• Opleidingen
 • Log in
 • nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Eigen praktijk

  “Verbind je met je levensmissie en alles gaat vanzelf stromen” - Floor Snoeijer, Journey Therapeut

  Hoe overleef je het als beginnend therapeut? Journey-coach Floor Snoeijer vertelt over in het diepe springen, overboord gegooide marketingstrategieën en leven in overvloed. “Ik zit zelden op social media. Toch vinden de juiste cliënten me.”

  Als je gelooft in ‘het lot’, dan komt het boek ‘De helende reis’ van Brandon Bays altijd op het juiste moment bij de juiste persoon terecht. Zo ook bij Floor, die het voor haar 29ste verjaardag kreeg van een vriendin. Het boek was net vertaald in het Nederlands.

  “In ‘De helende reis’ omschrijft Brandon dat ze binnen zes weken genas van een enorme tumor in haar buik. Ik dacht, ‘wauw, als je jezelf zo efficiënt kunt bevrijden en helen….’ Het verhaal resoneerde enorm.”

  Floor werkte destijds als bouwkundige. “Gebouwen en ontwerpen vond ik fantastisch, maar ik kampte met sterk innerlijk patroon van tekortschieten en somberte. Ik was zo kritisch op mezelf, dat ik het eigenlijk nooit goed kon doen. Binnen de architectuur kan het altijd beter, mooier en efficiënter en ik was daartegen niet bestand. Gelukkig kreeg ik het boek…”

  Het basisprincipe van ‘De helende reis’ – inmiddels ook in wetenschappelijke kringen erkend – gaat over onverwerkte emotionele gebeurtenissen, die in de structuur van onze lichaamscellen opgeslagen worden en zo lichamelijke en emotionele klachten kunnen veroorzaken.

  Maar dit proces is ook omkeerbaar. “Deepak Chopra, een grote inspiratiebron voor Brandon, ontdekte dat mensen die zichzelf spontaan genazen twee dingen gemeen hadden: een diepe ervaring van wie en wat ze werkelijk zijn (de bron, oneindige intelligentie, het Goddelijke) en toegang tot hun celgeheugen”, vertelt Floor. Op basis van dit gegeven, haar grote kennis van reguliere en alternatieve geneeswijzen en haar eigen genezingservaring ontwikkelde Brandon ‘De helende reis’ (de Journey): een verzameling van technieken uit onder andere NLP en concepten die verwant zijn aan Joe Dispenza’s quantumtheorie.

   

  Zo verloopt de reis

  “Met je aandacht en visualisaties ‘reis’ je naar binnen, door emotionele lagen heen. Tot je weer een diep gevoel van je oorspronkelijk zelf ervaart. Allerlei pijnlijke herinneringen die als een muur om je kern heen zijn gebouwd kun je laag voor laag doorvoelen en loslaten”, vertelt de therapeut.

  Met behulp van zogeheten ‘kampvuursessies’, die op voice-dialogue-technieken lijken, voer je gesprekken met je ouders en andere mensen die een belangrijke rol in je leven spelen. Je spreekt uit wat uitgesproken moet worden. Zo ontstaat een dieper wederzijds begrip en vergeving voor de betrokkenen.

  Floor: “De helende reis gaat ervan uit dat je hier op aarde bent om dingen te leren en in jezelf te ontwikkelen. De methode laat je zien wat je kan leren en te geven hebt. En dat het gezin waarin je geboren bent en de zaken die in je leven plaatsvinden hierin misschien wel ondersteunend zijn.” Je ontdekt wat op zielsniveau je missie op aarde is. Uiteindelijk is het idee dat de helende energie van vergeving en inzicht celreceptoren opent en deze weer gaan werken op de oorspronkelijke ‘programmering’.

  “De methode hielp mij van mijn grootste somberheid en schuldgevoelens af. Ik ontwikkelde enorme compassie voor mezelf en anderen en leefde steeds meer in vrijheid en liefde”, vertelt Floor.

   

  Eerste lichting journey-therapeuten

  Een paar maanden nadat ze het boek kreeg zou Brandon naar Nederland komen. “Ik dacht, daar moet naartoe.” Enige tijd later sloot Floor zich aan bij de eerste lichting Nederlanders die de therapeutenopleiding van Brandon volgde in Engeland. Ook richtte ze samen met andere kersverse journey-therapeuten de beroepsvereniging voor journey-therapie op, het NVJT. “Het was een enorm spannende tijd. Ik ben geen psycholoog en journey-therapie is geen maatschappelijk erkende opleiding. Als bouwkundige was ik verzekerd van een baan en goed salaris. Bovendien was ik net gescheiden van mijn man en had ik twee dochters om voor te zorgen.”

  Maar achter de computer zitten en bouwtekeningen maken, daar werd Floor niet gelukkig van. Ze wilde mensen helpen, zoals ook Brandon haar had geholpen. Dat gaf zingeving en vervulling. “Ik nam de tijd om goed te voelen, bij mijn intuïtie te komen. Ik stelde mezelf de vraag: wat is de bedoeling? En toen kwam het antwoord heel helder door: ga nooit meer de bouw in.” Ze lanceerde een website met een heel vindbare domeinnaam en heldere teksten, geschreven vanuit het hart. Vanaf dat moment kwamen de cliënten en kon ze leven van haar praktijk.


