Mijn naam is Ria van Rooijen. Als sportarts werk ik integratief en gebruik ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van sport- en leefstijlgeneeskunde, coaching, voeding, training, (fysio)therapie. In de jaren ’80 ben ik begonnen met fysiotherapie, toen nog met een gedegen massageopleiding. Vanuit mijn interesse voor bewegen, preventie en bevorderen van gezondheid en nieuwsgierigheid naar hoe dat beter zou kunnen, ben ik Geneeskunde gaan studeren. Daarna werd ik gevraagd voor de medische specialisatie Sportgeneeskunde.
Tot de zomer van 2017 heb ik vooral als sportarts gewerkt, ook bij o.a. KNVB, Defensie en KNSA. In 2008 werkte ik op uitnodiging van NOC*NSF voor de ruiterploeg bij de Olympische Spelen van Beijing. In al die jaren heb ik vele coassistenten, arts-assistenten, fysiotherapeuten en enkele huisartsen in opleiding begeleid bij hun stages sportgeneeskunde. Nu doe ik nog nationale classificatiekeuringen aangepaste schietsport na een opleiding bij IPC (Internationaal Paralympisch Comité, nu World Shooting Para Sport). Meer en meer is in de afgelopen jaren de natuur- en leefstijlgeneeskunde erbij gekomen, net als het gebruik van verschillende zachte myofasciale releasetechnieken. Vanuit onze praktijk Wiegers&vanRooijen werk ik bij Sportgeneeskunde Maatwerk en Vrouw&Klinieken.
Tijdens mijn studie Geneeskunde heb ik mijn twee zonen op de wereld gezet. Al snel bleek dat beiden een didactisch probleem hadden, ontstaan uit chronische stress en autismespectrum problematiek bij voorouders. Toen mijn oudste zoon 14 jaar was en ik inmiddels vele jaren had gezocht naar de beste hulp, heb ik besloten opleidingen te volgen bij het Autism Treatment Centre in Amerika. Voorheen kon niemand mijn vragen beantwoorden, nu kan ik dat grotendeels zelf, met af en toe adviezen van verschillende professionals.
Mijn zonen hebben zich intussen veel verder ontwikkeld dan ooit de prognose was. Ze zijn volwassen en leven gewoon hun eigen leven! Aan de hand van deze en andere ervaringen ben ik bewuster geworden van de beperkingen van de westerse geneeskunde. Zelf heb ik in de afgelopen 25 jaar meer en andere kennis en vaardigheden ontwikkeld, zoals bv. coachen, leiden van groepen en lesgeven. Ik ben auditor IFMS geweest, voorzitter van werkgroepen, bestuurslid KNMG, interim bestuurslid van een Iederwijsachtige school, visitator en later ook voorzitter van de visitatiecommissie van de Vereniging voor Sportgeneeskunde.
Sinds 2015 deel ik graag mijn kennis als docent bij Con Amore, mede om therapeuten te ondersteunen in hun eigen professionaliseringstraject en om de samenwerking tussen ‘regulier’ en ‘complementair’ te bevorderen waardoor ook regulier werkende (huis)artsen hun palet kunnen verbreden. Bij mijn spreekuren integreer ik sportgeneeskunde met natuur- en leefstijlgeneeskunde, fysiotherapie, myofasciale release technieken, humane voeding, psychologie en coaching om het zelfhelend vermogen bij mensen te bevorderen. Zodat mensen beter kunnen gaan functioneren.
Fysiotherapie
Geneeskunde
Medische Basiskennis
Nascholing Samenwerken in de eerstelijnszorg
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
Lees hier hoe wij omgaan met deze data.