar leren. Met onze opleidingen stimuleren we mensen om vanuit het hart en op een holistische manier naar de wereld, gezondheid en heling te kijken. We willen een opleidingsinstituut zijn waar iedereen welkom is.

  Locaties die een coronapas hanteren, zullen we vervangen met locaties die zonder coronapas werken. We doen er op het moment alles aan om voor onze lessen locaties te vinden die onze visie delen.

  In het weekend zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 09:30 voor noodzaken/afmeldingen.

  Wij zijn van maandag t/m vrijdag direct bereikbaar van 09:00 tot 15:00.

  Buiten openingstijden om:
  Stuur een mail, spreek de voicemail in of laat een chat bericht achter met je contactgegevens daarbij. Wij zullen je snel van een antwoord voorzien!

  Beide opleidingen bieden, zoals de naam al aangeeft, de basiskennis aan. De beginselen van alle relevante medische en/of psychosociale onderwerpen komen aan bod. Hierin ligt de nadruk op ziektebeelden en stoornissen die veel voorkomen en met name op de alarmsymptomen. Je leert dus bij welke symptomen jouw alarmbellen moeten gaan rinkelen en hoe jij vervolgens kunt handelen en/of hoe een arts, psycholoog of specialist zou handelen.

  Klik hier om meer te lezen over de opleidingen of bel met een van onze servicetoppers, zij vertellen je er met liefde meer over (085 401 93 68).

  Het woord complementair staat voor aanvullend. In het geval van complementaire zorg wordt het dus toegevoegd aan de reguliere zorg. Er is een verschil tussen complementaire zorg en complementaire behandeling.

  Complementaire zorg wordt verleend door reguliere beroepsbeoefenaars, vooral verpleegkundigen en verzorgenden. Doel is patiënten te helpen ontspannen en hun welbevinden te vergroten. De nadruk ligt op ondersteuning en verbetering van de kwaliteit van leven.

  Een complementaire behandeling wordt gegeven door daartoe opgeleide artsen of therapeuten, zoals een (arts-)homeopaat of een natuurgeneeskundig therapeut. Zij bieden met hun complementaire behandeling een aanvulling op de reguliere behandeling. Reguliere behandeling is de standaardbehandeling volgens de richtlijn voor zorgverleners.

  De missie van Con Amore: een bijdrage leveren aan een gezondheidszorg waarbij complementaire en reguliere geneeskunde intensief samenwerken.

  Er is een aantal punten dat onze opleiding van andere MBK en PsBK opleidingen onderscheidt;

  • Unieke leeromgeving met studievragen die je aan de hand meenemen door het studiemateriaal
  • Toetsing verspreid over het jaar i.p.v. één groot examen
  • 99 procent slagingspercentage
  • Veel locaties en flexibele inhaalmogelijkheden
  • Persoonlijke aandacht voor studenten door bedreven servicemedewerkers
  • Op maat gemaakte trajecten (indien gewenst)
  • Gepassioneerde artsen en psychologen als docent
  • In termijnen betalen zonder bijkomende kosten

  De onderwerpen van onze nascholingen sluiten aan bij de Medische Basiskennis en/of Psychosociale Basiskennis. Middels de nascholingen wordt je kennis verdiept en/of uitgebreid.

  De verzekeraars stellen dat therapeuten minimaal 1 keer per jaar moeten nascholen om het MBK of PsBK diploma geldig te houden. Onze nascholingen zijn geaccrediteerd door het SNRO en goedgekeurd door het CGO.

  Je bereidt je thuis voor op de nascholing door de literatuur te lezen en (in de meeste gevallen) huiswerkvragen te maken. De lesdag duurt van 9.00 tot 17.30 en wordt in tegenstelling tot de normale lesdagen niet afgesloten met een toets. Je kunt na afloop een certificaat downloaden in je online leeromgeving. Op verzoek kun je tegen betaling een hardcopy ontvangen. Onze nascholingen staan voor 0,875 ECTs.

  Klik hier voor ons huidige nascholingsaanbod.

  De versnelde trajecten van Con Amore duren 6 in plaats van 12 maanden. Er zit dus minder tijd tussen de lessen, waardoor de werkdruk wat hoger ligt. Bij de versnelde trajecten wordt daarom aangeraden vooruit te werken. Sommige studenten kiezen er zelfs voor om alle vragen al te beantwoorden voordat ze aan de klassikale lessen beginnen. Op die manier hoef je de vragen tijdens de opleiding alleen nog maar te herhalen!

  Inhoudelijk zijn de versnelde trajecten en de reguliere trajecten identiek aan elkaar. De versnelde opleidingen zijn dus ook geaccrediteerd door CPION en SNRO.

  Psychosociale Basiskennis wordt ook wel PsBK genoemd, maar wat is het? Wat is de inhoud? Wat kun je ermee? Wat zijn de mogelijkheden? Wat vinden anderen ervan? Alle antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden in onze Studiebrochure PsBK.
  Medische Basiskennis wordt ook wel MBK genoemd, maar wat is het? Wat is de inhoud? Wat kun je ermee? Wat zijn de mogelijkheden? Wat vinden anderen ervan? Alle antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden in onze Studiebrochure Medische Basiskennis.

