fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Judith Aartsma

  Docent Medische Basiskennis

  Over Judith Aartsma

  Mijn naam is Judith Aartsma. Zolang ik me kan herinneren wilde ik “dokter” worden. Dit leidde mij naar de studie geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Al tijdens mijn opleiding begon ik over de grenzen van westers gedachtegoed en geneeskunde te zoeken naar een meer holistische benadering van het leven, inclusief de gezondheid van de mens. 

  Dit bracht mij eerst in aanraking met Traditionele Chinese Geneeskunde en het daaraan verwante T’ai Chi Chuan (interne Chinese krijgskunst). Door een aantal ‘toevallige’ ontmoetingen, ontmoette ik mijn eerste Ayurveda leraar: Franklin Lafour uit Maastricht. Bij hem deed ik gedurende de laatste drie jaar van mijn studie geneeskunde een intensieve Ayurveda opleiding. Vanaf mijn eerste kennismaking met Ayurveda werd ik verliefd op deze ‘wetenschap van het leven’ uit het oude India, die wordt beschouwd als de ‘moeder van alle geneeswijzen’.

  Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar in de sociale geneeskunde gewerkt, eerst als bedrijfsarts en later als jeugdarts. Het leven leidde mij vervolgens naar Istanbul, waar ik mij meer en meer op Ayurveda en integrale geneeskunde heb toegelegd. 

  Gedurende die tijd kwam een droom uit: ik ontmoette in Amsterdam de beroemde Ayurveda arts Vasant Lad en ging op zijn uitnodiging naar de Verenigde Staten, waar ik bij hem studeerde aan zijn Ayurvedic Institute. Direct van hem leren bracht veel verdieping en verrijking, zowel in Ayurveda als in de integratie van oosterse en westerse geneeskunde.

  Ook mijn werk met vrouwen, onder andere als gastspreker over vrouwengezondheid en later ook als co˗host voor vrouwenretraites in diverse landen, heeft veel invloed gehad op hoe ik praktiseer. Na terugkomst in Nederland ben ik veel blijven reizen voor het werk en naast een fysieke praktijk praktiseer ik al vele jaren online met mensen vanuit de hele wereld. 

  Gezond worden en blijven is een reis van zelfontdekking. Kennis van lichaam, mind en ziel en van de wegen van de natuur, is daarbij het begin. Kennis alleen is echter niet voldoende. Het vereist een diepe persoonlijke reis en een intieme verbinding met het ‘Zelf’ om ware gezondheid te bereiken. Mensen op deze reis te mogen adviseren en begeleiden brengt enorm veel vreugde met zich mee.

  In de loop der jaren heb ik ontdekt hoe fijn en mooi het is om kennis te delen met anderen die in de gezondheidszorg (gaan) werken en dan met name integratief. Na een aantal jaar Medische Basiskennis te hebben gegeven aan een Ayurveda academie ben ik in contact gekomen met Con Amore. De naam geeft al aan wat een bijzondere school dit is en ik ben dankbaar en vol enthousiasme om hier een bijdrage te mogen leveren.

  Opleidingen en kennis

  Geneeskunde
  Ayurveda
  Traditionele Chinese Geneeskunde
  Chi gong en T’ai chi chuan
  Yoga

  Werkervaring

  ANIOS bedrijfsgeneeskunde
  ANIOS jeugdgezondheidszorg
  Vrijwilliger medische zorg voor vluchtelingen
  Ayurveda en integrale geneeskunde (eigen praktijk, cursussen, workshops en retraites)
  Begeleider retraites voor CIYO, een organisatie gericht op vrouwelijk leiderschap
  Vrijwilliger opzetten en leiden Ayurveda programma in een Ashram
  Docent Medische Basiskennis aan een Ayurveda academie
  Auteur Ayurveda cursus voor een grote school voor afstandsonderwijs
  Vertaler spirituele geschriften en tolken spirituele bijeenkomsten en cursussen

  Geeft les in

  Medische Basiskennis

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024