• Opleidingen
 • Log in
 • nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Column

  'Een jaar vol transformatie' - Sylvester Jansen Directeur Con Amore Opleidingen

  De afgelopen 1,5 jaar was voor iedereen een periode vol uitdagingen. We hebben allemaal ervaren wat een wereldwijde crisis met ons en de samenleving doet. Graag deel ik met jullie hoe Con Amore deze periode is doorgekomen en hoe wij er tegenaan kijken. 

  In 2020 hielden we bij Con Amore ons eerste webinar ooit met een passend thema: ‘Crisis als kans tot transformatie’. Van docent Gerhard leerde ik tijdens dit webinar het volgende: een ‘crisis’ is een beslissend moment in een ontwikkeling, waarin een specifiek proces op het punt staat om te verbeteren of te verergeren. En de kracht ligt in de manier waarop je naar iets kijkt. Als we niet meer naar het ‘oude’ kunnen of willen, dan kunnen we wél vooruitkijken en dit moment als een kans zien. In plaats van achteruit te kijken en gekneld blijven zitten, doen we er goed aan naar voren te blijven bewegen. “Pak de crisis aan als een kans en uitdaging tot transformatie.” waren Gerhard’s wijze woorden.

  En zo geschiedde. Toen het duidelijk werd dat de lessen in de klaslokalen niet meer konden doorgaan vanwege lockdowns, hebben we razendsnel de boel omgegooid. Welgeteld één les hebben we moeten cancellen vanwege het oprukkende virus. Twee dagen later vond de eerste online les plaats via Zoom. Dit medium hadden we voorheen maar één keer eerder ingezet, dus het was nog redelijk onbekend terrein voor vrijwel alle docenten en natuurlijk ook onze studenten. De bereidheid om mee te veranderen was echter enorm. Iedereen probeerde er het beste van te maken. Met de docenten kwamen we wekelijks online bij elkaar om ervaringen en best practices te delen. Het was een hele bijzondere periode als ik er zo op terugkijk.

  Con Amore heeft de afgelopen 1,5 jaar enorm veel veranderingen doorgemaakt. Op kantoor zijn er aardig wat personele verschuivingen geweest, wat er voor zorgde dat er met een frisse blik allerlei ideeën werden opgegooid om juist deze crisis als een kans te benutten. Om vooruit te kijken, om in onze visie te blijven geloven. Ik denk dat het de komende jaren belangrijker dan ooit gaat worden om binnen de gezondheidszorg vanuit verschillende disciplines samen te werken. Om het hoofd met het hart te verbinden. En dat is precies de reden waarom Con Amore bestaat. 

   

  Nieuwe ontwikkelingen

  In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, hebben we alles onder de loep genomen. Met prachtige resultaten: onze lessen draaien nu al 1,5 jaar online met succes. Veel studenten zijn tevreden over deze (voor velen) nieuwe vorm van educatie. Met onze online lessen staan we bovendien niet stil. Zo experimenteren we met nieuwe werkvormen, halve lesdagen, energizers en vernieuwend digitaal lesmateriaal.

  Het lesaanbod is daarnaast flink uitgebreid met:
  – Een Engelstalige opleiding: Western Medicine Fundamentals (de Engelstalige versie van onze opleiding Medische Basiskennis)
  – Specials: nascholingen met een aansluitende cursus gericht op een zelfzorg techniek (zoals ademwerk), gegeven op een bijzondere locaties
  – Cursussen voor therapeuten en coaches gericht op (praktijk)professionalisering
  – Workshops voor gezondheidsprofessionals met als thema zelfzorg
  Online nascholingen verdeeld over twee halve dagen

  In het jaar 2022 willen we starten met hybride lessen, of blended learning: de eerste en laatste lessen volg je op locatie, de rest van de lessen volg je online. Zo kun je je docent en medestudenten eerst persoonlijk ontmoeten voordat je het digitale klaslokaal induikt. Ook kun je gezamenlijk op locatie de opleiding afsluiten: wel zo gezellig! Meer hierover binnenkort in de volgende nieuwsbrief.

  Mogelijk was het je al opgevallen; we hebben we ook een nieuwe website en huisstijl gelanceerd. Na 10 jaar hebben we afscheid genomen van het oranje logo met de blauwe bergen. We hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe, moderne en organische stijl die bij onze visie past. Onze designer liet zich inspireren door de antroposofische architectuur en filosofie. Kenmerkend zijn de aan de natuur ontleende vormgeving waarin organische vormen worden gebruikt.

   

  Liefdevolle samenleving

  Ondanks alle uitdagingen die het afgelopen jaar op ons pad zijn gekomen, bleven we als team vooruit kijken. Dat was niet altijd even makkelijk, vooral met alle uitdagingen die de lockdowns en thuissituaties met zich meebrachten. Toch bleef iedereen er met een positieve blik naar kijken. We hielpen elkaar waar het kon en we deelden openlijk hoe het nou écht met ons ging. Daar ben ik ontzettend trots op. Hoe moeilijk een externe situatie ook kan zijn: je kiest zelf hoe je ernaar kijkt en wat je ermee doet. En zo maken we, in deze moeilijke periode, samen stappen richting een gezondere, liefdevolle samenleving waarin mensen écht aandacht voor elkaar hebben.

  Coronapas

  In dat kader zien we ook de noodzaak om een standpunt in te nemen wat betreft de coronapas. Dit besluit van het demissionaire kabinet, alsmede van enkele locaties waar wij al jaren mee samenwerken, raken niet alleen onze lessen, maar ook onze geliefde docenten en studenten. Con Amore staat niet achter de coronapas en iedere andere vorm van discriminatie, verdeling en uitsluiting binnen onze lessen en samenleving. De coronapas en deze manier van verdeling, gaat tegen alles in waar wij voor staan. Con Amore werkt mee aan een samenleving waar mensen op grond van gelijkheid en met respect met elkaar samenwerken en van elkaar leren. Met onze opleidingen stimuleren we mensen om vanuit het hart en op een holistische manier naar de wereld, gezondheid en heling te kijken. We willen een opleidingsinstituut zijn waar iedereen welkom is. Locaties die een coronapas hanteren, zullen we vervangen met locaties die zonder coronapas werken. We doen er op het moment alles aan om voor onze lessen locaties te vinden die onze visie delen. Heb je een tip voor ons, wat betreft locaties (liefst kleinschalig, in het groen, lunch niet inbegrepen en goed te bereiken met ov en/of gratis parkeerplek), dan horen we dit graag via info@conamore.com.

  Met liefdevolle groet,
  Sylvester Jansen 

  Liefde voor jullie, namens het hele team!

  Con Amore Jaar Transformatie Blog

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.