  Dat is een leuk verhaal! Klik hier om er meer over te lezen.

  Als je eerder een geaccrediteerde Medische Basiskennis (MBK) opleiding hebt afgerond, kun je vrijstelling krijgen van de medische vakken in de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK). Als je eerder een geaccrediteerde PsBK opleiding hebt afgerond, kun je vrijstelling krijgen van de psychosociale vakken in de MBK. De MBK of PsBK opleiding die jij hebt afgerond, moet wel voldoen aan de meest recente PLATO-eisen.

  Sommige beroepsopleidingen kunnen ook vrijstelling geven van de MPsBK (let op: dit moet per geval beoordeeld worden). Klik hier voor een lijst met opleidingen die vrijstelling kunnen geven van de MPsBK.

  Heb je eerder al een MBK, PsBK of beroepsopleiding (uit bovenstaande lijst) afgerond? Stuur dan je diploma naar info@conamore.com. Wij laten je spoedig weten van welke lessen je vrijgesteld wordt.

  Con Amore verzorgt geen lunch. Je kunt dus het beste zelf wat meenemen. Meestal kun je op locatie of in de buurt ook wat te lunchen halen.

  Zie hieronder per leslocatie de parkeermogelijkheden.

  Amsterdam – Aristo Amsterdam
  Aristo Amsterdam beschikt over een eigen parkeergarage.

  Parkeertarieven
  KORT PARKEREN
  (tot 5 uur):
  Starttarief: € 3,00
  Elk volgende uur: € 1,50 p/u

  LANG PARKEREN
  5 tot 10 uur: € 11,50
  10 tot 24 uur: € 15,00

  Adres
  Teleportboulevard 100
  1043 EJ Amsterdam

  Amsterdam – Rijk van de Keizer (bijzondere locatie)
  Op 2 minuten loopafstand gratis parkeren.

  Adres
  Joris van den Berghweg 109
  1067 HP Amsterdam

  Eindhoven – Aristo Eindhoven
  Aristo Eindhoven maakt onderdeel uit van het winkelcentrum Heuvel dat beschikt over parkeergarage Heuvel met 1.100 plaatsen.

  Wanneer je langer dan 2,5 uur parkeert, is het voordelig om jouw uitrijkaart bij de receptie van Aristo te betalen:

  • Parkeerkaart dagdeel (4,5 uur) €8,-
  • Parkeerkaart dag (24 uur) € 11,50

  Adres
  Vestdijk 30
  5611 CC Eindhoven

  Hilversum – Bethlehemkerk
  De kerk bevindt zich in het zuid-westelijke deel van Hilversum, Loosdrechtseweg hoek Diependaalselaan. De entree van de kerk is aan de Melis Stokelaan in het verlengde van de Neuweg. De Melis Stokelaan is een zijstraat van de Diependaalselaan, de zuidelijke ringweg van Hilversum.

  Adres
  Loosdrechtseweg 263
  1215 JV  Hilversum

  Utrecht – Aristo Utrecht Lunetten
  Aristo Utrecht Lunetten beschikt over een eigen parkeerplaats.

  Parkeertarieven

  • Startarief    €2,50
  • Per uur       €1,-
  • Maximum   €7,50

  Adres
  Brennerbaan 150
  3524 BN Utrecht

  Parkeeralternatief
  Je kunt gratis parkeren in de wijk Lunetten. Dit is de wijk waarin Aristo Utrecht Lunetten is gevestigd.

  Rotterdam / Bergschenhoek – Landgoed Vidaa (bijzondere locatie)
  Op het terrein van Vidaa kan je gratis parkeren.

  Adres
  Hoeksekade 162
  2661 JL Bergschenhoek

  Rotterdam – Flex Lounge
  Je kan bij Flex Lounge voor de deur gratis parkeren.

  Adres
  Lylantse Plein 1
  2908 LH Capelle a/d IJssel

  Zwolle – de Nieuwe Buitensociëteit
  U kunt zowel naast als tegenover de Nieuwe Buitensociëteit parkeren. De parkeergarage tegenover onze locatie beschikt over 280 plekken en het parkeerterrein naast onze locatie beschikt over 110 plekken. Het parkeertarief bedraagt €1,80 per uur met een maximum van €9,- per dag.

  Op dit moment in de parkeergarage buiten gebruik wegens onderhoud. U kunt uw auto parkeren op ons parkeerterrein naast onze locatie.

  Adres
  Nieuwe Buitensociëteit Meeting Center Zwolle
  Stationsplein 1
  8011 CW Zwolle

  Nee, de kosten voor de opleiding zijn exclusief de kosten voor de boeken. De kosten voor de boeken zijn ongeveer €188,- voor de Medische Basiskennis en ongeveer €200,- voor de Psychosociale Basiskennis.

  Bij Merlijn Boekhandel (merlijnboekhandel.nl) krijg je 5 procent korting op de boeken, wanneer je bij het afrekenen de code ‘amore’ invoert.

  Neem eventueel ook eens een kijkje op onze tweedehands verkooppagina op Facebook. Hier verkopen oud-studenten hun studieboeken.