  Universele kracht

  “Ja, mijn website hielp. Maar ik geloof dat energie en intentie belangrijker zijn dan materie. Als je in contact komt met wat jij ten diepste de wereld in wil brengen, gaat het stromen. Mensen worden geraakt door je passie en enthousiasme. Plus: als je heel duidelijk bent in wat je wilt, dan word je geholpen door een universele kracht.”

  Steeds kwam Floor weer bij dit gegeven uit. “Telkens als ik me richtte op marketing, raakte ik gestresst en verwijderd van mezelf. Tijdens een bijeenkomst van Joe Dispenza realiseerde ik me dat ik al in overvloed leefde. Ik had altijd voldoende cliënten. Het was enkel de angst voor de toekomst die stress aanwakkerde. Ook de toenmalige Con Amore-opleiding ‘creation coach’ die Floor volgde inspireerde haar met een vergelijkbaar gedachtegoed.

  In plaats van marketingstrategieën uitzetten, ging ze iedere ochtend mediteren. Dispenza leert je contact te maken met het collectieve veld waarin alles aanwezig is en alles mogelijk is. Je visualiseert hoe die gewilde toekomst eruitziet en voelt. Je kunt telkens deze zin invullen:

  ‘Het is fantastisch om te weten dat..’

  ‘Mijn werkafspraak voorspoedig gaat verlopen’
  ‘Het een vervullende dag gaat worden’
  ‘Ik altijd genoeg cliënten heb’
  ‘Cliënten die echt bij mij passen mij vinden’
  ‘Ik genoeg verdien om royaal te kunnen leven’

  Zo vorm je een bewustzijn van overvloed. Je leeft al in die beoogde toekomst en voelt dankbaarheid daarvoor. Je creëert een selffulfilling prophecy.

  Floor: “Ik zeg niet dat het de weg is, marketing kan super zinvol zijn, maar voor mij werkte het niet. Ik zit zelden op social media en toch vinden cliënten mij. Precies het aantal dat ik verlang: zo’n vier per week.” Het boek ‘Becoming supernatural’ van Dispenza helpt Floor hier enorm bij. Hierin vind je tools om oude overlevingsenergie dagelijks uit het je systeem te halen en je te openen voor het veld waarin alles mogelijk is.

  “Voor mij is het een van de meest kostbare boeken die je als therapeut kunt hebben, naast ‘De helende reis’ natuurlijk. Ik werk overigens wel aan een nieuwe website, want het is fijn om te weerspiegelen wat je doet. Maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik er alleen aan werk als ik er plezier in heb. Vanuit een staat van overvloed.”

   

  De mooiste helingsverhalen

  Inmiddels runt Floor al twintig jaar haar eigen praktijk. Met succes. Ze weet de mooiste helingsverhalen te vertellen, zoals die van de man die al jarenlang antidepressiva slikte. Met behulp van ‘De helende reis’ kwam hij eindelijk in contact met allerlei weggestopte gevoelens. Zijn levensenergie ging weer stromen en medicatie was niet langer nodig.

  Ook de jonge cliënte met baarmoederhalskanker staat in haar geheugen gegrift. “De kanker was uitgezaaid: het zag er niet goed uit. Toch voelde ze dat heling voor haar mogelijk was. Ze had het boek van haar moeder gekregen en kwam zo bij mij terecht.”

  Laagje voor laagje doorvoelde ze pijnlijke herinneringen en liet die los. Daarnaast kreeg ze reguliere behandeling. Ze had het fysiek heel zwaar, maar uiteindelijk kwam de omkering. Ze genas volledig, net zoals Brandon Bays.

   

  Heling is een mysterie

  “Alhoewel ik geloof dat we veel invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid, kan ik cliënten die terminaal zijn nooit beloven dat ze zullen genezen. We hebben geen volledige controle over ons leven. Ik geloof dat er een moment van komen en van gaan is. Een groter plan. En dat we niet kunnen overzien waarom we soms toch moeten gaan.”

  Er zijn mensen bij wie spontane genezing plaatsvindt en dat vindt Floor prachtig. “Maar het blijft een zegen, een mysterie. Het is belangrijk om te beseffen dat je niets verkeerd hebt gedaan, als fysieke heling niet plaatsvindt.

  Toch zijn de helende reizen ook dan waardevol, want je bevrijd jezelf van oude pijn, wrok of terughoudendheid en realiseert je dat je heel en compleet bent, ook al gaat je lichaam fysiek achteruit. Wanneer je helemaal in contact bent met de bron en voelt dat je verbonden bent en blijft met alles en iedereen, verdwijnt de angst voor de dood. Een helende reis kan mensen dan enorm geruststellen en helpen om in vrede te sterven.”

  Benieuwd naar meer? Bezoek Floor’s website.
  Dit artikel is geschreven door: Marijke van der Linde
  (journalist, copywriter, eindredacteur en schrijfdocent)

   

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.