  Het Psychosociale Basiskennis (PsBK) Vervolg traject is een opleiding voor studenten die al een Medische Basiskennis (MBK) opleiding (die aan de PLATO-normen voldoet) hebben afgerond en ook nog de PsBK opleiding willen/moeten volgen. Deze studenten mogen een verkorte opleiding doen, omdat een aantal lessen in de PsBK opleiding overeenkomen met lessen uit de MBK opleiding.

  De PsBK opleiding en het PsBK vervolgtraject zijn dus dezelfde opleiding, afgezien van een aantal medische basiskennis lessen. Als je de PsBK hebt afgerond hoef je daarom niet ook nog het PsBK vervolgtraject te volgen.

   

  Nee! Wij vinden het belangrijk dat je bij de examinering voor ieder onderdeel net zo veel focus en aandacht hebt als voor een ander onderdeel. We geloven dat jouw kennis op die manier het beste getoetst wordt. Om deze reden hebben we ervoor gekozen de examen belasting te verspreiden over alle 12 de lesdagen. Er is dus niet nog eens een centraal examen na afloop.

  Wanneer je de Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis opleiding van Con Amore afrondt, ben je in het bezit van een geaccrediteerd diploma. Je hoeft dus geen (centraal) examen meer te doen.

  De Medische Basiskennis is vooral voor lichaamsgerichte therapeuten, de Psychosociale Basiskennis voor therapeuten die in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg werken. Soms maken beroepsverenigingen de keuze voor je.

  Tegenwoordig kiezen steeds meer therapeuten ervoor om beide opleidingen te volgen, zodat ze een holistische basis voor zichzelf creëren. Doordat in korte tijd alle relevante onderwerpen uit de geneeskunde en/of de psychologie de revue passeren, krijg je een geweldig panoramisch overzicht over de gehele materie, waarbij je ogen geopend worden voor de perfecte samenhang van het geheel. Dat blijkt heel verfrissend te werken, ook op ingesleten inzichten en patronen.

  Wil je beide opleidingen volgen? Dan hebben we een interessante aanbieding voor je: als je bij ons een geaccrediteerde opleiding MBK doet, dan kom je in aanmerking voor een verkorte opleiding PsBK, en andersom. Dat scheelt je in totaal 6 lesdagen en je krijgt bovendien een mooie korting!

  Klik hier om naar de opleiding Medische Basiskennis van Con Amore te gaan.

  Klik hier om naar de opleiding Psychosociale Basiskennis van Con Amore te gaan.

  Voor het volgen van digitale lessen, heb jij inloggegevens nodig voor zowel Zoom als iQualify. Zoom is het videoplatform waarmee de interactieve digitale les gegeven wordt. iQualify is het online toetsingssysteem dat Con Amore gebruikt.

  Zoom inloggegevens in jouw online leeromgeving
  Deze gegevens vind je in jouw leeromgeving bij de desbetreffende les. Je gaat naar de online module van de les en klikt op de naam van jouw lesdag. Het kopje ‘Beheer’ komt tevoorschijn. Je klikt op dit kopje ‘Beheer’. Daar vind je de inloggegevens van jouw digitale les.

  Instructievideo Zoom
  Klik op deze link voor een instructievideo over hoe jij jouw Zoom inloggegevens voor de les kunt vinden.

  iQualify inloggegevens
  Inloggen in iQualify kan via conamore.iqualify.nl met jouw gebruikersnaam (je e-mailadres) en het wachtwoord dat je zelf hebt ingesteld.

  Ben je nieuw met het gebruik van Zoom en/of het gebruik van iQualify?
  In jouw online leeromgeving kan je de handleidingen downloaden die wij voor je gemaakt hebben.

  Belangrijk: als je voor de eerste keer inlogt in iQualify, dien je op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken om je eigen wachtwoord te kunnen bepalen.

  Bewaar jouw nieuwe wachtwoord dan goed, zodat je bij het inloggen vlak voor de toets daar geen problemen mee krijgt!

  De vragen van les 12 worden automatisch vrijgegeven in de online leeromgeving. Het is een selectie uit de huiswerkvragen, die je in de voorgaande lessen al hebt beantwoord. Je hoeft zelf dus geen selectie te maken van de vragen over hoofdzaken en alarmsymptomen. Dat doen wij voor je! Studenten met vrijstellingen hoeven niet de gehele selectie te leren.

  De lesdag ziet er ongeveer hetzelfde uit als de voorgaande lesdagen (met theorie, casussen/oefeningen). Aan het einde van de dag is er een toets van 20 meerkeuzevragen. Deze toets telt voor 40 procent mee in de berekening van je eindcijfer. Mocht je na het maken van de toets een gemiddeld eindcijfer hebben dat lager is dan een 5,5, dan is er de mogelijkheid deze (tegen betaling) te herkansen.

  De dag wordt afgesloten met een afscheidsborreltje!

  (Voor aanvang van de laatste lesdag ontvang je ook nog een mail met een uitgebreide uitleg over wat je kunt verwachten).

  Je vaardigheden worden op de volgende 4 manieren getoetst:

  1. Het maken van de studievragen voor aanvang van de les (hier wordt geen cijfer voor gegeven).
  2. Elke lesdag wordt afgesloten met een toets van 10 meerkeuzevragen (60 procent van eindcijfer).
  3. Lesdag 12 (alarmsymptomen les) wordt afgesloten met een toets van ongeveer 20 meerkeuzevragen (40 procent van eindcijfer).
  4. Tijdens de gehele opleiding krijgt de student een aantal keer de gelegenheid om een casuspresentatie te doen. De casuïstiek wordt volgens de ‘(niet) aan voorwaarden voldaan’-methode beoordeeld.

  De ervaring leert dat onze gespreide manier van toetsen de stress bij de student aanzienlijk verlaagt. Bovendien is het rendement van de opleiding hierdoor een stuk hoger: de stof beklijft langer/beter en is praktisch bruikbaar in de dagelijkse praktijk.

  Er mogen onvoldoendes gescoord worden, zolang het eindgemiddelde maar een 5,5 of hoger is. Herkansingen zijn mogelijk in overleg, hier kunnen wel kosten voor in rekening gebracht worden.

  Klik hier voor een uitgebreid programma van toetsing.

  Klik hier om naar het opleidingsaanbod van Con Amore te gaan.

  In de meeste gevallen wel! Je moet de opleiding alleen niet onderschatten: er zit flink wat voorbereidingstijd aan iedere lesdag. Om de werklast te verspreiden kun je al ver voor aanvang van de lesdag beginnen met het maken van je huiswerkvragen. Hierdoor studeer je meer ontspannen en kun je het goed combineren met je andere verantwoordelijkheden.

  Klik hier om direct naar de opleiding Medische Basiskennis te gaan.

  Klik hier om direct naar de opleiding Psychosociale Basiskennis te gaan.

  Ja dat kan! Er zijn al veel studenten zonder HAVO/HBO-vooropleiding die de opleiding succesvol hebben afgerond. Een goede motivatie en een gedegen studieplan met bijbehorende discipline blijken minstens zo belangrijk als de vooropleiding!

  Als je twijfelt of je het niveau wel aankunt, neem dan even persoonlijk contact met ons op. Samen bespreken we wat de opleiding precies inhoudt en of het bij je past.

  Klik hier om direct naar het opleidingsaanbod te gaan.

  Dit kan direct na inschrijving! Door vroeg te starten verlaag je de studiebelasting tussen de lessen door aanzienlijk. Hoe eerder je begint, des te meer verspreid je de werklast.

  Klik hier om direct naar het opleidingsaanbod te gaan.

  Voor de eerste les maak je alle vragen van les 1 op onze website. Alleen als je 100 procent van de vragen van les 1 hebt gemaakt, kun je deelnemen aan de klassikale les. Verder leer je ter voorbereiding de hoofdzaken (die staan aangeven met een ! voor de vraag) voor deze les. Deze manier van voorbereiden is hetzelfde voor lesdag 1 t/m 11.

  Voor het behalen van je diploma is het verplicht dat je alle lessen hebt bijgewoond. Gelukkig zijn wij heel flexibel met inhaallessen!

  Regel je inhaalles zelf in je online leeromgeving:

  • open de betreffende lesdag
  • klik op beheer
  • klik op les verplaatsen
  • kies een gewenste inhaaldatum en verstuur een inhaalverzoek
  • je ontvangt spoedig een bevestiging van ons

  Kom je er niet uit? Bel dan even met een van onze servicetoppers.

  Let op! Verplaats je lesdag maximaal 12 uur van te voren (zie algemene voorwaarden). Wanneer omstandigheden ertoe leiden dat je pas op de lesdag zelf weet dat je niet kunt komen, neem dan in de ochtend telefonisch contact op met Con Amore.

  Nee. Je dient de boeken aan te schaffen die wij opgeven in de literatuurlijst. Wij geven bij de vragen in de online leeromgeving namelijk altijd aan in welk hoofdstuk je het antwoord op de vraag kunt vinden. Dat werkt makkelijker dan wanneer je het ergens anders (internet/ander boek) moet opzoeken. Je wordt ook getoetst op basis van de informatie uit de boeken in de literatuurlijst.

  In de studiegids kun je de benodigde boeken vinden. 

  Je kunt de boekenlijst ook vinden op www.merlijnboekhandel.nl. Onder het kopje ‘opleidingen’ rechts bovenaan de pagina kun je Con Amore selecteren. Je wordt dan doorverwezen naar een pagina waarop je de boekenlijst van zowel de Medische Basiskennis als de Psychosociale Basiskennis opleiding vindt.

  Als je bij het afrekenen de code ‘amore’ invoert krijg je bij Merlijn Boekhandel 5 procent korting op de boeken!

  Klik hier om direct naar het opleidingsaanbod van Con Amore te gaan.

  Neem eventueel ook eens een kijkje op onze tweedehands verkooppagina op Facebook. Hier verkopen oud-studenten hun studieboeken.

  Na MBK ook een PsBK diploma halen
  Con Amore biedt naast de MBK ook een Psychosociale Basiskennis opleiding (PsBK) aan. Als je de MBK al bij ons volgt of hebt gevolgd, kun je instromen in een vervolgtraject van de PsBK. Als je hiervoor kiest, krijg je vrijstelling van een aantal lessen. Er zijn twee opties:

  • Je rondt de MBK eerst helemaal af (en ontvangt je diploma), waarna je bij de PsBK-Vervolg vrijstelling krijgt van de modules Algemene basiskennis en Medische basiskennis. Je krijgt daarmee vrijstelling van 3 lessen.
  • Tijdens de MBK-Pro krijg je vrijstelling van de module Psychosociale basiskennis. Binnen de PsBK-Vervolg word je vrijgesteld van de modules Algemene basiskennis en Medische basiskennis. Je krijgt daarmee vrijstelling van in totaal 5 lessen. LET OP: Wanneer je voor deze optie kiest, krijg je beide diploma’s pas uitgereikt wanneer je beide opleidingen volledig hebt afgerond.

  Na PsBK ook een MBK diploma halen
  Als je de PSBK al bij ons volgt of hebt gevolgd, kun je ook instromen in een vervolgtraject van de MBK. Als je hiervoor kiest, heb je de volgende twee opties:

  • Je rondt de PSBK-Pro eerst helemaal af (en ontvangt je diploma), waarna je bij de MBK-Vervolg vrijstelling krijgt van de modules Algemene basiskennis en Psychosociale basiskennis. Je krijgt daarmee vrijstelling van 4 lessen.
  • Tijdens de PSBK-Pro krijg je vrijstelling van de module Medische basiskennis. Binnen de MBK-Vervolg word je vrijgesteld van de modules Algemene basiskennis en Psychosociale basiskennis. Je krijgt daarmee vrijstelling van in totaal 6 lessen. LET OP: Wanneer je voor deze optie kiest, krijg je beide diploma’s pas uitgereikt wanneer je beide opleidingen volledig hebt afgerond.

  De studievragen zijn kenmerkend voor de lesmethode van Con Amore. Ze helpen je met studeren en vooral met focussen op wat belangrijk is. De vragen begeleiden je door de hoofdstukken heen en helpen je bij het ‘je eigen maken’ van de lesstof.

  Aangezien je niet alles kan (en hoeft) te onthouden, is het handig om de hoofdzaken van de bijzaken te kunnen onderscheiden en daar helpen wij je bij in de online leeromgeving.

  De hoofdzaakvragen in je online leeromgeving (aangegeven met een (!)) gaan over de meest algemeen voorkomende ziektebeelden/stoornissen en de ernstige en ‘grote’ ziektebeelden/stoornissen die (urgent) ingrijpen vereisen, inclusief de symptomen die alle alarmbellen moeten doen rinkelen, de zogenaamde alarmsymptomen.

  De bijzaakvragen in je online leeromgeving dienen vaak ter ondersteuning van de hoofdzaakvragen. Met het beantwoorden van deze vragen werk je naar de hoofdzaak toe. Soms gaan deze vragen over wat meer zeldzame aandoeningen die je niet door en door hoeft te snappen, maar waarvan het wel handig is als je ze kent.

  Heel zeldzame aandoeningen slaan we meestal over; ze kunnen waanzinnig interessant zijn, maar je kunt ze ook opzoeken in een naslagwerk.

  Het is goed mogelijk dat nieuwe medische of psychosociale ontdekkingen de reden zijn van de publicatie van een nieuwe druk. Sommige feiten in jouw boek kunnen dus achterhaald zijn.

  Verder geven wij bij de vragen in de online leeromgeving altijd aan in welk hoofdstuk je het antwoord op de vraag kunt vinden. Als de volgorde van de hoofdstukken in jouw boek verschilt van de volgorde in de meest recente druk (die wij altijd aanhouden), zal het wat lastiger zoeken zijn.

  We hebben in de studiegids nu wel de titels van de hoofdstukken die je moet bestuderen uitgeschreven (i.p.v. alleen hoofdstuknummers). Dit maakt het zoeken in een oude druk wat makkelijker, doordat je kunt zoeken op titel/onderwerp.

  Besluit je de oude druk te gebruiken? Wees dan extra secuur in het vergelijken van jouw antwoorden met de juiste antwoorden in de online leeromgeving.

  Als je je inschrijft bij Con Amore kun je kiezen uit drie verschillende betaalmethodes:

  1.    iDEAL
  2.    Creditcard
  3.    Bankoverschrijving

  Voor alle drie de betaalmethodes geldt dat je via jouw eigen account de betaling moet voldoen, volgens de betaalmethode die jij hebt gekozen. In het geval van termijnbetalingen is telkens dezelfde methode van toepassing.

  Voor de duidelijkheid hebben we voor iedere methode een kort instructiefilmpje gemaakt. Als je deze stappen volgt voor ieder termijn, dan wordt het termijn automatisch op ‘voldaan’ gezet in je betaalomgeving.

  Let op! Rechtstreeks naar onze bank overmaken is niet mogelijk. Ons rekeningnummer staat daarom ook niet vermeld op de facturen die je kunt downloaden in je account.

  iDEAL & Creditcard:

   

   

  Bankoverschrijving:

  Credits zijn punten die je kunt inzetten om openstaande (mits niet verlopen) of toekomstige facturen/termijnen te betalen. Één Credit staat namelijk gelijk aan €1,-. De Credits kun jij zelf verdienen, zo heb je persoonlijk in de hand hoeveel korting je krijgt!

  Hoe verdien ik Credits?
  Con Amore Credits kun je verwerven als jij bijvoorbeeld een vriend of kennis aanraadt om een opleiding bij ons te volgen. Jij, maar ook degene die zich aanmeldt, verdient op die manier Credits. Deze kunnen direct verzilverd worden als korting op een (openstaande) factuur. Je mag zoveel mensen doorverwijzen als jij wilt, voor iedere inschrijving ontvang jij Credits en dus meer korting. Zo simpel is het!

  Als jij iemand in jouw omgeving aanraadt om de opleiding Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis bij Con Amore te gaan doen en hij of zij schrijft zich vervolgens in dan ontvangen jullie beiden een leuke beloning. Klinkt goed toch? Lees hier hoe het in z’n werk gaat:

  1. Bij inschrijving geeft iemand aan dat jij de doorverwijzer bent. Dit kan op de eerste pagina van het inschrijfformulier bij het kopje “Ik ken Con Amore via:” door jouw naam en e-mailadres in te vullen bij “Anders namelijk:”

  Img tell a friend 4402c9b21d002ab2f4345639eff2c53c5ab25f21aa29eb155c6e698b2b106bc1

  2. Twee weken na inschrijving ontvangen jullie beiden 50 credits, die kunnen worden ingezet als korting op openstaande facturen. 1 credit staat gelijk aan 1 euro. Heb je geen openstaande facturen dan kun je deze 50 credits behouden en inzetten voor toekomstige aankopen zoals bv. een nascholing.

  Voorwaarden: de actie geldt voor aanmelding op de Medische basiskennis, Psychosociale basiskennis of de Integrale basiskennis. De actie geldt dus niet indien iemand zich aanmeldt voor een vervolgtraject of een nascholing (met uitzondering op de vroegboekkorting actie voor nascholingen). De beloning is geldig nadat de opleiding is bevestigd (2 weken na inschrijving). Dit betekent automatisch dat als de nieuwe student de inschrijving heeft geannuleerd de beloning ook komt te vervallen.

  Je hebt bij je inschrijving gekozen voor betalen via “Factuur”. Alle termijnen staan nu klaar in je online betaalomgeving. Achter ieder termijn zie je een oranje link met de naam ‘factuur’ staan. Klik op deze link, vul je gegevens in en maak het bedrag over naar de details die we weergeven. De factuur wordt nu automatisch op ‘voldaan’ gezet.

   

  https://assets.bettyblocks.com…

  Annuleren van Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis of Integrale Basiskennis
  De opleiding kan altijd geannuleerd worden. Of je recht hebt op restitutie van het lesgeld hangt af van het moment waarop je je uitschrijft. In de algemene voorwaarden kun je lezen op hoeveel restitutie je recht hebt.

  Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding te verplaatsen naar een geschikter moment. Neem altijd even contact met ons op als je twijfelt om te stoppen. Met elkaar vinden we dan de meest geschikte oplossing!

  Annuleren van een nascholing
  Bij het organiseren en uitvoeren van een nascholing worden kosten gemaakt. Daarom moeten onze nascholingen een bepaalde bezettingsgraad hebben om door te kunnen gaan. Con Amore probeert altijd flexibel en behulpzaam te zijn voor studenten. Als jij een keer niet aanwezig kan zijn bij een nascholing, dan kan je je bij ons afmelden of je nascholing wijzigen naar een ander moment. Zorg er echter wel voor dat je dit tijdig doet.

  Afmelden kan kosteloos tot uiterlijk 24 uur van te voren. Je kan ons bellen op +31 854019368 of een e-mail sturen naar info@conamore.com met als onderwerp ‘afmelding (+ naam nascholing + datum nascholing)’. Als je ons niet te pakken krijgt, is een schriftelijke afmelding (e-mail) noodzakelijk.

  Als je je binnen 24 uur voor aanvang van de nascholing afmeldt, of je vergeet je af te melden, dan zijn we genoodzaakt de kosten door te berekenen, ongeacht de reden voor afmelding. Daarom adviseren we je om altijd op tijd aan de bel te trekken als je je al niet lekker begint te voelen!

  Con Amore biedt de volgende betalingsmogelijkheden aan:

  • Invoice (op factuur)
  • iDEAL
  • Creditcard

  Bij alle drie de soorten verschijnt de factuur automatisch in de omgeving van je online profiel op onze website.

  In het facturatieoverzicht kun je op een van de links klikken om de factuur te downloaden of deze (in het geval van een iDEAL betaling) gelijk te voldoen. Wanneer je betaald hebt zal de iDEAL betaling automatisch een factuur genereren voor je boekhouding. Deze is en blijft te downloaden in je facturatieoverzicht.

  Klik hier om direct naar je facturatieoverzicht te gaan. Let op, hiervoor moet je wel eerst inloggen.

  Nee, er zijn geen extra kosten aan verbonden als je in termijnen wilt betalen.

  Je kunt in 4 of 10 termijnen betalen. Je facturen verschijnen automatisch in de omgeving van je online dashboard. Klik hier om direct naar je facturatieoverzicht te gaan. Let op, hiervoor moet je wel eerst inloggen.

  Zodra jij je inschrijft, krijg je direct toegang tot onze online leeromgeving. Op deze manier kun je gelijk van start gaan met het maken van de vragen en je goed voorbereiden op de lesdagen. Ook als de lesdagen pas over een aantal maanden beginnen, kun je de vragen alvast maken, zodat je de werklast verspreidt (en omdat je staat te springen om te beginnen natuurlijk!).

  Aangezien je direct na de inschrijving toegang krijgt tot ons lesmateriaal ontvang je na ongeveer 1 maand je eerste factuur. Dit kun je zien als een aanbetaling. Deze aanbetaling is minstens 10 procent van het totaalbedrag. Voor studenten die in 10 termijnen betalen, is dit dus 1 termijn. De studenten die in 4 termijnen betalen ontvangen automatisch hun eerste termijn (25 procent van het totaalbedrag). De studenten die in één keer willen betalen, ontvangen een factuur voor het gehele bedrag en hoeven dus geen aanbetaling te doen.

  Sommige studenten geven er de voorkeur aan om na inschrijving alleen de aanbetaling te doen en het resterende bedrag of de resterende termijnen pas te betalen zodra de lesdagen starten. Dit is geen enkel probleem. Als dit laatste je voorkeur heeft, kun je dit aan ons doorgeven en dan regelen wij de rest.

  Je facturen verschijnen automatisch in de omgeving van je online dashboard. Klik hier om direct naar je facturatieoverzicht te gaan. Let op, hiervoor moet je wel eerst inloggen.

  Wat voor diploma geeft Con Amore uit?
  Zodra je geslaagd bent voor onze opleiding, ontvang je ons diploma met een waarde van 40 ECTS (Europese Credits). Met dit geaccrediteerde diploma kom jij in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering. Het diploma dient door jouw beroepsvereniging geaccepteerd te worden.

  Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door het SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) en CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland). Dit zijn accreditatie instituten die door de zorgverzekeraars zijn aangewezen om opleidingen te toetsen op de PLATO-normen.

  Wat is SNRO?
  De SNRO is een kleine Nederlandse stichting die zich inzet voor de kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in het particulier onderwijs. Ze hebben ruime ervaring in de integrale en complementaire gezondheidszorg.

  De SNRO combineert specifieke kennis van het veld met know how en ervaring van kwaliteitsborging. De accreditatietrajecten richten zich dan ook niet alleen op beoordeling (‘quality assurance’), maar ook op verbetering en ontwikkeling van kwaliteit (‘quality enhancement’).

  De opleidingen Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis en alle nascholingen van Con Amore zijn door SNRO geaccrediteerd.

  Daarnaast heeft SNRO als doel om de complementaire zorg te verbinden. Om dit te ondersteunen hebben ze in 2015 het ARCOS-register opgericht. Dit gelaagde register is niet verplicht of nodig, maar therapeuten, beroepsverenigingen en opleidingen kunnen zich daar laten registreren als ze willen.

  Klik hier om naar de website van SNRO te gaan.

  CPION staat voor Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland. CPION is een onafhankelijke organisatie, die post-initiële en permanente educatie-opleidingen toetst, diplomeert of certificeert en registreert. CPION doet dit in opdracht van vijf stichtingen, die zijn belast met het toezicht op de kwaliteit van deze opleidingen. In het verlengde van dit mandaat beheert CPION de diverse registers waarin deze opleidingen na een positief afgesloten toetsing worden opgenomen. Deze opleidingen mogen zich dan ‘Registeropleiding’ noemen. Daarnaast bewaakt CPION de kwaliteit en actualiteit van de registers door middel van een jaarlijkse evaluatie.

  De opleidingen Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis van Con Amore zijn door CPION geaccrediteerd.

  Klik hier om naar de site van CPION te gaan.

  Bij- en nascholing hoort tot de normale verplichtingen van iedere zorgprofessional. Als therapeut moet je voor zowel je beroepsopleiding als voor de Medische en Psychosociale Basiskennis regelmatig nascholen. Op deze manier houd je de ontwikkelingen in het veld bij en ben je de best mogelijke therapeut voor je cliënten. Coöperatie VGZ zegt het volgende: “Voor zowel de Medische en Psychosociale Basiskennis als voor de (aanvullende) opleiding alternatieve zorg geldt dat de kwaliteit van de opleiding geborgd is via jaarlijkse bij- en nascholing en via vastgelegde afspraken over minimale opleidingsduur en visitatie. De koepelorganisatie toetst of laat toetsen of hieraan door haar leden wordt voldaan.” Dit beleid zal echter verschillend zijn bij verschillende verzekeraars. Wij raden onze studenten daarom aan om hierover contact op te nemen met de verzekeraars die voor hun belangrijk zijn. Con Amore biedt jaarlijks een keuze uit nascholingen met diverse interessante en relevante thema’s, waaruit je kunt kiezen. Je krijgt na afloop een certificaat met het aantal contacturen en studiebelastinguren.Klik hier om naar het actuele aanbod nascholingen van Con Amore te gaan.

  Zorgverzekeraars hebben op hun websites meestal een soort ‘digitale zorggids’. Hierin kun je als zorgzoekende zoeken naar zorgverleners, waarmee de verzekeraar samenwerkt en waarvan ze de behandelingen (deels) vergoeden. Bij VGZ heet deze digitale zorggids bijvoorbeeld ‘vergelijk en kies’. Wanneer je aan alle eisen voldoet die de zorgverzekeraars aan alternatief therapeuten stellen (zoals bijvoorbeeld een MBK of PsBK diploma) word jij ook in hun digitale zorggids meegenomen.Alle zorgverzekeraars stellen eigen eisen aan (alternatief) therapeuten. Wij raden je aan om een kijkje te nemen op de website van de verzekeraars waarmee je wilt samenwerken, om te controleren wat hun beleid is.

  Update 15-10-2019
  De eindtermen voor medische basiskennis (MBK) en psychosociale basiskennis (PSBK) zijn in 2018 aangepast voor zorgverleners werkzaam in de complementaire zorg. Het betreft een herijking van de eindtermen uit 2013.  Klik hier om het document te downloaden.PLATO is het Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie van de Universiteit Leiden. Op verzoek van de zorgverzekeraars en in samenspraak met de koepelorganisaties in de complementaire zorg heeft PLATO eindtermen samengesteld voor de medische en psychosociale basiskennis.

  PLATO heeft een set met eindtermen voor psychosociale en medische basiskennis samengesteld. Dit gebeurde in opdracht van vijf zorgverzekeraars. Input voor de eindtermen vormden reeds opgeleverde concepten van koepelorganisaties in de complementaire zorg. De eindtermen betreffen een cognitieve basis die minimaal nodig is om in een opleiding het in orde/niet in orde gevoel te kunnen ontwikkelen en om te kunnen leren wat de grenzen van de eigen deskundigheid zijn. De eindtermen die PLATO heeft samengesteld gaan over de kennisinhoud die minimaal aan bod moet komen en het niveau waarop die kennis moet worden beheerst. Alleen voldoen aan de cognitieve basis is niet voldoende om het in orde/niet in orde gevoel te garanderen. Daarvoor gelden ook nog andere eisen. Deze aanvullende eisen worden gesteld door de zorgverzekeraars en de koepelorganisaties.

  In tegenstelling tot de berichtgeving in de media heeft PLATO geen opleidingseisen opgesteld en voert PLATO geen opleidingen uit op het terrein van medische- en psychosociale basiskennis.

  Dit verschilt per zorgverzekeraar, maar in grote lijnen stellen ze dezelfde eisen. Wij nemen als voorbeeld vaak de eisen die VGZ aan hun therapeuten stelt. Wat betreft kwaliteit stelt VGZ de volgende eisen aan aanbieders van alternatieve zorg:

  1. Lidmaatschap erkende koepelorganisatie;
  2. Voldoen aan de vereisten voor deugdelijke en zelfstandige praktijkvoering;
  3. Overige eisen (Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van maximaal vijf jaar oud waarbij het screeningsprofiel relevant dient te zijn en een een actuele beroepsaansprakelijkheidsverzekering).

  Tevens eist VGZ dat de aanbieders van alternatieve zorg, wat betreft opleiding, onder andere beschikken over voldoende medische basiskennis of psychosociale basiskennis. Wanneer je bij Con Amore de opleiding Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis afrondt, voldoe je aan deze eis! Klik hier om het beleid van VGZ omtrent de alternatieve zorg lezen:

  Als je er zeker van wilt zijn dat andere zorgverzekeraars dezelfde eisen stellen, raden wij je aan om hun beleid te lezen of contact met de zorgverzekeraars op te nemen.

  Klik hier om naar het volledige opleidingsaanbod van Con Amore te gaan.

  De opleidingen Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis van Con Amore zijn geaccrediteerd door het CPION en de SNRO.

  SNRO en CPION zijn beiden door de zorgverzekeraars aangewezen om opleidingen te toetsen op de PLATO-eindtermen en ze hebben allebei een abituriëntenregister. De nascholingen zijn door de SNRO geaccrediteerd.

  De PLATO-eindtermen betreffen een cognitieve basis die minimaal nodig is om tijdens een opleiding in orde/niet in orde gevoel te kunnen ontwikkelen en om te kunnen leren wat de grenzen van de eigen deskundigheid zijn. De eindtermen die PLATO heeft samengesteld gaan over de kennisinhoud die minimaal aan bod moet komen en het niveau waarop die kennis moet worden beheerst. Alleen voldoen aan de cognitieve basis is niet voldoende om het in orde/niet in orde gevoel te garanderen. Daarvoor gelden ook nog andere eisen. Deze aanvullende eisen worden gesteld door de zorgverzekeraars en de koepelorganisaties.

  Klik hier om meer te weten te komen over het verschil tussen CPION en SNRO accreditaties.

  Klik hier om naar het volledige opleidingsaanbod van Con Amore te gaan.

  Staat uw vraag er niet tussen?

  Geen probleem!
  Stuur ons een mailtje en we nemen binnen een werkdag contact met u op.
  info@conamore.com

  FAQ

  Krijgen we lunch bij de les?

  Con Amore verzorgt geen lunch. Je kunt dus het beste zelf wat meenemen. Meestal kun je op locatie of in de buurt ook wat te lunchen halen.

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.